https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od juče

Izdajnici i zlikovci

Zoran D. Milojević

Posle tri kišna dana, nad Mitrovicom je sunce. Sedim u bašti „Kod Biševca„ sam! I u „ Moskvi„ pored „Biševca„ svi su unutra. Buljim u Starinu Zvečan, dok kraj restorana kuljaju sa svih strana automobili svakojakih marki i „broja konja„.

U meni vri , kulja ,pušim se na sve strane , kao „ Smederevac „! Gledam u Starinu , a on kao da razume , daje mi znak :

- Dosta je bilo , niti šiješ , niti paraš ! Ispljuni muku !

- Izdajnici ! - dreknuh , a glasine izaše iz mene . - Da sam neko , digao bih spomenik na Zvečanu i ispisao sva njihova imena!

Pišem ih u mislima ! Pavle Jovićević , Miladin Popović , Dušan Mugoša , Milija Kovačević, Željko Pajković, pa Ilija Vakić, Mihajlo Zvicer .... Gospode, muka mi je od imena!

- Bakrac , - govori Starina - oni su neposredni dželati , ali nisu oni glavni!

Opet pišem imena u mislima : Aleksandar Ranković , Petar Stambolić , Koča Popović, Krcun, Jovan Veselinov, Mijalko Todorović, pa Mihajlo Švabić , Dušan Petrović - Šane ....Gospode , želudac mi je u grlu!

- Sve Srbi , - kao da dobacuje Starina ! - Oni su počeli prodaju i predaju Kosova i Metohije Albancima!

- Izdajnici ! - višem , bez glasa . - Bezdušnici ! U životu sve možeš da kupiš , sem duše ! Sa njom moraš da se rodiš ! Pavle Jovićević izbačen iz gimnazije , jer ukrao dnevnike ! Miladin Popović živeo kod Šiptara i ovaj ga zatekao u krevetu sa svojom ženom i ubio ga. Dušan Mugoša je zatvarao svakog muškarca koji je imao lepu ženu , a nije pristajao da se ona „ češće druži „ sa Dušanom , i ....Gospode , sve je to srpski genetski izmet !

Oni su prvu fašističku žrtvu , Kralja Aleksandra Prvog Karađorževića proglasili „ monarho - fašistom „. Vojvodu Petra Bojovića , oslobodioca Beograda , pretukli su namrtvo i prebili mu sablju. Najodlikovanijeg srpskog oficira Ženerala Mihajlovića su raskomodali. „Ubili su knjige „ Crnjanskog, Dučića, Preradovića, ubili i Grigorija Božovića i njegove knjige. Ubili 2.200 sveštenika i na njihova mesta doveli skojevce i „ popadije „ skojevke !.

Komisija za utvrživanje zločina spala je na šezdeset hiljada žrtava ! Kad se krene s južne strane mosta , pa se krene levo , uzbrdo ka mitrovačkoj bolnici ( ponovo otvaraju tu ulicu za saobraćaj !) , na vrhu je naselje H.X. Anke Spajić . Zgrade su na kostima preko tri hiljade ljudi.. Niko od Mitrovčana nije želeo stan u tim zgradama! Takvih mesta je po Srbiji mnogo.

Srpski narod je bio slep kod očiju ! Komunisti su činili sve da na KIM nema ni Srbije , ni Srba ! Neki Srbi su im govorili , „da mućnu glavom „ , da se ne nadaju boljitku. Moj otac im je govorio : „ Ako hoćeš nekog da ubiješ , nećeš mu davati infuziju „! Bilo je uzalud pričati zidovima , oni su , oni živeli od i za svoje crvenilo.

Kad je predložio , a ko prihvatio da se izgubi Metohija ? Priča o značaju Kosova za Srbe je sušastveno priča o Metohiji. Nijednom Srbinu , komunisti sa KIM nije smetalo da izgovara samo Kosovo , bez metohije ! Izdajnici !

Aleksandar Ranković i njegove kožunilije udenuli su među Srbe priču kako su od Šiptara oduzeli dvadeset hiljada lakog naoružanja. Ta laž je vladala do osamdesetih , do pojave knjiga Vladimira Dedijera. On je svedočio da je od Šiptara oduzeto: berdanke i tandžare iz turskih vremena i zastarele puške iz obrenovićevske Srbije! Kod Šiptara je ostalo trideset hiljada nemačkih automata, mašingevera i puškomitraljeza „ Švarc - loze „. Aleksandar, rabadžija i njegovi OZNAŠI su lagali! Izdajnici!

Petar Stambolić i njegove bitange izmestili su granicu KIM sedamdeset kilometara na sever , ka centralnoj Srbiji. Izdajnici !

Milija Kovačević , Srbin iz Metohije , decenijama je , kao i mnogi njegovi zemljaci , bio dekor u republičkim i saveznim organima ! Sudbina KIM ih se nije ticala. Izdajnici !

Nemam živaca da pominjem izdajstvo Krcuna ili „ druga Titovog „! Sve je to sorta nedostojna srpskog imena. Sve su to grobari Srbije na KIM !

Od pojave mojih romana , restlovi komunista i njihovi đaci , socijalisti i demokrate , pokušavaju da nehajnim stavom ismeju moje govore i pisanija , jer sam drugačiji od njih , a ja im se smejem u lice , jer su svi isti. I ne želim da ispadnem dobar , govoreći koliko su oni loši! Ali, postoji nešto mnogo gore!

Srbi su morali da biraju između socijalizma i demokratije ! Srbi od dva zla , uvek izaberu oba. Milovan Đilas i Vojislav Šešelj ! Aleksandar Vučić ! Krcun i Đinđić! Dedijer i Drašković ! Sloba Milošević i Dobrica Ćosić! Mijalko Todorović i Dragoljub Mićunović ! Jovan Veselinov i Nenad Čanak! Ivan Stambolić i Bojan Pajtić! Dušan Petrović Šane i Ivica Dačić! Mihajlo Švabić i Čedomir Jovanović! Koča Popović i Tomislav Nikolić!

Socijalisti, demokrate, radikali, naprednjaci...Gospode , svi iz istog legla , od istih učitelja i istih knjiga , od istih bolesti imuni i od iste zaraze oboleli! Nisu nam dodali nijednu šaru na pirotski ćilim ! U sve sokove iz naših voćaka uneli su ukus pazuha ! Postoji snimak na kome Crnjanski sedi na kalemedanskoj klupi i recituje „Lament nad Beogradom„! Vlasti su sklonile tu klupu, nema je više !

Među tim ljudima manje je srca , nego ljudi ! Gadafi je živeo u šatoru i govorio: „Neću da se iselim iz šatora dok se poslednji Libijac ne useli u stan„! Došlo je vreme u kome ko u Srbiji umre od rakije, umro je prirodnom smrću !

Danas je najvažnije , da imaš izlaz u slučaju opasnosti . Za Srbe je taj izlaz - istina ! Da se uperi prst u imena izdajnika i da se dodirne srce srpsko u kome će ostati zakovano Kosovo i Metohija ! Ne mogu ništa ni NATO , ni Albanci! Možemo samo mi, Srbi, ako to i ostanemo!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane