https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(Pr)osudite sami

Lov je počeo

Milovan Brkić

Misija Međunarodnog monetarnog fonda preporučila je 11. maja Vladi Srbije da ukine Zakon o smanjenju i zamrzavanju rasta penzija koji je donet 2014. godine. Tim povodom predsednik Srbije i premijerka Brnabić su, kako je zvanično saopšteno, izrazili oprez prema ovom predlogu! Kome da povećaju penziju, kada se Vučićeva strahovlada zasniva isključivo na najsurovijoj pljački građana, resursa i budžeta.

Aleksandar Vučić je, upitan da prokomentariše svoj oprez prema povećanju penzija, koje su smanjene, pa ''zamrznute'' već četiri godine, u trenutku slagao kako MMF traži povećanje samo najviših penzija, a da najniže penzije ostanu na istom nivou!

Vučić vlada isključivo lažima. A tvrdnja da nam ''toliko dobro ide, da ga je sramota'', potvrđuje i sadašnje stanje budžeta. U ovom broju ekonomista Branko Dragaš, pozivajući se isključivo na zvanične podatke, opisuje da je prosečan rast bruto proizvoda u Srbiji 0,77 odsto, da je Srbija prezadužena, opljačkana i da se nalazi u bankrotu.

Očigledno je da MMF želi da sruši Vučićevu strahovladu. To potvrđuje i ostavka ministra finansija Dušana Vujovića, koji već četiri meseca ne komunicira sa Vučićem. On je obezbedio sve dokumente stranim istražnim organima o surovoj pljački Srbije, koju je izvršio Vučićev kartel. Tako je šizofreni i teško bolesni diktator izveden na čistinu. Mora da prizna da je njegova vladavina porazna, da je budžet prazan i opljačkan.

Njegovo opkoljavanje počelo je početkom maja. Njegov sabrat Hašim Tači, sa kojim je ugovorio prodaju Kosmeta za 300 miliona evra, koji će biti uloženi u sumanuti projekat Beograd na vodi, a od kojih će 100 miliona da završi u njegovom džepu, razgovarao je sa njihovom ''mamom'' Angelom Merkel 9. maja u Berlinu. Ona mu je saopštila da njene zaštite više nema. Prištinski mediji su objavili da je Merkelova obavestila Tačija da ''Kosovo nije laka tema i da neće biti lako ni za Kosovo ni za Srbiju..."

Na kraju tog razgovora, navode prištinski mediji pod naslovom ''Merkelova pritiska Tačija'', da je ona poručla Hašimu: ''...Ne mogu ništa da vam obećam''. Saopštila mu je da međunarodna zajednica traži uvođenje pravne države, suđenja za korupciju, pljačku, trgovinu oružjem, narkoticima...

Dan kasnije funkcioner Bundestaga je u Beogradu to isto saopštio Vučiću, a u Tirani je poruku Edi Rami da je i on na redu za hapšenje preneo francuski predsednik Makron.

Francuska, Britanija, Nemačka i Italija pozvane su u Vašington radi usaglašavanja strategije za Zapadni Balkan. Italija je vodila operaciju prikupljanja dokaza za zločinačko delovanje bande iz balkanskih zemalja oko šverca narkotika, duvana, oružja, belog roblja i akcizne robe. Dokaze je SISMI podelio sa američkim službama i sa nemačkim BND-om.

U prilog zaključku da se očekuje ubrzano hapšenje Edi Rame, Vučića, Tačija, Haradinaja i drugih narko bosova sa Zapadnog Balkana govori i činjenica da je novoizabrani tužilac za ratne zločine OVK-a izjavio da mu je potrebno godinu dana za pripremanje optužnica protiv čelnika OVK-a. To znači da će se prethodno Kosovo, Crna Gora, Srbija, Albanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, a i Hrvatska, očistiti od političkih elita koje su zgrnule milijarde dolara na švercu narkotika, migranata, lažnih pasoša, trgovinom oružja za ISSIS, pa tek onda, kada se tom akcijom društva oslobode mafije, pristupi i suđenju zločincima, koji će, u međuvremenu, izgubiti svaku podršku u svojim sredinama.

Veliku zabrinutost izazvala je odluka Vučića da 600.000 Iranaca useli u Srbiju, za velike pare. Vize Irancima su ukinute, mogu slobodno u Srbiju, pa na Zapad.

I Vučićeva bolest je bila značajna za odluku da se krene u akciju privođenja pravdi. Da za života budu opisana njegova nedela, zločini, a na svetlost dana izvedu i njegovi zaštitnici iz zapadnih zemalja, koji su ovog diktatora tapšali po ramenu, uz bogatu napojnici.

Sa ogromnim novcem kojim raspolaže, Vučić nemilosrdno pokušava da potkupi vladajuće elite u svetu. Već vidim kako mu, iznenađenom, stavljaju lisice na ruke, dok on lije suze, ne verujući šta ga je snašlo. Lov je počeo.

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane