Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

O opasnosti od islamizacije Evrope Infiltrirajući se u državne institucije, islamističke grupe upliću Stari svet sa svojim agenturnim mrežama

Samoubistvo na Zapadu

Vladimir Prohvatilo (Fond strateške kulture, autorski tekst)

Član Narodne skupštine Francuske i unuka osnivača stranke Nacionalnog fronta Žan-Mari Le Pen, Merion Marešal, u intervjuu za list Le Figaro rekla je da se kontinentalna Evropa „suočava sa egzistencijalnom pretnjom u vezi sa migracionim tokovima i pratećom islamizacijom".

Opasnost od nestanka evropske civilizacije, rekla je ona, „se može sumirati užasnim zapažanjem: od 2022. godine više migranata je ušlo u Evropu nego deca rođena tamo".

U 2022. godini u Evropsku uniju je ušlo 3,7 miliona legalnih migranata i 330 hiljada ilegalnih. U 2022. godini u EU je rođeno 3,88 miliona dece, što je najniža cifra od 1960. godine. Migranti iz Sirije, Avganistana, Nigerije, Konga i Albanije su vodeći.

Prema procenama američkog analitičkog centra Pew Research Center, do 2050. godine muslimansko stanovništvo Evrope u brojnim zemljama moglo bi da dostigne 20%, a u Švedskoj bi ova cifra mogla da dostigne 30%. „Tako visok procenat muslimana može izazvati društvene i političke sukobe, pa čak i ratove", kaže Subhš Kak, profesor na Državnom univerzitetu Oklahoma (SAD). Direktor Instituta za politiku, religiju i antropologiju dobio je ime po Ludvigu Bolcmanu u Insbruku, Majkl Lej je u svojoj knjizi „Samoubistvo Zapada" napisao da je islamizacija Evrope najuočljivija promena u većini evropskih društava.

Dok liberalni i obrazovani građani sa velikom zabrinutošću gledaju na rastući uticaj radikalnog islama i vide budućnost kontinenta kao sumornu, "njihovi takozvani progresivni protivnici tumače kontinuiranu islamizaciju kao kulturno bogaćenje zastarele nacionalne države . " Lej napominje da bi „danas pioniri radikalne postnacionalne Evrope radije uklonili sve simbole nacionalnog identiteta: lokalni Evropljani moraju odustati od svih nacionalnih, kulturnih, verskih i na kraju i tradicionalnih seksualnih identiteta." Krajem prošle 2023. godine, bivši šef nemačke kontraobaveštajne službe Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) Hans-Georg Masen rekao je u intervjuu za austrijski TV kanal FPO TV da se Evropa suočava sa krizom bez presedana zbog masovne imigracije i da je islam u potpunosti spreman da osvoji Evropu.

„Evropljani će podleći Islam"-u, primetio je Masen, navodeći da će „krajnji rezultat biti postepeno uništavanje naše evropske kulture". „Masenova upozorenja mogla bi da postanu proročka jer Evropa prolazi kroz brze demografske promene. Pew Research je već primetio da bi se muslimansko stanovništvo Evrope moglo utrostručiti za 2050. na 76 miliona . Dugoročno gledano, PSU Research Review (think tank Univerziteta Prince Sultan, Saudijska Arabija) predviđa muslimansku većinu do 2200. godine, dok će u nekim zemljama EU kao što su Grčka, Irska, Francuska, Belgija i Ujedinjeno Kraljevstvo više od tri četvrtine stanovništva biti muslimansko", piše mađarska publikacija Remix News.

Islamističke grupe su uplele Stari svet sa svojim agenturnim mrežama. Jedan od nemačkih kontraobaveštajnih izveštaja kaže da je nagli porast ekstremističkog raspoloženja među evropskim muslimanima direktno povezan sa aktivnostima glavne baze za regrutovanje džihadista „, kao i katalizator za napore da se regrutuju džihadisti" - transnacionalne islamističke grupe Tablighi Jamaat (Tabligi Džamaat, TDž) (zabranjen u Rusiji).

Napominje se da je glavni cilj TDž „islamizacija društva zemalja domaćina": „Cilj svih aktivnosti TDž je postizanje transformacije društva formiranog od strane zapadnih vrednosti u islamski oblik društva. " TDž je osnovan u Indiji, ali nakon njegovog odeljenja, službenici MI6 počeli su da rade sa pokretom, kako je rekao Ali Rastbin, predsednik Pariske akademije za geopolitiku, u intervjuu za našu publikaciju. Napomenuo je da je džihad pretvoren u oruđe političke borbe od Lorensa od Arabije, a kasnije i britanskog „prilagođenog" Tabligi Džamaat koristeći iste modele. Na podsticaj britanskih obaveštajnih službi, TD je postao međunarodni pokret i fokusirao svoje napore na pretvaranje nemuslimana u islam. A ovi napori nisu neuspešni. „Islam je najbrže rastuća religija u Evropi.

Iako je veliki deo širenja posledica imigracije i većeg nataliteta među muslimanima koji žive u Evropi, domaći Evropljani su takođe doprineli porastu", napominje Emanuel Karagianis, docent studija odbrane na Kraljevskom koledžu u Londonu, u članku na veb stranici američke vojne akademije Vest Point. Prema njegovim rečima, u Francuskoj ima oko 100 hiljada novopokrštenih etničkih Francuza. U Holandiji je 12 hiljada lokalnih Holanđana prešlo na islam. U Nemačkoj živi 100 hiljada Nemaca. U Velikoj Britaniji ima oko 63 hiljade Britanaca.

U Evropi postoji veliki broj pokreta i političkih partija pod kontrolom Evropljana koji su prešli na islam. Sunitska islamska partija Velike Britanije (IBP) formirana je tokom afere Ruždi u septembru 1989. Stranku su osnovali i vodili David Musa Pidkok, Englez, i Sahib Mustakim Bleher, Nemac. Udruženje britanskih muslimana (AOBM) osnovano je 1974. godine i tvrdi da predstavlja interese britanskih preobraćenika. AOBM promoviše „britanski islam", tvrdeći da su britanske tradicije „kompatibilne sa islamom".

Udruženje se fokusira na društvene aktivnosti kao što su konferencije, javna predavanja i filantropija. Finsku islamsku partiju osnovali su 2007. Finci Abdulah Tami i Abdulah Rintala. Ima nekoliko stotina članova. Stranka ima određeni uticaj među 40-50 hiljada muslimana u Finskoj (od kojih je većina tatarskog porekla) i podržava zabranu prodaje alkohola i rodnu segregaciju muslimana. Stranka se zalaže za izlazak Finske iz Evropske unije.

Islamski savet Španije (IBS) je bila jedna od najaktivnijih islamskih organizacija u Evropi. Iako je IBS otvoren za sve muslimane, njegovo rukovodstvo se uglavnom sastoji od španskih preobraćenika. Muslimansko udruženje Grčke (AMG) osnovano je 2003. godine da „štiti prava muslimana u nekoliko okruga". Iako je sadašnji predsednik udruženja, Naim el-Gandur, naturalizovani grčki državljanin egipatskog porekla, AMG uglavnom vode grčki preobraćenici. „Tabligi Džamaat /TDž/ je radikalizovan u poslednje dve decenije do te mere da je sada postao pokretačka snaga islamskog ekstremizma i najveće agencije za regrutaciju terorista na svetu.

Za većinu mladih muslimana pridruživanje Tabligi Džamaatu je prvi korak na putu ka ekstremizmu... Preko 80 odsto islamističkih ekstremista u Francuskoj dolazi iz redova Tabligija, što je navelo francuske obaveštajne zvaničnike da nazovuTabligi Džamaat "koridorom fundamentalizma ", primećuje Aleks Aleksijev, viši saradnik Centra za bezbednosnu politiku u Vašingtonu. U Evropi se Salafisti takmiče sa TDž. U Nemačkoj su do 2016. godine bili izuzetno aktivni u javnom prostoru. Bradati u pantalonama na trgovima nemačkih gradova delili su Kuran u nemačkom prevodu, propovedajući radikalnu verziju islama. Salafiti su regrutovali nove pristalice na takozvanim „islamskim seminarima". Pokršteni muslimani su čak provodili svoje slobodno vreme među Salafisima - na piknicima ili fudbalskim utakmicama koje su organizovali.

U 2016. Nemačko ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je selefijsku organizaciju „Prava religija", čiji su aktivisti širili Kuran na ulicama. Radikalni salafisti su sada praktično nevidljivi na ulicama nemačkih gradova, ali nigde nisu nestali. „Većina njihovih aktivnosti odvija se nezapaženo od strane društva", kaže Kaan Orhon, konsultant u Hajat Centru koji radi na deradikalizaciji islamista. „Nove pristalice se sve više regrutuju putem ličnih kontakata, komunikacija se odvija u WhatsApp i Telegram " glasnicima, ističe Orkhon. To otežava policiji i obaveštajnim agencijama da prate aktivnosti Salafita. „Naravno, nije svaki salafista automatski terorista, ali svaki islamistički terorista u Nemačkoj je Salafist", saopštili su nemački kontraobaveštajni zvaničnici BfV .

U decembru 2017, šef BfV Hans-Georg Masen objavio je da u Nemačkoj ima 11.000 salafista, što je„rekordni broj". U 2013, prema nemačkoj kontraobaveštajnoj službi, u zemlji je bilo 5.500 salafista, što znači da se broj udvostručio za pet godina. U Francuskoj je situacija mnogo gora. Prema francuskim obaveštajnim službama, broj Salafisa je porastao sa 5.000 na 50.000 u poslednjih 15 godina. U junu 2019. godine, Narodna skupština Francuske objavila je izveštaj o infiltraciji islamista u institucije javnog sektora.

Među francuskim državnim službenicima ima 21.039 salafista koje su registrovale obaveštajne službe. Od toga, 1.500 osoba predstavlja posebnu opasnost zbog vrste svojih aktivnosti (policijski službenici, zaposleni u avio-kompanijama, aerodromima i transportnim kompanijama itd.). Još veća pretnja propaloj civilizaciji Starog sveta je ogromna evropska mreža stotina džamija izgrađenih turskim fondovima i pod jedinstvenom vlašću Tursko-islamske unije za verska pitanja (DITIB). Džamije i infrastruktura DITIB dostupni su u skoro svakom malom značajnom nemačkom gradu, od Berlina do Ahena. Danas takve džamije postoje u skoro svakoj zemlji Evropske unije.

Molitve i propovedi u ovim džamijama obično se sprovode na turskom ili dominantnom jeziku određene zajednice. Najveću od tih džamija lično je otvorio turski predsednik Erdogan. Pored toga, Turska ima dobro organizovanu borbenu silu u Evropi, koja, ako je potrebno, može zameniti policijske strukture evropskih zemalja i organizovati održavanje zakona i reda ako postojeće evropske institucije iz jednog ili drugog razloga prestanu da se nose sa svojim odgovornostima .

Govorimo o pan-turkističkom ekstremno desničarskom pokretu „Bozkurt" ili „Sivi vuci". „Obimna mreža džamija koju ujedinjuje jedna administracija, u kombinaciji sa dobro naoružanim jedinicama nacionalističkog pokreta ''Sivi vuci'', savršeno je sposobna, u kontekstu globalne geopolitičke krize u Evropi, da draži postepenu koncentraciju moći u svojim rukama na svim nivoima, barem u odvojenim zauzetem zemljama, posebno u Nemačkoj, Belgiji i Holandiji, gde je položaj DITIB-a i turskih zajednica izuzetno jak.

To znači da će biti ozbiljan konkurent Anglosaksonskom ili bilo kom drugom projektu evropskog protektorata, ako se ikada počne materijalizovati, kažu analitičari iz Ruskog instituta za Bliski istok. U jesen 2020. Francuska je, iako sa zakašnjenjem, uključila grupu "Suvih vukova" na listu zabranjenih grupa. U nemačkom Bundestagu dugo su se čuli pozivi da se zabrane aktivnosti inače zabranjenih u mnogim zemljama „Sivi vuci", čiji je broj u zemlji dostigao 11 hiljada, ali se nemačke obaveštajne službe protive takvoj odluci.

U novembru 2023. Bundestag je ponovo pozvao na zabranu ove grupe, ali su nemačke obaveštajne službe to odbile, navodeći neke pravne prepreke. Hans-Georg Masen smatra da evropski političari aktivno dozvoljavaju masovnu imigraciju jer „želi drugačije stanovništvo... Što je populacija heterogenija, to je manje sposobna da iznese svoj položaj... Što više političara privlači imigrante iz drugih zemalja po svom nahođenju i kriterijumima i daje im državljanstvo, to više utiče na izborne rezultate. Ovi migranti tada glasaju drugačije od lokalnog stanovništva.

Masovna imigracija je oblik strane kolonizacije našenemačke zemlje. Prema rečima bivšeg šefa nemačke kontraobaveštajne službe, „zemlje kao što su Nemačka i Austrija imaju alate potrebne za zaustavljanje imigracije, ali svesno biraju da ne čine. Profesor Subhaš Kak ne vidi stvarnu mogućnost sprečavanja „ Dolazećeg verskog rata u Evropi" (The coming religious war in Europe), koji, prema njegovom predviđanju, može da počne kada „nakon velike demografske transformacije muslimani možda žele da izdvoje odvojene zemlje za sebe u Evropi"

Predviđeno je da će samoubistvo Starog sveta koristiti SAD, koje će se konačno osloboditi svog jedinog konkurenta u civilizaciji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane