Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Govor Željka Vasiljevića predsednika Pokreta veterana, na otvaranju spomenika Poginulim borcima u ratu protiv NATO agresora i albanskih terorista 98-99 godine u Rakovici 28. juna ove godine.

DRAGA DECO, ANĐELI NAŠI,

Danima se molim Bogu da mi bog podari reči kojima ću moći da iskažem divljenje Vama i Vašoj žrtvi onako kako zaslužujete, da iskažem osećanja koja, mi Vaši saborci imamo za Vaša herojska dela ali i reči utehe za Vaše roditelje, Vašu decu, braću, sestre i supruge, onima koji ste božijom voljom doživeli te radosti života ali posebno mesto u našim srcima, našim molitvama zaslužuju ona deca koja su nastradala a da iza sebe nisu stigla da ostave potomke koji bi ih se sećali.

Draga naša deco koja ste za Srbiju i srpski narod položili živote, znajte da nije mrtav ratnik koji je poginuo, već onaj koji je zaboravljen a Vi naši heroji danas sigurno odlazite u večnost i ne zaborav zahvaljujući dobrim ljudima, Miletu Miloševiću predsedniku udruženja Srpski ratni veterani i njegovim prijateljima, koji su Vas ovim zidom bola, patnje ali slave i zaslužene počasti, upisali u red junaka poput Cara Lazara, Miloša Obilića, Tanaska Rajića i mora drugih znanih i neznanih koji su svoje živote ugradili u temelje jedine naše Srbije, koja postoji samo zahvaljujući Vašoj žrtvi i čistim dušama.

Srbija postoji samo zato što su Vaše molitve, molitve miliona junaka iz prethodnih vekova, pred Bogom za oprost svih naših grehova, a njih je bilo i previše, naročito u poslednjih stotinak godina, snažnije i Bogu ugodnije pa od Boga uspevaju da izmole oprost naših grehova. Svoje mesto u rajskom naselju i snagu molitvi pred Bogom ste zaslužili stradanjem i svesnim žrtvovanjem za veru i narod, bez kalkulacija i loših namera. Svi ćemo završiti na istom mestu u Božijem krilu ali Vas molimo da i za nas koji smo preostali Božijom voljom, obezbedite mesto pored Vas jer su Vaše duše s razlogom izabrane da kao mučenici imate posebno mesto u raju u neposrednoj blizini Boga.

Deco, anđeli naši ne zamerite pojedincima iz srpskog roda što su se prečesto ogrešili o Vas i Vašu žrtvu i nisu se na bogougodan način odužili Vama i Vašim porodicama, Srpski rod, često je pritisnut ovozemaljskim mukama mislio samo na korist i sitan ćar ali je srpski narod veliki narod kada je mogao da iznedri takve heroje i mučenike kao što ste Vi. Veliki smo mi narod kada može da iznedri ljude poput ovih koji su odvajajući od svoje dece izgradili ovaj hram za svakog od Vas ali i sve Vas zajedno, da se Vaše ime ne zaboravi i kada ne bude imao ko da Vas oplakuje.

Na ovom zidu je 1009 imena stradalih 98-99. godine širom Srbije, na žalost ostalo je još oko 130 imena heroja koja u najkraćem roku mora da se uklešu bez obzira što neko skriva njihova imena iz nama nepoznatih razloga.

Ispred Vas se nalazi ploča sa 43 imena stradale, streljane dece u zločinačkom ratu u Sloveniji iako većinom nisu Srbi i oni su zaslužili da se neko seti njihove žrtve i da ih okupi zajedno makar i na ovaj način a stradali su od istog neprijatelja kao i naša deca. I zbog ovoga je Srbija i srpski narod veliki i predvodnik slobodoljubivih ljudi celog sveta.

Na ovom spomeniku ne piše gde je ko poginuo jer ne želimo da ih delimo po tome kada se nisu delili u trenucima pogibije a oni koji danas veličaju samo pojedine bitke i odaju posebnu počast samo herojima koji su poginuli u toj bici čine neoprostiv greh prema ostalim junacima i vređaju porodice poginulih, ubijajući im decu po ko zna koji put. Nisu boli majke čiji je sin poginuo na Košarama veće od majke čiji je sin poginuo na Paštriku, Prizrenu, Peći, Prištini, Vukovaru, Kninu ili na koridoru, pa sa ovog mesta želim da poručim svima vama koji ove junake i njihove porodice delite po mestu pogibije njihove dece, to radite isključivo iz ličnog i sebičnog interesa, da bi i danas na imenima ovih heroja ostvarivali privilegije kojih vam je teško da se odreknete.

Draga deco anđeli naši danas ispred ovog zida nema onih koji su Vama ali i nama komandovali kada smo ginuli i stradali ali što Vas to čudi kada su neki od oficira te vojske za koju sigurno mogu reći da nije srpska, spremni da prime ordenje od američkog ambasadora i da od njega primaju naređenja i pohvale. Nema onih koji su na osnovu Vaše i naše žrtve sebi pripisivali zasluge, dobijali ordenje i privilegije ali danas kada treba da Vam se poklone i klečeći mole za oproštaj za sve greške koje su učinili, dokazuju da nikada nisu imali ni trunku Vaše hrabrosti i spremnosti da učine žrtvu, za ono što ste Vi neizmerno voleli i za šta ste svoje mlade živote dali. Njima danas ne smeta da im komanduje i da im se po zemlji šetaju NATO zlotvori, čak sa njima zajedno vežbaju za buduće ratove, pitamo se protiv koga, a od Vas i nas su tražili da se žrtvujemo da bi sprečili njihov ulazak u Srbiju. Pitam se u Vaše ime zašto i oni ne vole Srbiju kao Vi i koliko ste je Vi voleli a verovatno je i danas više volite?

I zbog ovoga Vas junaci molim za oproštaj za sve nas, ali posebno za one koji to čine jer, oprosti im Bože ne znaju šta rade.

Danas na ovom mestu su samo oni koji su shvatili da danas ne postoji značajnije mesto u Srbiji i zbog toga Vam svima neizmerno hvala a nema onih koji iz samo njima znanih razloga danas imaju važnija posla od odavanja počasti najboljima među nama ili možda iz straha da im neko ne zameri što se nalaze ispred spomenika na kome piše jedina istina, istina da su ovi naši heroji stradali u ratu sa NATO agresorima i šiptarskim teroristima. I danas traje bitka sa istim neprijateljima samo drugim sredstvima i na drugi perfidniji način jer su i naši neprijatelji shvatili da narod i zemlju koji izrode ovakve div junake ne mogu pobediti na bojnom polju ali mogu đavolskim prevarama i darovima.

Posebno me raduje činjenica da su danas sa nama i ambasadori onih zemalja koje su kao i njihovi narodi prošli ili i danas prolaze sličan pakao kao i mi od istih neprijatelja, koji danas odaju počast ovim junacima koji su prvi nastradali u borbi protiv nepravde, hegemonije i savremenog kolonijalizma i na taj način pokazali i osvetlili put ka slobodi i pravednijem svetu.

Draga deco heroji naši Vi ste prvoborci i prve žrtve za slobodni svet i neće dugo proći a na ovom mestu će se odavati pošta Vama od strane svih slobodoljubivih naroda koji će priznati i shvatiti da ste ih nadahnuli u borbi za slobodu i koji ste suprotstavljajući se neprijatelju, bez obzira na cenu, jasno ukazali ko je pretnja celom slobodarskom čovečanstvu.

Deco naša anđeli naši neka Vaša žrtva inspiriše nove generacije u ljubavi prema Srbiji i ukaže im na pravi put a Vi oprostite nama grešnima za svaki greh koji smo učinili prema Vama i ako Vam se nismo odužili za herojstvo i žrtvu koju ste dali za nas.

Anđeli naši neka Vam je večna slava i nek sećanje na Vas i Vaše herojstvo žive večno.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane