Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Neverovatno koliko bestidnost može da bude prihvatljiva

Potonuli u mulju

Opozicija je u Zrenjaninu skoro posvađana, preuzela svoje odborničke mandate i ušla u skupštinu grada i poslanička mesta u Pokrajini. Licemerno, lažljivo i maestralno odigrano. Savršen manevar. Nisu čak imali koga da dopišu na liste za potencijalne odbornike pa su dodavali sestre,muževe, snajke,...Bilo je važno da se ostvari plan boravka u skupštini grada jer to garantuje mesečnu isplatu u visini minimalca i beneficiju upisa radnog staža dok traje mandat odbornika. Dakle, jednostavno rečeno - oni se i nisu borili protiv sistema, režima, lažnih biračkih spiskova i ko zna čega još. Borili su se da osvoje poziije koje im donose lagodan i siguran život i mogućnosti za saradnju...ne političku nego finansijsku.

Milica Gradinovački

Kada ljudi shvate za koga su glasali i da je jedna Kockar i Velemir neko ko treba da se bori za budućnost i dobrobit, e..... kasno. Nego, bilo je malo čudno što se predsednik Novog DSS Sandić nije više angažovao u kampanji u gradu. Bio je nosilac liste, a zapravo su političku borbu vodile dve žene- Pernat i Grujić..... i PUF na terenu... Isti onaj PUF čiji su članovi Čičić i Pernat bili upravnom odboru gradskog muzeja (Čičić) i zamenik predsednika upravnog odbora u JP Vodovod i kanalizacijaod 2008. do 2012. uz naknadu za to vreme od 1,2 miliona dinara za taj period- Pernat.

Sandić je nekako iz prikrajka bio u timu i to više sa nasnimljenim materijalom nego u konkretnoj kampanji. Sada posle izbora po gradu leluja priča da je bio angažovan na ličnom emotivnom planu i da mu je Vladimir Galić pripretio srozavanjem u političkim vodama. Isti onaj Galić koji je do maja 2023. bio koordinator GO SNS u Zrenjaninu i koji je uzdrmao dotadašnju vladavinu Gorana Kneževića i njegov presto. Zbog čega je došlo do komunikacije Sandić-Galić (ako je istina) ne zna se, ali postoje indicije da je Sandiću obećano da će njegove nove emotivne egzibicije koje se šalju poznatim ljudima kao viber fotografije da završe na nekom gradskom bilbordu. Možda je to početak kraja Sandićevog angažovanja u DSS u gradu.... no, on je i podpredsednik glavnog odbora stranke tako da tek može da se očekuje rasplet.

To je isti onaj Galić koji je od pripravničke kancelarije u Kikindi 2001. preko mesta predsednika Upravnog obora Vojvođanske banke 2004. i mesta pomoćnika ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu 2005. Zatim je bio na mestu savetnika predsednika vlade 2006. i 2008. Bio je i direktor agencije za privatizaciju Republike Srbije ,poslanik u nekoliko mandata i na kraju pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine. Ipak kada se analizira biografija shvata se da je taj isti Galić na nizbrdici i da osim korpulentnosti, elokvencije i iskustva i nema nešto posebno da ponudi. Postavljanje za koordinatora u gradskom odboru u Zrenjaninu je zapravo ponižavajuće za nekog ko je savetovao predsednika vlade. Možemo samo da zamislimo kako su se njegovi putevi ukrstili sa Sandićevim.

Inače u gradu se, zapravo, ništa i ne događa. Gradonačelnik Salapura je neko vreme prestao sa najavama raznih društvenih dešavanja i sajmova, festivala i promocija. Verovatno će da se pojavi na trgu na manifestaciji srednjovekovnih borilačkih veština. Možda se i aktivno uključi u borbu jer zrenjaninci veruju da je jedino stvarno znanje koje ima upravo iz borilačkih veština obzirom da se nekada bavio karateom. U međuvremenu bolnica krije liste čekanja posebno za magnetnu rezonancu koju je pompezno najavila kao pristiglu iz Pokrajinske bolnice (istina, reariranu i poprilično izraubovanu).

Na dečijem odelenju u bolnici se novorođene bebe zavijaju u pocepane peškire i rojtave krpe, uvezuju nekakvim ishabanim trakama kao kanapima i to se kao obaveštenje o novorođenim bebama objavljuje u lokalnim portalima.Slike tako umotaninih ili prepovijenih beba liče na bebe rođene po pećinama ili sirotinjskim planinskim selima. Bolnica je u raspadanju, ali je direktor iste, Igor Kitaresku bio više nego angažovan u Beogradu uoči izbora u akciji od vrata do vrata. Koliko može čovek sam da se sroza i ponizi ne može niko drugi da mu to isto uradi. A svima je izgleda Zrenjanin postao inspiracija za izvođenje neslanih šala.

Prvo je kompanija KNjAZ MILOŠ objavila sliku gradske uprave u Zrenjaninu na etiketi na flašama kisele vode, a Zrenjanin samo vodu za piće nema, ali nedostaju i pare za flaširanu vodu,posebno kiselu Knjaz tralala, aonda je ozareni Salapura došao iz Novog Sada i obavestio diskretno građane da će grad na predstojećim DANIMA PIVA da potroši četvrtinu miliona evra od novca građana za šator za promociju alkohola.

Gradska vlast troši novac iz budžeta na nepotrebne i projekte za koje daju neosnovano mnogo para od kojih samo pojedinci imaju korist, a građani sve više se suočavaju sa nedostatkom elementarnih uslova za život. Turistički savez Zrenjanina čak nije organizator manifestacije nego posrednik gde kajmak sakupljaju podesni privatnici iz Kisača i Novog Sada u sprezi sa lokalnim establišmentom. Najvažnije je što neki imaju dovoljno šunke na tavanu da prežive, ali bunar je u dvorištu, a česme su suve...pa ko izdrži.

Javna preduzeća u zavisnosti od toga gde živi direktor dobijaju novozaposlene. Čistoća i zelenilo shodno tome da je direktor iz Stajićeva jasno je zašto su novozaposleni iz tog sela. Direktor Nemanja Milinković očigledno voli da je okružen poznatim licima i po sistemu BOLjE PRVI U SELU NEGO POSLEDNjI U GRADU zapošljava svoje seljane. Možda je tako lakše da se organizuje rad jer svi vole prepodnevne kafe u istim kafićima i svi idu na iste slave i krštenja. SNS zna kome se veruje.

A LINGLONG ne miruje. Miruju samo građani. Kinezi su uz blagoslov gradske uprave izgradili skladište za neopasni otrov i to bez studije o proceni uticaja na životnu sredinu. Jasno je da sve radi izvan zakonskih okvira i pretvara grad u crnu rupu. Gradska uprava je kompaniji Linglong izdala nezakonitu građevinsku dozvolu za skladištenje otpada i to na osnovu rešenja koje je pre toga poništio pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine. To je potvrdila i nadležna inspekcija koja je izvršila vanredni nadzor još u martu 2024. i donela rešenje o obustavi radova , uklanjanju nelegalnog objekta i zatvaranju gradilišta.

Pokrajinski sekretarijat je ponišio rešenje 10. juna i utvrdio da su učinjene povrede postupka koje utiču na zakonitost rešenja. linglong je samo otvrdio praksu da prvo objekte izgradi pa naknadno pribavlja neophodne dozvole i saglasnost. I dok kinezi prave sprdnju sa celim gradom i bahate se Banatom stiže još jedna vest o kineskoj kompaniji. Naime, od pre nekoliko dana LINGLONG je postao vlasnik 5% Instituta za pojas i put koji je zapravo državni.

Većinski vlasnik ovog Instituta je prilikom osnivanja bila država , tačnije Vlada Srbije sa 51%. Privredna komora Srbije je vlasnik 40%, a Univerzitet u Novom Sadu preostalih 9%. Odmah potom je Vlada Srbije svoj deo smanjila, zatim je to uradila i Privredna komora Srbije sa namerom da se kao osnivači upiše i kineska kompanija za proizvodnju gume LINGLONG. Na identičan način i na 5% ušao je kao osnivač i Serbia ZIIN Mining.

Prema podacima o upisanom novčanom ulogu za 1 % se uplaćuje 10 dinara. Tako je upisan i uplaćen ulog za 5 % tačno 50 dinara. Najbolje je da se zrenjaninci isele i odu u neke srećnije krajeve jer kinezi polako gutaju grad. ..... i ne samo kinezi. Nakon gašenja gradskih firmi KOMUNALNO ZA PUTEVE i VOJVODINAPUT u gradu kajmak sa puteva i građevinskih radova skidaju privatne fitme sa juga Srbije. Tako je preduzeće za puteve Valjevo dobilo čak periferne poslove koje je u gradu moglo da uradi više lokalnih privatnika.

Rasipanje peska po kupalištu Peskara je samo jedao od besmislenih poslova koji plaćaju građani Zrenjanina. Valjevci će da se brinu i o atarskim putevima u Ečki i Elemiru i to je posao vredan 61,8 miliona dinara. Zanimljivo je i pitanje ko će da bude nadzor ovih radova jer su pojedinci koji su do sada obavljali takve poslove poznati kao stručnjaci lepljivih ruku.

U Zrenjaninu je 12.7. formiranje skupštine i jedini je problem hoće li Simo još 4 godine da bude gradonačelnik i ko je zreo za predsednika skupštine: Janjić ( trenutni predsednik iste i nekadašnji gradonačelnik), Santovac (večiti zamenik i neka alternativa, ali glasnogovornik svega što je pljuvao pre ulaska u SNS iz SRS) ili Šućurović....da mi ipak rehabilituje onog Šećeroskog...a? Ako već pavimo analize,onda ....neko ko je prešao 70 godina zaista bi iz prikrajka trebao da prati dešavanja, a ne da se angažuje oko dobijanja mesta predsednika skupštine grada, posebno kad je u besmislenoj političkoj strukturi kao što je stranka penzionera.

Zatim, pokazalo se da je i DSS-u vreme da promeni predsednika GO jer ovaj dosadašnji više nema kredibilitet ni po kojoj osnovi. Trebao bi sam da se povuče i prepusti mesto DAMI! i konačno, više je bio angažovan oko emotivnih kombinacija nego oko kampanje. Ligaši se nikada nisu mešali u politiku, samo su kajmak sakupljali....to je i sada cilj...očigledan, a i zašto bi kvarili višedecenijsku tadiciju? Šta nam donose ILI ODNOSE Kockar i Velemir je više za humoristički prilog nego za skupštinu grada. I opet iste kobojagi teme: voda, obilaznica, stadion (ima tablu od maja 2017. da se gradi i još ni na pola puta, a posatirali milione i milione u njega), kojekakve industrijske zone i pokrajinski projekti. Zrenjanin je čista Meka za šaralaže koje građani očigledno obožavaju.

U gradu se na 40 stepeni na brisanom prostoru trga u centru đilitaju nekakvi kao vitezovi u plehanim oklopima i edukuju desetak prispelih posmatrača o srednjovekovnim borbama. Ne usporavaju se seoske slave koje se sada nazivaju DANIMA tog i tog sela. Privode paćenike sa estrade čije karijere su u totalnom pomrčini, ocvale i precvale pevaljke i nekadašnje secivenske frajere da namame neki facijalis ljudima na lice (čitaj: osmeh). Ni cisterni sa vodem nema na tim manifestacijama, ali koga briga? Neki će da kupe u trafici limenku, neki nisu žedni, aneki će tu limenku pod šatorom trostruko da plate. I , eto, valja se i ovo leto kroz banatske šorove.

Tužno neko i mutavo leto. Svako okreće svoju postavu iz džepa i prebrojava novčani kapital, a svi ćute. Biće kako NIN kažu, a ljudi će da veruju ili da tako oni hoće pa im vlast ispunjava želje ili da oni tako neće, a i da nema drugog rešenja. U svakom slučaju jad.

Čemu toliko objava o raznim vrstama padavina, nevremenu, olujnoj kiši, ....tralala.....GDE SU PROTIVGRADNE RAKETE, POLjOČUVARI KOJI TO KONTROLIŠU I MOGUĆNOST RAZBIJANjA TAKVIH OBLAKA? Zar se još veruje u pesak iz Sahare? Tužno?

Do daljeg ubija vrućina, a meteorolozi su čista posprdnja. Možda bi bilo bolje da gledaju u kafu, pasulj, kuglu, karte... Bazen je proradio pa sada i Kinezi i cigančići imaju gde da se okupaju. Zrenjanin cveta. Nikad bolje nije bilo ovde... u Nedođiji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane