Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Kako mafiju iz srpskog pravosuđa privesti pravdi i zakonu (295)

Kada i njih nahrane svetom stolicom

Organizovana kriminalna grupa hara Ministarstvom pravde, Upravom za izvršenje krivičnih sankcija i srpskim zatvorima. U Ministarstvu pravde i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija caruje kriminal i prostitucija. Neki funkcioneri naplaćuju u novcu, drugi u naturi, a neki od njih i u jednom i u drugom. Svi su povezani zajedničkim kriminalnim interesima, i ucenama kontrolišu jedni druge. Dolaskom Srpske napredne stranke na vlast, kriminal je legalizovan, smrt i ubistva u zatvorima su svakodnevna pojava. Proklete avlije su u rukama Vučićevog kartela ...

Vladimir Molotok

Srpska javnost je ostala u šoku krajem marta, kada je, nakon višenedeljnog skrivanja, obznanjeno da je 75. godišnji starac iz Mladenovca, koji je izdržavao prekršajnu kaznu od 30 dana u OZ u Padinskoj Skeli, jer nije imao novca da plati novčanu kaznu zbog učinjenog prekršaja, ubijen u svojoj ćeliji. Zverski su ga tukli, bili i mučili, a na kraju, 4. februara je umro.

Tek krajem marta, kada je ''pukla'' čuvana tajna, oglasila se Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, saopštenjem da su trojica osuđenika predati istražnom sudiji, da je suspendovano deset stražara i upravnik zatvora, koji je potom i otpušten. Protiv stražara je poveden disciplinski postupak.

Već 6. februara Institut za sudsku medicinu obavestio je Više javno tužilaštvo da je osuđenik iz Mladenovca ubijen, da je njegova smrt bila nasilna.

Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu bio je primoran da 20. marta obavesti javnost da su nakon saslušanja trojice osuđenika, pod sumnjom da su ubili u ćeliji cimera, dvojici određen pritvor. Četvrtom osumnjičenom, kako je saopštila Uprava za izvršenje krivičnih sankcija - izgubio se trag!

I onda je sve palo u zaborav. Viši tužilac i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija znaju kako da sakriju krvave tragove u srpskim zatvorima.

Disciplinski postupak zatvorskim stražarima nikada nije zakazan.

I onda sledi novo obraćanje javnosti, sa drugim podacima.

''BLIC" SAZNAJE: Uhapšeni čuvari i doktorka iz zatvora u Padinskoj skeli zbog smrti zatvorenika: Deku ubila trojica cimera, zaposleni se pravili NEMI I GLUVI

Četvorica čuvara i doktorka u zatvoru u Padinskoj skeli uhapšeni su danas u vezi sa smrću S. B. (74) u tom zatvoru 4. februara ove godine, potvrdio je za "Blic" glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 26. juna ove godine.

Oni su od strane policije uhapšeni po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde RS zbog sumnje da su izvršili krivično delo Nesavestan rad u službi, precizirao je Nenad Stefanović.

Dodao je da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti saslušani pred postupajućim javnim tužiocem. Kakav je krivično pravni status šestorice suspendovanih stražara i otpuštenog upravnika. O tome ni reči.

Upućeni tvrde da je starca iz Mladenovca ubio zatvorski stražar, da su ostali čuli kako ga je starac molio i preklinjao da ga ne tuče. Ali...

Podsećamo da Više javno tužilaštvo u Beogradu već vodi istragu protiv trojice osumnjičenih, koji su delili zatvorsku ćeliju sa S.B jer su ga tukli i zlostavljali u više navrata usled kojih povreda je preminuo.

Oni se terete za teško ubistvo.

Upravom za izvršenje krivičnih sankcija i sa mesta upravnika srpskih zatvora, rukovode vrlo problematične ličnosti. Život u zatvoru, pisao je Magazin Tabloid, ne vredi ni po lule duvana.

Iako se svakodnevno u javnosti pojavljuju vesti o smrti zatvorenika u srpskim zatvorima, nadležne institucije ne boli glava.

Srpski zatvori su gori i od turskih zatvora, nekoliko puta!

Srpska tužilaštva su sposobna da zataškaju svaku nasilnu smrt, povređivanje, premlaćivanje...

Od 4. februara do 27. juna proteklo je 4. meseca i 23 dana, koliko je bilo potrebno Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da uđe u postupak privođenja pravdi osumnjičenih za monstruozno ubistvo u Padinskoj Skeli!

A 26. juna je teško povređena petnaestogodišnja devojčica dok je prelazila pešački prelaz, saopšteno je sa Vojnomedicinske akademije (VMA). Pojedini mediji i poslanica Marinika Tepić objavili su da je devojčicu pregazila producentkinja i urednica Pinka Nina Kovačević. Zvaničnog saopštenja MUP-a o ovom incidentu i dalje nema. Nije se oglasilo ni Više javno tužilaštvo u Beogradu, jer je vozač bila u stanju teškog pijanstva

U Ulici Vojvode Stepe na Voždovcu u toku noći došlo je do teške saobraćajne nezgode, objavljeno je na Instagram stranici „moj_beo_grad_", poznatoj po tome što građani šalju dojave i video materijale o dešavanjima u vezi sa crnom hronikom.

„Zbrinuta je na VMA, ima 14 godina, povrede kičme, prelome donjih ekstremiteta, prelome lobanje i unutrašnje krvarenje", piše u opisu slike i videa, koji su objavljeni na ovoj stranici.

Drugi građanin, zatečen za volanom u pijanom stanju, već bi bio u pritvoru. Ali, devojčica će, nažalost, ostati težak invalid, a pijana producentkinja iz Pinka i dalje će praviti bahanalije, pod zaštitom kuće u kojoj je zaposlena.

Događaj od pre devet godina pokazuje kojim putem i u kom pravcu je krenulo srpsko pravosuđe. Ko ga usmerava, ko školuje buduće tužioce i sudije...

Školska godina na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu započela je 3. oktobra 2015. godine predavanjem premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Aleksandar Vučić nakon 25 godina ponovo u amfiteatru!

- Bio sam odličan student, po mesec dana sam se spremao za ispite. Jednom su svi išli na demonstracije, a ja sam onako mršav sedeo u poslednjoj klupi i rekao: "Ja ne mogu da idem, jer ne mogu da čekam još dva dana da polažem Ustavno pravo" - prepričavao je premijer Aleksandar Vučić studentima dogodovštine sa svojih studija na prvom predavanju brucošima na temu "Srpska država između Istoka i Zapada".

Tadašnji dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović rekao je da je Vučić „bio i ostao jedan od najboljih studenata". Premijer je rekao da je počastvovan i uzbuđen jer je tokom studija u „petici" najčešće slušao predavanja "profesora Žike", koji je držao najposećenija predavanja iz rimskog prava.

- Dekan me je proveo kao mečku svuda i vidim da se u izgledu fakulteta svašta promenilo. Treba da poštujete ovu ustanovu i znate koliko je važan Pravni fakultet. Videćete to za 20 godina kada ga završite - rekao je premijer Vučić i izazvao smeh i ovacije kod studenata, ali je brzo shvatio svoj lapsus koji je opravdao uzbuđenošću što je nakon 25 godina ponovo u amfiteatru.

Premijer je ispričao da se seća i svog prvog ispita.

- Polagao sam sociologiju kod profesorke Mire Todorović i mislim da sam dobio 10 - ponovo je s osmehom rekao aludirajući na to da je imao gotovo sve desetke.

Na pitanje studenta da li Vlada ima neku odluku kojom će mlade zadržati u Srbiji ili je zemlji potrebna reforma obrazovanja, Vučić je rekao da je odliv mozgova problem u mnogim zemljama poput Slovenije i Rumunije, a ne samo u Srbiji.

- To je teško pitanje. Moramo da razvijemo preduzetnički duh. Stalno slušam kako ljudi govore: „Završio sam taj i taj fakultet i čekam posao 12 godina." Moj odgovor na to je: „Šta čekaš? Što nisi osnovao kompaniju i započeo svoj posao?" - odgovorio je premijer.

Vučić i Avramović svečano su otkrili bistu akademika Slobodana Jovanovića i amfiteatar u parku.

Dekan je u svojim čestim nastupima hvalio šizofrenog Vučića na sva usta, tvrdnjama da je bio i ostao jedan od najboljih studenata u istoriji ovog fakulteta. Činjenice, međutim, pokazuju da je, barem prema arhivi Pravnog fakulteta u Beogradu, Aleksandar Vučić studirao, šest godina i pet meseci, a da je imao prosečnu ocenu od 7,12!

Znao je tadašnji dekan da se ulizuje. Veći broj studenata i profesora ovog fakulteta krenuli su sa Vučićem, u jurišu, da satru Srbiju. Eto, pošlo im je to za rukom.

Jedna odvratna ulizica, poput tadašnjeg dekana Avramovića, bio je primerno nagrađen.

Beta je 14.01.2021. objavila da je Sima Avramović novi ambasador Srbije u Vatikanu.

Za ambasadora Srbije u Vatikanu, ukazom predsednika Republike, postavljen je nekadašnji dekan Pravnog fakulteta, profesor u penziji Sima Avramović, objavljeno je u Službenom glasniku. Zašto je penzionisani profesor upućen da predstavlja Srbiju u Vatikanu?

Vučić je znao da ceni zasluge svojih ulizica koji su ga dizali u nebesa.

Snaha Sime Avramovića - Zorica Avramović, dobila je važan zadatak - da osudi bivše Vučićeve pripadnike eskadrona smrti.

Predsednik sudskog veća promenjen zbog odlaska Vinke Berahe Nikićević u starosnu penziju.

Sudija Zorica Avramović biće novi predsednik sudskog veća u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i drugih okrivljenih za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava. Do promene sudije, kako je za „Politiku" 15. aprila rekla Milica Veličković, portparol Višeg suda u Beogradu pred kojim se vodi ovaj postupak, došlo je zbog odlaska dosadašnje sudije Vinke Berahe Nikićević u starosnu penziju.

- Sudija Avramović je iz Krivičnog odeljenja Višeg suda juče raspoređena u Posebno odeljenje za organizovani kriminal i ratne zločine i naslediće sve predmete sudije Vinke Beraha Nikićević, koja odlazi u penziju 29. aprila. Ova odluka biće konačna kada istekne rok za prigovore Visokom savetu sudstva koji mogu da podnesu samo oni na koje se odluka odnosi - kazala je za „Politiku" Milica Veličković..

Avramović je od ranije poznata javnosti jer je kao sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu, 2019. godine osudila sina Željka Mitrovića Aleksandra, na kaznu od godinu dana kućnog zatvora jer je 2013. godine, vozeći iznad dozvoljene brzine udario automobilom i usmrtio maloletnu Andreu Bojanić.

U obrazloženju presude kao olakšavajuće okolnosti je navela da je Aleksandar Mitrović u vreme udesa imao 19 godina, zbog čega mu se sudilo kao mlađem punoletnom licu, a ranije nije bio osuđivan, kao i da je Bojanić prelazila ulicu na crveno svetlo „pretrčavajući ili ubrzanim hodom".

Malo više od godinu dana nakon što je Mitrovića osudila na „nanogicu", Zorica Avramović je sa položaja sudije Krivičnog odeljenja Prvog osnovnog suda u Beogradu unapređena u sudiju Višeg suda u Beogradu.

Ovu odluku doneo je Visoki savet sudstva na sednici održanoj 11. decembra, prvoj od formiranja tadašnje Vlade Srbije.

Zorica Avramović je na Pravnom fakultetu univerziteta u Beogradu diplomirala 2003. a pravosudni ispit je položila 2006. godine.

Prema podacima sa sajta Apelacionog suda u Beogradu, godine radila je kao sudijski pomoćnik u Okružnom sudu u Beogradu, sudijski pomoćnik u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Okružnog suda u Beogradu, sudijski pomoćnik u Krivičnom odeljenju i Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu, i sudijski pomoćnik u Krivičnom odeljenju, Posebnom odeljenju za organizovani kriminal i Odeljenju sudske prakse za Krivično odeljenje Apelacionog suda u Beogradu.

Ovo nije prvi put da se u slučaju koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka menja predsedavajući sudija.

Predmet je najpre bio dodeljen sudiji Zorani Trajković, ali suđenje kriminalnoj grupi nije moglo da počne nekoliko meseci, jer je sudija bila na bolovanju.

Zbog toga je na mesto predsednice veća u tom postupku bila raspoređena sudija Vinka Beraha Nikićević, koja je sudila u slučajevima ratnih zločina u Specijalnom sudu u Beogradu.

Tokom njenog vođenja trenutno najvećeg krivičnog postupka u oblasti organizovanog kriminala bilo je mnogo pokušaja opstrukcije i odugovlačenja suđenja.

Optuženi i njihovi advokati pokušavali su da odlože pojedina ročišta ponekad praveći svojevrsne predstave u sudnici. Sudija Beraha Nikićević znala je da „pročita" stvarne namere optuženih i nije im to dozvoljavala.

Sa druge strane, dopuštala je gotovo svaki put optuženima, posebno dvojici vođa klana, Belivuku i Miljkoviću, da uđu u sudnicu da iznesu svoje primedbe, poneka zapažanja ili da se tek jave i pokažu za sudskom govornicom

Okrivljeni su često u sudnici iznosili da sumnjaju u objektivnost predsedavajuće navodeći da prema okrivljenim saradnicima ima drugačiji, pristrasan odnos.

Zbog toga su više puta tražili da se ona izuzme iz postupka, ali su umeli i da usmeno, praktično, zabrane svojim advokatima da i oni traže njeno izuzeće.

Ne pada iver daleko od klade, kažu. Snaha Sime Avramovića ide stopama svoga svekra. Ona je dobila zadatak da razvlači proces optuženom Belivuku i njegovoj grupi, da spreči da se o Aleksandru Vučiću, njegovim saradnicima i porodici uopšte govori na procesu.

Sudija Zorica Avramović je zdepasta, poslušna, drska i nasilna prema onima koji su predviđeni za odstrel.

Po odluci predsednika Višeg suda u Beogradu Dragana Miloševića, prošle godine je postavljena za predsednika vanraspravnog krivičnog veća Višeg suda u Beogradu. Dva puta je produžavala pritvor glavnom uredniku Magazina Tabloid Milovanu Brkiću, koji je 12. januara, ove godine, ukinulo veće sudije Milimra Lukića u Apelacionom sudu u Beogradu, uz obrazloženje da ne stoje zakonski osnovi za njegovim držanjem u pritvoru. Sudija Zorica Avramović je bila spremna da ga drži dok je živ!

Izvodi iz njene biografije šire se, kako podzemljem, tako i u pravosuđu, pa se sudija Zorica, na pretresu Belivukovoj grupi, vidno trese. Svaka ptica svoga kopca ima, kažu. Zoricu čeka ambasadorsko mesto! Ili Zabela?

Srpsko pravosuđe je svakodnevno na usluzi Vučićevoj mafiji. Tužioci i sudovi proganjaju novinare, očajne građane koji protestuju preko društvenih mreža na svakodnevno nasilje i krađe ministara, naprednjačkih direktora i tajkuna.

Peti je mesec od kada je u pritvoru Novica Antić, doskorašnji predsednik Vojnog sindikata Srbije. On je uhapšen po nalogu Aleksandra Vučića, da začepi usta pripadnicima razbijene Vojske Srbije. Novicu je uhapsio u Novom Sadu, optužujući Novicu da je ''proneverio sindikalni novac''. Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu izrazio je neslaganje sa tužiočevim zahtevom da se Antiću i njegovom saradniku odredi pritvor, ali je to učinilo vanraspravno veće.

Uz obrazloženje da ostaje u pritvoru, da ne utiče na svedoke, tužilac je do sada saslušao 116 svedoka, članova sindikata, a onda se setio njih još 16. Sasvim dovoljno da Apelacioni sud u Novom Sadu produži pritvor Antiću i njegovom saradniku za još dva meseca.

U međuvremenu je ministar odbrane i načelnik general-štaba, Milan Mojsilović, kosovski kadar, organizovao smenu Novice Antića, pod optužbom da šuruje sa Rusima! Naravno, to je čista laž, ali Vučićeve pare zavezale su jezik ambasadoru Bocan Harčenku da uloži protest zbog lažnog podmetanja.

Apelacioni sud u Novom Sadu je, na predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, produžio za još dva meseca pritvor bivšem predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću i njegovom sindikalnom saradniku Predragu Jevtiću i to do 27. jula ove godine, saopštio je Antićev advokat Ivan Ninić.

Ninić je za Fonet rekao da je to treća odluka kojom se Antiću određuje mera pritvora i to će ukupno biti „pet meseci koordinisane i sistematske represije prema njemu i njegovoj porodici".

On je naveo da je Tužilaštvo kao razlog za pritvor navelo, a sud prihvatio, postojanje mogućnosti uticaja na svedoke koji treba da budu saslušani, dodavši da je Tužilaštvo je proširilo inicijalni spisak svedoka, tako što je predložilo 16 novih.

Sve ukazuje da je dinamika njihovog pozivanja i saslušanja takva da se opravda i pokrije vremenski opseg za koji je produžen pritvor, a pritom, na sve okolnosti na koje se svedoci saslušavaju, postoji pisana dokumentacija i ne postoji nijedan opravdani razlog da se Antić ne brani sa slobode, naveo je Ninić.

Uz ocenu da je dosadašnja istraga izgubila bilo kakav smisao, Ninić je ukazao da je i fokus i jedini cilj da se Antić zadrži što duže u pritvoru, da više nikome ne padne na pamet da ukazuje na „nepočinstva i malverzacije u sistemu odbrane".

„Iz ugla tužilaštva svaki dinar koji je potrošen za poslovanje Vojnog sindikata naprasno postaje predmet navodne pronevere. To je opasan presadan i fenomen, koji preti da trajno i prinudno ograniči autonomiju bilo kakvog sindikalnog delovanja i organizovanja u ovoj državi", rekao je Ninić.

On je izrazio sumnju da su ovom predmetu, suštinski, sud i tužilaštvo samo jedna transmisija, koja sprovodi želje drugih pojedinaca i centara moći izvan pravosudne grane vlasti, koji su odlučili da Antiću „trajno unište život, zdravlje i zapečate karijeru u vojsci".

Prema Ninićevim rečima, kod Antića su godinama prisutni zdravstveni problemi, koji se sada dodatno manifestuju u pritvoru i za četiri meseca je oslabio 35 kilograma, tako da su posledice po njegovo opšte zdravstveno stanje neupitne.

„Na delu je flagrantna zloupotreba mere pritvora, koja se sada već tradicionalno u Srbiji koristi za obračun sa političkim neistomišljenicima i svim pojedincima koji nisu na liniji glorifikacije politike aktuelnog režima", kazao je Ninić.

Trošenje sindikalnog novca je pitanje o kojem odlučuju članovi sindikata, a ne tužilac, jer novac nije državni, već privatni, rekli bi pravnici.

Vučićeva mafija namigne i tužioci i sudije su tu. Oni hapse, pretresaju, lažu, lažno optužuju, osuđuju. Nije ni važno kakva će, na kraju, biti presuda.Važno je da unište one koji javno iznose svoje neslaganje sa delovanjem Vučićeve razularene mafije.

Čovek koji je kao profesor i dekan Pravnog fakulteta u Beogradu učio pravu današnje delioce pravde, javno se uvlačio u dupe bivšem studentu Aleksandru Vučiću. Danas je on naš predstavnik u Vatikanu. Ako je njega Vučić nahranio svetom stolicom, koliko li su tek njegovi studenti pojeli iste?

1

ZORICA AVRAMOVIĆ

Lični podaci

Datum rođenja: 21. oktobar 1980. godine

Mesto rođenja: Beograd

Obrazovanje i kvalifikacije

Pravosudni ispit položila 2006. godine;

diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2003. godine.

Radno iskustvo

- od 2010. godine sudijski pomoćnik Apelacionog suda u Beogradu:

od januara 2011. godine sudijski pomoćnik u Krivičnom odeljenju, Posebnom odeljenju za organizovani kriminal i Odeljenju sudske prakse za Krivično odeljenje Apelacionog suda u Beogradu;

od januara 2010. godine sudijski pomoćnik u Krivičnom odeljenju i Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu;

- od 2009. godine sudijski pomoćnik u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Okružnog suda u Beogradu;

- od 2006. godine sudijski pomoćnik u Okružnom sudu u Beogradu;

- od 2004. godine pripravnik u Okružnom sudu u Beogradu (odlukom predsednika suda raspoređena na rad u Prvi opštinski sud u Beogradu).

Ostale aktivnosti u oblasti pravosuđa

- Učesnik mnogih seminara u zemlji

Strani jezici

Engleski jezik

podeli ovaj članak:

Natrag