Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pismo ''zadovoljnih'' radnika RB Kolubara

POBRATIMI U SVAĐI?

Milan Đorđević -Đokin i Miodrag Ranković-Pici pobratimi u crkvi,braća u sindikatu. Dok su bili u „ljubavi" drmali su Kolubarom kako su hteli.Smenjivali su i postavljali direktore kako im se ćefne.Borili se za radnička prava, ali i za svoj ćef, pardon, džep. Pre četiri godine dođe do svađe. Zašto?

***

Da li je sindikalna briga za radnika u pitanju, ili odvojeni računi, pa ko ima više ili manje, ili su se porodice umešale pa hoće one da vladaju? Možda je stvarno izdvajanje distribucija razlog? Možda je razlika kvadratura stanova u Beogradu na vodi? Možda su politički razlozi u pitanju, jer bliži se penzija, pa šta kad se ode? Jedino im ostaje da se izdaju stanovi i apartmani na lepim destinacijama,ali možda je to malo? Možda je propala ideja da Sindikat iskoristite kao sopstvenu firmu sa tuđim kapitalom i tuđim radnicima,a bez lične odgovornosti, drugi potpisuju šta Vi zamislite.

Pitanje je da li su se uopšte i svađali, možda je to samo predstava za radnika. Možda su pobratimi napravili takav scenario, da pariraju najboljim scenaristima sveta. Podela Sindikata na Picijeve i Đokine nije normalna, i ne zna se čija je to ideja, jedino ako je od njih potekla.

Ranković sam sebe postavlja u nadzorni odbor EPS-a u rangu sa vodećim stručnjacima sveta iz raznih oblasti. Čovek koji za sebe kaže da je poveo peti oktobar u Kolubari,mada je u to vreme brao kukuruz u njivi ispod kuće. Čovek, koji danas kaže „treba mi šupa za ugalj",a sledeće jutro dođe i kaže: „jbg. preokrenuo sam pravim kuću, j.....š šupu".

Čovek, koji pre tri godine na glavnom odboru Sindikata Kolubare, uoči Nove godine kaže: „kolege, ja sam ovde sa vama još malo i odoh u penziju,a vi kako znate i umete čuvajte ovu Kolubaru" posle par meseci postavi sebe u nadzorni odbor. „Druže", ako si u nadzornom odboru nisi ti poslodavac, ti si ispred radnika EPS-a tu. Čovek, kome supruga Zorica prevodi, preko gugla sa norveškog na srpski,a koja usput kaže da: „Sindikat može da vodi od kuće",pa sestro slatka, ko je tebi dao da vodiš Sindikat? Možda preko svojih satelita, raznih lisica, zečeva, fazana i ostalih šumskih životinja, pokušavate da postavite suprugu Zoricu na čelo sindikata?

Đokin, se vuče po sudovima,tuži sam sebe kako je prekršio tamo neko pravilo, kao predsednik Sindikata EPS-a. Naravno gubi taj spor i sada maše presudom, kako je on i dalje predsednik! Đorđeviću vi ste smenjeni u oktobru 2021 god. prihvatili Vi to ili ne.

Đorđeviću, vašim prećutnim odobravanjem izbacili ste Metal iz sastava Kolubare, na velike muke je isti vraćen, ali cena vraćanja je velika, ukidanje beneficija, poseban radni sat,izgubljeni ugovori i tenderi, itd.

Đorđeviću, kako to zalažeš se za radnika i njegova prava, a blokirao si račun za lečenje istih u „Poštanskoj štedionici"? Taj račun je namenski i novac može samo da se koristi za lečenje radnika i njihovih porodica.

Đorđeviću, kako se i na koji način pravda gorivo koje „tvoji" poverenici potroše službenim kolima svaki mesec, i ko njima vodi nadnice?

Kolege, drage, Đorđeviću i Rankoviću prošlo je Vaše vreme kad ste „drmali" i radili šta ste hteli.Kada ste od propalih turističkih agencija pravili nove, koje su imale prioritet u davanju ponuda za rekreacije za radnike, pa kad su status izgubili, ajd da probamo da preuzmemo rehabilitacije. Je.....š ga desetak evra po radniku u džepić,vajdica. A gde su ugovori sa koje kakvim agencijama za lečenje radnika, agencije samo zakazuju preglede, da znaju radnici. E, sad kad svega toga nema, ovi koji trenutno vode Sindikat, su lopovi i prevaranti, uradili su ovo ili ono.

Društvene mreže su čudo,na njima može svašta da se kaže, poznato je da jedna laž ponovljena više puta postaje „istina". Na društvenim mrežama preko raznoraznih radnih tela i kojekakvih grupacija pozivaju na izbore. Izbore, se zna ko raspisuje, kada i kako. Sigurno se neće voziti glasačke kutije u kamionetu, kao sto je Đorđević radio pre dve godine. Tada su bili redovni izbori u EPSu, kada je grupacija oko Đorđevića i pored pritisaka na radnike, pravljenja špalira od autobusa do glasačkog mesta, da radnik mora da zaokruži njegovu grupaciju izgubila. Tada su njegovi sindikalni poverenici noćili sa izbornim kutijama i prepravljali spiskove i ubacivali glasove kako su hteli,al nisu uspeli.

„Kolege", ajde Vi polako požurite u Vašu penziju, da Vam što duže traje, a Sindikat prepustite drugima. Nek se snalaze kako znaju i umeju da povrate ugled i ono što ste Vi za sve ove godine upropastili.

„Zadovoljni" radnici Kolubare

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane