Natrag

Otimanje

Otimanje

Zelenašenje Kruna trejd blagosiljao zarad interesa i Beogradski nadbiskup

 

Oèe, da svi budemo jedno

 

Otimanje kuæe u Beogradu od strane poznate zelenaške bande iz Kruna trejda dobilo je i blagoslov sa najvišeg mesta, Beogradske nadbiskupije, koja ne želi da se odrekne objekta kupljenog ispod cene, bez obzira na sudske odluke. Voða katolièkog pokreta fokolara Robert Zajec sa nabilodovanim æelavcima ne poštuje  presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu i stvarnu vlasnicu nepokretnosti Gordanu Trifunoviæ izbacuje na ulicu

 

Igor Milanoviæ

 

Na dan 9. septembra 2010. Vladimir Pavloviæ i Snežana Pjanoviæ-Hansen, oboje iz Beograda, zakljuèili su sa pokretom fokolara Marijino delo koji je zastupao Robert Zajc ugovor o kupoprodaji nepokretnosti na ulazu kuæni broj 37  u ulici Budmanijevoj u Beogradu. Prilikom sklapanja ugovora Pavloviæ i Pjanoviæ-Hansen su preæutali da je ugovor na osnovu koga tvrde da su stekli pravo svojine na prodatoj nepokretnosti predmet sudskog spora koji još uvek traje. Takoðe su preæutali i èinjenicu da rešenje o njihovoj uknjižbi nije pravnosnažno, buduæi da se predmet nalazi još u Višem sudu.

Prodavci su prikrili i da je polazni osnov za prelazak pomenute nepokretnosti u njihov posed bio nemoralni zelenaški posao što je utvrðeno presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu P 5391/10, zbog èega je i Prvo osnovno tužilaštvo pokrenulo pretkrivièni postupak protiv osoba koje su od stvarne vlasnice nepokretnosti Gordane Trifunoviæ oteli objekat i prodali ga Pavloviæu i Pjanoviæ-Hansen.

O svemu tome, meðutim, pokret fokolara i sama Beogradska nadbiskupija bili su uredno informisani od strane Trifunoviæke, ali su sve ignorisali želeæi da se povoljno doèepaju nekretnine u Beogradu u kojoj bi živeo voða pomenutog pokreta Robert Zajc, do tada smešten u ženskom katolièkom manastiru u Krunskoj ulici.

Umesto da raskine kupoprodajni ugovor, Zajc sasvim u duhu tolerancije i ljubavi prema bližnjem svom 28. aprila 2012. na èelu prepadnog voda sastavljenog od nekoliko kratko ošišanih i nabildovanih èlanova svog pokreta upada u spornu kuæu odakle nasilno i uz batine izbacuje Gordanu Trifunoviæ. Sudija Vera Milenkoviæ iz Prvog osnovnog suda u Beogradu 12. juna 2012. na osnovu priložene dokumentacije, izmeðu ostalog i potvrde o povredama nanetim Gordani Trifunoviæ koje je izdao Urgentni centar u Beogradu, donosi privremenu meru kojom nalaže Robertu Zajcu da u roku od 24 èasa napusti sporni objekat i dozvoljava da se u isti vrati Gordana Trifunoviæ. Pomenuto rešenje je postalo pravnosnažno 20. juna 2012, ali gospodin Zajc nema nameru da poštuje zakone i sudske odluke zemlje domaæina. Crkva je iznad države, tvrdi još srednjovekovna ideja cezaro-papizma.

Umesto da se povinuje sudu i pravdi, pokret fokolara aktivira ono što smatra teškom artiljerijom, te u Prvi osnovni sud 17. jula 2012. dospeva lièno beogradski nadbiskup Stanislav Hoèevar u pratnji advokata Miroslava Nikoliæa. Cilj njihove posete je bio da zamenicu predsednika suda Vesnu Sekuliæ ubede u potrebu opoziva rešenja koje je donela sudija Milenkoviæ.

Umesto hišæanske ljubavi i brige o bližnjem, visoki predstavnici Katolièke crkve u Beogradu na delu pokazuju kako se legalizuje otimaèina i kako svojevrsnom indulgencijom ono što je nemoralno postaje moralno. U ceo ovaj sluèaj se u meðuvremenu umešao i UBPOK koji veæ izvesno vreme vodi istragu protiv vlasnika i predstavnika Kruna trejda, preduzeæa koje je otelo kuæu ne samo Gordani Trifunoviæ veæ i desetinama drugih Beograðana, kao i zaštitnika koje je ovo društvo imalo meðu visokim policijskim funkcionerima, na prvom mestu u Policijskoj stanici Zvezdara u Beogradu. Možda se sada istraga proširi i na Zajca?

 

 

Fokolari

 

Pokret fokolara ili Marijino delo je verski pokret koji je 1943. osnovan u Trentu na severu Italije. Iako je to prvenstveno katolièki pokret, stvorio je jake veze s glavnim hrišæanskim religijama, drugim verama, pa i ljudima bez verskih uporišta. Danas pokret deluje u 182 zemlje i sa èlanstvom od pet miliona ljudi. Fokolar znaèi ognjište. Iz Isusove molitve "Oèe, da svi budu jedno", fokolari zakljuèuju da je Božiji plan da se ujedini celokupno èoveèanstvo.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane