Natrag

Hleb i ~okolada…

Hleb i čokolada…

 

Dobro veče oporezovana Srbijo

 

  Dobro veče oporezovana Srbijo. Naš gost je  uvek nadahnuti Ministar Mlađen Dinkić. Kao što znate on je ujedno i predsednik „Ujedinjenih Regiona Srbije". Da ovaj naš večernji razgovor počnemo sa pitanjem - koji su ciljevi URS-a?

- Prvo, trebalo je što više rasparčati Srbiju, a onda se pojaviti kao spasitelj i ujediniti regione. Ali naravno, pod mojom zastavom. Što više regiona, to je i veći broj mojih članova. Dosta mi je da sve moje stranke pogrdno zovu „mini-bus" strankama.

A šta ćemo sa pokrajinom Vojvodinom? 

-Ma, da se je pitam, i nju bih podelio. Malo je samo Srem, Banat i Bačka.To je svega tri regiona. Vojvodina je naša žitnica i ona mora da izrodi bar duplo - šest regiona. E, a onda se pojavim opet ja i ujedinim ih. Kao što ne dam da sve ide u Beograd, tako ne dam ni da sve ide u Novi Sad. I Čortanovci su bitni, nego šta! Ih, kako sam se tamo lepo proveo! Inđijski penzioneri još uvek pričaju o tome...

Ekonomisti pričaju da je Srbija pred bankrotom. Da li je to tačno?

- Ma jok bre. Ekonomisti  zaključuju samo na osnovu brojki a ja kao resorni ministar posmatram stvar mnogo šire. Pre svega u pitanju je reklamni turistički trik. Na pragu smo turističke sezone, jel tako.Tako je.

Da niste smisli još neku genijalnu ideju za oporezivanje siromašnog i nezaposlenog  naroda?

- E, baš to. Uvešćemo porez za sve koji nisu zaposleni. Znaš koliko ih je ,ne smem ni da ti kažem a biće ih sve više i više. Pa ti sada vidi koliko je to para. U planu je i da se oporezuju svi vlasnici automobila starijih od deset godina. Pa za čega sam ja doveo „Fijat" a narod vozi kršine?! Ima da kupuju nove automobile jer, e tu je caka, oni koji voze nove automobile ne samo da će biti oslobođeni poreza, već će dobiti i bonus nagradu!

  Imate li još nekih genijalnih ideja za oporezivanje?

-Kako da ne. Moglo bi se, recimo legalizovati prostitucija i prosjačenje...Imam ideja pun kofer ali sve što predložim, odmah me napadne ova opozicija.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane