Natrag

Sudnica - ludnica, na pirotski način

Tata na klupi, sin u togi

Bez raskrinkavanja zloupotreba i nepotizma u sudskoj vlasti, u Srbiji se ne mogu očekivati veliki rezovi u pogledu borbe protiv korupcije i kriminala svih vrsta, što predstavlja veliko obećanje sadašnje vlasti zbog čega je narod ukazao veliko poverenje SNS-u, piše u pismu zaposlenih u pravosudnim organima u Pirotu koje su oni uputili Magazinu Tabloid. Redakcija pismo objavljuje bez skraćenja

......

Najnovija dešavanja u sudovima u Nišu i Pirotu ne ukazuju na to da će se nešto promeniti. Sprega između pojedinaca u politici, koji za sebe grabe moć da bi stekli bogatstvo, i onih koji su u sudovima, toliko je očigledna, a niko iz vrha države se time nije pozabavio.

Za predsednika Višeg suda u Pirotu postavljen je Sveta Mančić, a za predsednika Osnovnog suda Ivan Nikolić. Njima je u tome pomogao narodni poslanik SNS-a Radmilo Kostić zahvaljujući svojim političkim vezama. Pritom, veoma važan podatak je ko je sa kim, i u kakvim odnosima.

Sudija Ivan Nikolić je venčani kum Radmilu Kostiću, koji mu je pomogao da dođe na funkciju predsednika Osnovnog suda u Pirotu, i koji je „kumovao" da Sveta Mančić opet postane predsednik Višeg suda. Evo i zbog čega. Naime, protiv Vladimira Nikolića, oca Ivana Nikolića, u toku je postupak za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Nekadašnjeg direktora „Tigar tajersa", Vladimira Nikolića, Više javno tužilaštvo u Pirotu (predmet KT.BR.9/13, predmet je bio ustupljen Višem sudu u Nišu pod br. Ki -2/2014) optužuje za zloupotrebu službenog položaja, jer je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u periodu od 2003. do 2007. godine, u iznosu od 6.277.31 dinara, a na račun ostalih zaposlenih u „Tigar tajersu" d.o.o. pribavio protivpravnu imovinsku korist od 170.945.315 dinara.

U periodu od 2003-2007. god. Ivan Nikolić je kupio dva stana u Pirotu: u ulici Vuka Pantelića 19C/7 i ulici Dragoljuba Milenkovića 2/8 (iza zgrade suda), dok je njegov rođeni brat Aleksandar Nikolić kupio tokom 2013. godine četvorosoban stan sa garažom u Bogojavljenskoj ulici 3 (broj ugovora o kupoprodaji stana: Ov-3-1478/2013, Ov-3-1479/2013), u stambenoj zgradi koja se nalazi pored zgrade koju je sa svojim prijateljima izgradio pomenuti narodni poslanik SNS Radmilo Kostić, zvani „Brza kuća". Inače porodica Nikolić ima još dva stana u Beogradu!

Predsednik Višeg suda Sveta Mančić je tokom 2002. god. zaposlio u tadašnjem Okružnom sudu Ivana Nikolića, kao sudijskog pripravnika.

Dakle, Radmilo Kostić je zahvaljujući svojim političkim vezama uspeo da utiče na postavljenja Svete Mančića i Ivana Nikolića, da bi zauzvrat bile zataškane višemilionske pronevere Vladimira Nikolića, oca novopostavljenog predsednika Osnovnog suda u Pirotu. Pritom, supruga Radmila Kostića (Jelena Kostić) je od aprila 2014. godine postavljena za direktora Nacionalne službe za zapošljavanje-Pirot. Toliko o nepotizmu.

Da je dobra organizovanost u takozvanoj sudsko-političkoj mafiji na delu pokazuje i njihova povezanost sa Danilom Nikolićem, doskorašnjim državnim sekretarom Ministarstva pravde, koji je istovremeno i član UO Pravosudne akademije i bivši predsednik Višeg (Okružnog) suda u Nišu, i kućni prijatelj Svete Mančića.

Danilo Nikolić je postavio svoju ćerku Irenu Đorđević za predsednika UO Kliničkog centra- Niš koja je imenovana odlukom Vlade RS 12. 04. 2013. godine. Irena Đorđević je inače advokat po profesiji, i zastupa gospodina Zorana Ajkovića iz Niša, zvanog Ajkula i Gorana Makragića iz Kruševca, koji su u ovom delu Srbije poznati kao „biznismeni", a inače se za njih često interesuju sudski i policijski organi.

Protiv Gorana Makragića iz Kruševca, vlasnika firme „Mak 037 trade" doo i Ivana Stamenovića iz Pirota i Milana Radoičića iz Kraljeva, vodi se krivični postupak zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, zbog sumnje da su sebi pribavili imovinsku korist u iznosu od 26.471.739,40 dinara (br. predmeta u Višem sudu u Pirotu: K.br. 5/2013, br. predmeta u Višem javnom tužilaštvu u Pirotu: Kt. br. 14/12).

I Sveta Mančić je 2006. godine zaposlio svoju ćerku kao sudijskog saradnika u Višem (Okružnom) sudu. Pritom i Mančić je poznat u Pirotu kao čovek koji šuruje sa ljudima iz kriminalnih struktura u Pirotu, koje po potrebi štiti, i vadi iz nevolja. Za velike pare.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane