https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Nadgrobno kamenje

Milovan Brkić

U subotu, 24. avgusta, iz Čikaga se, iz nenajavljene posete, vratio ministar Nemanja Starović. Iznenada je otputovao, niko nije znao kuda. Još nije ništa ni saopšteno. Ali....

Istog dana, u večernjem terminu RTS je prikazala legendarni film ''Obračun kod OK korala''.

Te nedelje Srbiju su posetili jedan od glavešina - glavni obaveštajac NATO alijanse i direktor CIA, Wilijem Berns. Razgovor Bernsa i Vučića ostao je državna tajna, na zahtev direktora CIA. Njegovi razgovori u Sarajevu i Prištini nisu bili tajni. Naprotiv.

Malo je poznato da je najčuveniji revolveraški obračun u kojem su učestvovale legende Divljeg zapada Vajat Erp i Dok Holidej (John Henry Holliday), bio obračun Republikanske i Demokratske stranke.

? tome u svojoj knjizi "Vodič na onaj svet" pisao je naš poznati književnik Marinko Arsić Ivkov. Možete ga pročitati na ovom linku https://magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=422&cl=17

Obračun kod O.K. korala je verovatno najpoznatiji događaj iz istorije Divljeg zapada. Na jednoj strani bile su legende Divljeg zapada - Vajat Erp, njegova braća Virdžil i Morgan i Dok Holidej kao zastupnici vlasti, a na drugoj „negativci", tzv. „kauboji".

Malo je poznato da je ovaj obračun trajao manje od pola minuta. U njemu su tri osobe poginule, a dve su ranjene. Takođe, malo je poznato da je ovaj obračun bio predmet sudskog spora, posle koga je opet „progovorilo oružje" i krvna osveta.

Obračun se dogodio u gradu Tumbstounu (originalno: Tombston), u okrugu Kočiz, u Arizoni, 26. oktobra 1881. godine.

Samo četiri godine ranije, grad Tumbstoun nije postojao. Naseljavanje pustog mesta u dolini reke San Pedro, tridesetak kilometara od meksičke granice, počelo je 1877. godine, kada su tragači za zlatom otkrili rudu srebra.

„Jedini kamen koji ovde možete iskopati je vaš nadgrobni kamen", upozorio ih je vojnik iz obližnjeg logora. Tragači su bili uporni i naseljavanje je počelo. Mestu su čak dali ime Nadgrobni Kamen (Tumbstoun). Grad je iznikao preko noći. Dve godine kasnije imao je 9.000 stanovnika. A za još dve godine, 1881., Nadgrobni Kamen je imao nekoliko hotela, mnoštvo prodavnica, zanatskih radnji, kockarnica, saluna, javnih kuća, u njemu su izlazila dva dnevna lista (jedan je pripadao demokratama, drugi republikancima). Politički, grad je, kao i cele Sjedinjene Američke Države, bio podeljen na dva tabora - demokratski i republikanski. Do danas se, skoro, ništa nije promenilo u toj državi što se te podele tiče.

Skoro čitav vek i po nakon pucnajve u Tumbstounu, američke demokrate i republikanci učestvuju u tom dvoboju i danas, samo drugim sredstvima. Uglavnom propagandom i novcem. Sakupljaju ga gde god je to moguće.

I Vučić je, po savetu direktora CIA, Bernsa, poslao u Ameriku svog poverljivog čoveka, poverljivijeg i od Miloša Vučevića. On nije otišao praznih ruku. Vučić je pre nekoliko dana izjavio da Kamala (Haris) ubedljivo vodi u odnosu na Trampa.

U čije to on ime govori?

U SAD Vučić i njegov kartel imaju milijarde, silne kompanije, nekretnine, kompanije otvorene na razna imena u takozvanoj slobodnoj zoni (Delaware Offshore Company for Non Residents). Imaju tamo i Aleka Soroša, koji napaja finansijske rezerve Demokratske stranke sveže odštampanim dolarima.

U Čikagu živi trista hiljada Srba. Glasača. Konzulat radi punom parom da Srbi glasaju za Kamalu! Rizičan je to posao. Vučić je poslao stotine miliona, da pomogne izbor gospođe Haris. Ona će to da mu vrati, siguran je. Ali, on po tom pitanju greši. Isto kao i Boris Tadić.

On je dao 50 miliona dolara u kampanju Baraka Obame, protiv gospođe Hilari. I morao je da ode sa vlasti. Pročitajte o tome na ovom linku: (https://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=197&cl=11

Kod nas je ponovo aktuelna pesma "Početak bune na dahije''. Tu knezovi nisu radi kavzi, al je rada sirotinja raja, koja danas, suprotno vlasti i opoziciji, masovno protestuje i preti ustankom.

Nekadašnji potporni stubovi srpske slobode bili su Srpska akademija nauka, Udruženje književnika, Univerzitet i Srpska pravoslavna crkva. Ćuti SANU danas i sarađuje, ćuti Univerzitet, ćuti UKS. Tri nekadašnja bastiona slobode javne reči.

Ćute o potpunom slomu zdravstva, školstva, nauke, kulture, ćute o ekološki najzagađenijoj državi u Evropi, o potpunoj kriminalizaciji Vlade, Skupštine, javnih preduzeća, mafijaškim klanovima, ekonomskom sunovratu, o činjenici da je zaveden čisti neofašizam: jedan Vođa, jedna Partija, jedan narod.

Vučić ih je ućutkao.

Nije bilo tako ni u vreme komunističkih cenzura. Postojale su slobode. Ko danas zna u Srbiji da je čak i Vladimir Šeks, osnivač HDZ, prvi potpisao peticiju za oslobađanje Vojislava Šešelja iz zatvora u Zenici...

Ko danas zna da je najveći srpski pisac posle Andrića, Borislav Pekić, dobio batine od Miloševićevog režima bas ispred Udruženja književnika Srbije?

Zna li danas iko kako je licemerni Aleksandar Vučić, dao zadatak svojim seizma da žrtvi njegove zločinačke koalicije, Borislavu Pekiću, sagrade spomenik-skulpturu, na Cvetnom trgu u Beogradu, gde više ništa ne raste, ni cveće ni trava zelena.

US Veliki brat širi balkansku bazu oružja, opreme, elektronske superkontrole i priprema region za ratnu ekonomiju. Ako dođe do čega bi moglo doći, a nadajmo se da neće, žrtvovaće najpre ova naša plemena.

Stvari se brzo menjaju. Nemačka ima nepobitne dokaze da je Poljska pomogla Zelenskom u akciji diverzije na Severnom toku i traži ogromnu odštetu od vlade u Varšavi po cenu trgovinskog rata. I uskratiće ratno finansiranje Ukrajine. Poludeo je Donald Tusk i preti...Praznom puškom.

Nemačke Službe su takođe pobesnele, jer su ih prvo odsekli od gasovoda, a onda im tražili stotine miliona za rat sa Rusijom. Sad je realno da će te Službe prvo kancelara Šolca uštroje, pa onda redom, ministra odbrane itd.

NATO je skinut sa prioriteta finansiranja. Američke Fed. rezerve neće im ni jedan dolar dati.

Ukidanje novca za režim u Kijevu je definitivno odlučeno u Berlinu, a spisak drugih planiranih akcija nemačkih Službi drži se kao najviša državna tajna pod kriptovanom šifrom.

Der Spiegel je probao da sazna, ali...Taman posla..

Dok sam gledao ''Obračun kod OK. Korala"' pala mi je misao da bi se iz ovog, danas pustog naselja, moglo uvesti tri puna teretna broda kvalitetnog kamenja. Za nadgrobne spomenike. Za one koji čekaju na kazanu zbog zlodela koja su počinili u Srbiji. Imamo i mi svoje Vajat Erpove, Dok Holideje...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane