https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Kako režim Aleksandra Vučića, umesto srpskog, stvara islamski svet

Preko nafte i zlata, do evropskog kalifata

Već skoro zaboravljeno "migranstko pitanje", ispod koga se kriju mnoge velike male igra političkih mafija sa Balkana, Turske i zemalja Bliskog istoka, ponovo je poslednjih meseci postalo predmet pojačanog obaveštajnog rada više zapadnih tajnih Službi. Da li se bliži proglašenje prvog islamskog kalifata u Evropi i koliko je režim Aleksandra Vučića pomogao još pomaže ovaj "projekat".

Luka Mitrović

Nije davno bilo kad je na sastanku turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i Aleksandra Vučića, došlo do "saglasnosti" oko toga da "za Srbiju i Tursku, koje se nalaze na ruti migrantskog talasa, ustanovljeno da razgovor o tom pitanju predstavlja važan korak u jačanju bilateralne saradnje, a sve u cilju očuvanja mira i stabilnosti kako u regionu, tako i u celoj Evropi", te da su migrantska kriza, uz rastuće terorističke pretnje, bezbednosni izazovi sa kojima se suočavaju i Srbija i Turske. A, reč je bila o jednoj drugoj politici, "mirnoj" islamskoj invaziji na Evropu, koju terorizam ne bi trebao "da kvari".

Šta se poslednjih dve godine dešavalo u vezi sa tim, javnost u Srbiji ne zna, ali znaju sve zapadne obaveštajne službe među kojima postoje i razne frakcije: od onih koji podržavaju "kontrolisano useljavanje" do onih koji su žestoki protivnici te invazije, koja je već dovela do dramatične promene demografske slike u većini zemalja Evropske unije i oko nje.

Njihovi podaci govore da je trgovina migrantima jedna strana te slike, a druga je pitanje taktike i strategije onih koji iz arapskih, mahom islamskih zemalja, sistematski rade na pokoravanju Evrope i promene njene kulture, vere i tradicije. To više nije nikakva tajna niti je u pitanju teorija zavere, nego činjenica koju islamski imami i "učitelji" danas javno propovedaju, ne samo u verskim objektima nego sad i skoro svakodnevnim masovnim okupljanjima u najvećim evropskim centrima. Cilj je "uništenje nevernika" i to se čuje glasno, od Londona do Rima, od Belfasta do Berlina.

Ko ovo još uvek ingoriše? Po svemu sudeći, onaj koji bi morao da donese odluku o odbrani Evrope, svim sredstvima pa i vojnim. Brisel je zabavljen antiruskom propagandom i naoružavanjem režima u Kijevu, dok mu kuća gori. Naime, Brisel više nije Belgija nego sa skoro 70 odsto afro azijskog stanovništva, mahom islamskog, predstavlja centar za širenje mržnje prema svemu što je evropsko. U Briselu se nalaze neki od najmilitantnijih islamskih centara, skoro pa "ideološke škole" za obuku budućih terorista.

Slično, isto ili još gore nalazi se u svim gradovima u Holandiji, Nemačkoj, a posebno Francuskoj koja može uskoro da proglasi Islamsku državu na svom tlu.

Redžep Tajip Erdogan, 2022. godine, javno je izjavio da je Evropa "hrišćanska tvrđava" i da je treba "promeniti". Njegovi dogovori sa srpskim dikatatorom Aleksandrom Vučićem doveli su do toga da je na mapi islamskog ekspanzionizma Srbija postala "slobodna zona", a pravo je čudo da se do sada nije desio neki veći napad islamskih terorista na najveće gradove, poput Beograda, Niša, Novog Sada.

Da se u Srbiji nalaze i slobodno se njome kreću afro azijski migranti, opšte je poznata činjenica. Ali, šta se stvarno dešava "ispod radara", javnost ne zna. Tek ponekad se čuje nešto poput vesti koja je brzo obišla sve evropske medije govori da se desetoro migranata utopilo se u Drini ka da su čamcem pokušali da pređuovu reku kod Ljubovije, a službeni izveštaj kaže da se čamac sa oko 30 osoba, među kojima je bilo i dece, prevrnuo tokom noći između srede i četvrtka (22-23. avgust 2024.) Pretragom Drine i sprudova u mestu Vrhpolje, pronađeno je osam mrtvih (usled davljenja u reci) migranata, dok je na teritoriji Bosne i Hercegovine pronađeno još jedno. U Drini kod sela Lonjin (Srbija), pronađena i deseta osoba. To nije bio konačan broj. Svi oni pokušali su da pređu reku između mesta Drlača i Orlice u opštini Zvornik. Svi su bili državljani Sirije, osim dvoje koji su bili iz Egipta.

Ovo je samo jedna od brojnih priča koje dođu do javnosti, a nove mase migranata i dalje pristižu i to više nije vest osim u ovako retkim slučajevima kad se radi o većim tragedijama. Godišnje i danas prolazi njih oko 100.000 kroz Srbiju i svi dolaze preko korpumpiranih vlada u Bugarskoj (ređe preko Grčke).

Jedan od razloga dolaska šefa američke CIA u Sarajevo i Beograd, između ostalog, bila je njihova procena da će islamski teroristi krenuti u nove akcije, ovaj put na teritoriji Balkana zbog neregistrovanog ulaska većeg broja bivših avganistanskih specijalaca koji dovoze migrante preko Srbije, obučavaju ih i naoružavaju Bosni i Hercegovini i "oteli" su se svojim bivšim "instruktorima" iz SAD, pa trenutno traje potraga za njima, mada se radi o ekipama koje su nakon povratka Talibana u Avganistan (uz pomoć američke vlade) pobegli u Evropu i dobili EU međunarodnu zaštitu na insistiranje Vašingtona.

Ovih dana, potpuno bespomoćno je direktor Službe za poslove sa strancima BiH Žarko Laketa upozorio da će biti haos na ovom delu Balkana, ukoliko se zemlje regiona ne osveste i ujedine u odbrani od onoga što je zapadnu Evropu već zadesilo. Kazao je i to da su bivši pripadnici posebnih jedinica avganistanske vojske i policije već dugo "na terenu", kako BiH tako i Srbije.

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u proteklih deset godina, skoro sedamdeset hiljada migranata smrtno je stradalo u pokušaju da dođu do "sigurnih zemalja", i to na teritorijama zemalja regiona. Ko je za taj podatak do sada čuo i da li je negde objavljen? A, radi se o dokumentovanim slučajevima. Američka i sve evropske vlade imaju podatke da ova masovna "migracija" nije spontana nego dirigovana, da je islamski Džihad jači od svake islamske vlade i da je apstraktna Islamska država ustvari islamski pokret koji ima za cilj da od Evrope napravi islamski kalifat, što se u slučaju Londona, Marselja, Roterdama i mnogih drugih evropskih gradova može reći da je uspelo.

Ujedinjene nacije (UNHCR) imaju podatak da je 93% odsto afro azijskih migranata, uglavnom muslimana, muška populacija do 30 godina starosti, a samo 7% čine ženska populacija u takozvanoj reproduktivnoj dobi.

Bugarska i Severna Makedonija i dalje ostaju glavne ulazne tačke u Srbiju. U ovom uzorku, 63 % njih ušlo je ilegalno iz Bugarske a 28 % iz Severne Makedonije. Preostalih devet posto ušlo je iz raznih susednih zemalja.

Međunarodna organizacija Kobo Toolboxa prikuplja podatke o starosti, polu i nacionalnosti ispitanika, podatke o njihovim putovanjima kroz Srbiju, podatke o evidentiranim brojevima i modalitetima kretanja unutar zemlje. Većina tih podataka potpuno je suprotna zvaničnim podacima vlasti u Srbiji!

Podaci su prikupljani od 1. do 31. jula 2024. godine u prihvatnim i azilnim centrima (AC Sjenica, AC Tutin, AC Krnjača, AC Obrenovac, PC Bujanovac, PC Preševo, PC Pirot), govore da je masovnost migranata veća nego u prvom velikom talasu u vreme mandata bivše nemačke kancelarke Angele Merkel. Porast ove uglavnom neregistrovane mase govori sve suprotno od izjave "zvanične Srbije", gde se kaže da je "zabeležen pad ilegalnih migracija za 72 odsto u odnosu na prethodnu godinu", dok je, istovremeno Srbija ostala jedna od dve ključne države koje otvoreno primaju i "šalju dalje" mase iz azijskih i afričkih država koje pokušavaju da se domognu EU.

Islamski centri u prebogatim zemljama poput Katara, Saudijske Arabije, Emirata, ozbiljno već godinama rade na kulturnom "preoblikovanju" Evrope. Čini se to u dva smera. Bogati šeici to rade kupovinom velikih korporacija, investicijama u građevini, poljoprivredi, avio i auto industriji i drugim gigatskim poslovima, poput kreditiranja siromašnih država (kao što je Srbija), stavljanjem "tapija" na čitave gradove (kao u zapadnoj Evropi), a sa druge strane, slanjem ("distribucijom") stotinama hiljada mladih iz islamskih zemalja koji dolaze na budžet socijalnih ustanova na evropskom kontinentu i čekaju signal za veliku islamsku revoluciju o kojoj njihovi imami javno govore na ulicama najvećih evropskih gradova.

Sirija, Avganistan, Turska, Maroko i Pakistan zemlje iz kojih u najvećoj meri ova invazija dolazi preko Srbije, Bugarske i Makedonije. Tri velike mafije iz ovih zemalja zarađuju godišnje milione evra i dolara, njihovi "bosovi" su u samom državnom vrhu, od njihove tolerancije prema islamskim migracijama koju arapske države plaćaju velikim novcem, zavise njihove vlade. Aleksandar Vučić je verovatno najočitiji primer ovog "saveza", koji je Srbiju već doveo u situaciju da su najveće kupovine poljoprivrednog i građevinskog zemljišta u rukama bogatih arapskih šeika. Zajedno sa Kinezima, potpuno drže pod kontrolom sve ključne projekte Vučićevog režima, pa čak i njega lično i njegovu političko-kriminalnu zajednicu pod imenom Srpska napredna stranka.

Zvanični podaci MUP-a Srbije govore da je u prvih šest meseci prošle godine evidentirano 54.014 lica, i to kao nezakoniti prelasci, odnosno ulasci. Podaci UN službi govore da ih je bilo dvostruko više, a da jedna trećina njih ostaje u Srbiji! Ovakvim podacima doprinela je saradnja austrijske i mađarske policije.

Uprkos svemu rečenom, korumpirana i ozbiljno kriminaliziovana administracija u Briselu kažnjava Mađarsku jer štiti svoje granice. Usrusla Fon Der Lajen već na početku drugog mandata na čelu Evropske komisije, pokušava na svaki način da je natera da prihvati 7.000 migranata godišnje, i zapretila je kažnjavanjem što je potvrdio i mađarski državni sekretar za poslove EU Pal Žigmond objavom na mreži X.

Turski predsednik Erdogan, koji javno zagovara povratak "osmanizma" i islama ("kao jedine religije") u Evropu vrlo često preti masovnim puštanjem migranata preko Bosfora, ucenjuje gde god može, a poslednji put je to uradio u vezi sa istraživanjem nafte u kiparskim vodama.

posledicama novog i mnogo masovnijeg talasa migranata koji je izvestan, u Srbiji niko od odgovornih ne razmišlja niti postoji neka strategija za odbranu zemlje i njenih građana u okolnostima koje su moguće već za nekoliko meseci.

Šta je i zbog kojih usluga potpisivao Aleksandar Vučić sa Erdoganom, a u vezi masovne invazije islamskog sveta iz afro azijskih zemalja, pokazaće vreme. Jedno je sigurno: nijedan arapski dolar nije došao u budžet Vučićevog režima, a da jedan od uslova nije bio nesmetan put Islamske države prema Evropi.

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane