https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(Su)ludovanje

Kako mafiju iz srpskog pravosuđa privesti pravdi i zakonu (297)

Ko će njemu suditi?

Organizovana kriminalna grupa hara Ministarstvom pravde, Upravom za izvršenje krivičnih sankcija i srpskim zatvorima. U Ministarstvu pravde i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija caruje kriminal i prostitucija. Neki funkcioneri naplaćuju u novcu, drugi u naturi, a neki od njih i u jednom i u drugom. Svi su povezani zajedničkim kriminalnim interesima, i ucenama kontrolišu jedni druge. Dolaskom Srpske napredne stranke na vlast, kriminal je legalizovan, smrt i ubistva u zatvorima su svakodnevna pojava. Proklete avlije su u rukama Vučićevog kartela ...

Vladimir Molotok

Groblja su ponela i ovog leta, a zatvori nikada puniji.

Tiranija Aleksandra Vučića je u završnoj fazi. Njegovi makroi su prezadovoljni njegovim učinkom. Niko kao on nije srušio Srbiju, nekada prosperitetnu zemlju. Onda je doveden on. I mi smo pali. Opljačkani, do gole kože. Prezaduženi, bez nade da ćemo preživeti...

Njegovi makroi bi i dalje da nas, preko njega muzu, ponižavaju, prete nam.

Ali, izgleda, Vučićevim makroima se drma pod nogama. i kod njih ''igra mečka pred čičinom kućom''.

Uzalud Vučiću stižu zaštitničke poruke iz Vašingtona, da stoje iza njega. Tako Džefri Prajt, bivši ambasador SAD-e u Moskvi podržava Vučića. Dakako, protiv je građana koji protestuju, protiv iskopavanja litijuma. Mnogima je, našim parama, Vučić napunio džepove i račune.

Nije samo Džozef Bajden uzimao milionske svote da mu pruži zaštitu. Preko 200 miliona je Vučić, uz posredovanja Toni Blera, ugurao u džep bivšeg Trampovog sekretara za spoljne poslove Majkla Pompea, da postavi Vučićevog čoveka Metju Palmera za pregovore kojima će Vučić priznati nezavisnost Kosova

U Beograd je došao direktor CIA Vilijam Berns, u tajnovitu uzvratnu posetu direktoru BIA Vladimiru Orliću. Valjda da zastraši građane. Da im zapreti ratom. A Srbi nastavljaju i dalje da se okupljaju. U petak, dok pišem ovaj tekst, okupili su se u Pirotu. Nema više straha.

Dačić je odlučio da ide do kraja. Do samog gorkog kraja. Sakupio je desetine miliona zalembaća. Naučio je nešto od socijalista. Nije zidao kule i gradove, vile... Baškario se u stanu na Dedinju. Iz Vučićevog dupeta izdaje naredbe o hapšenju. Tužioci i sudije su na usluzi. Postupaju i oni po naređenju.

U poslednjih mesec dana uhapšeno je više od 60 građana zbog pobune protiv kopanja litijuma, zbog trerora.

Čim neko zine, stiže policija. Dolaze onako, mlako, mlitavo, i policija se sprema da krene u proteste i da otkaže poslušnost. Neka ga brani Berns, Pajt, Makro, Šolc, Ursula fon der Lajen...

Već mesec dana u Okružnom zatvoru u Beogradu je Danijel Pinter, diplomirani pravnik, koji je došao iz Holandije da u Bečeju sahrani oca. Uhapšen je po poternici Višeg suda u Beogradu, zbog internet poruka, upućenih iz Holandije, u koju je pobegao.

Đorđe Višekruna ipak nije se vratio. On je uspeo da se skloni u Amsterdam, dobio je državljanstvo, a Mađarska i Italija nisu htele da ga isporuče, po Vučićevim poternicama.

Višekrunu su agenti BIA pokušali da ubiju u Pešti, potom u Amsterdamu. On, preko svojih You Tube kanala objavljuje najčuvanije informacije o Vučićevom kartelu, njihovim bahanalijama, pljačkama, što ih dovodi do ludila.

Protiv Đorđa Višekrune podigli su optužnicu, sude mu u odsustvu. Prvo su mu rođenog brata optužili u Bačkoj Palanci, za ''posedovanje 0,05 grama marihuane''. I osudili. Ko je to mogao da golim okom utvrdi da je u paketu koji je primio, bilo 0,05 grama marihuane!

Viši sud u Novom Sadu je ukinuo ovu presudu i potom je njegov brat oslobođen.

''Vučić je vratio VERBALNI DELIKT iz vremena komunizma na velika vrata u Srbiju. Na našu sreću, pada polako strah u Srbiji pa je pala i presuda doneta u ime SNS-a " sudije Tijane Mihajlov a po optužnom predlogu koji je potpisala zamenica tužioca Milica Đogić iz Bačke Palanke. '' kaže Višekruna za Magazin Tabloid.

I dodaje.

''Koliko je režim u Srbiji u očaju, jadan i bedan da napada i porodice političkih protivnika uz upotrebu ne samo batinaša već i SNS zvanične policije, navodnih sudija i tužilaca.

Iako sam daleke 2017. u velikom intervju Teši Tešanoviću na Balkan.infu prvi otkrio da je Cvijan nestao tek sada mi je jasno šta i kako su uradili mom prijatelju Vladimiru i njegovoj porodici koja je morala tri godine da krije njegovo ubistvo zajedno sa advokatskom komorom Beograda i da na grobu do danas ne smeju da napišu prezime. Aleksandra Cvijan daje izjave u BIA koje je objavio advokat Ninić, gde pominje mene (kako mi navodno nije slala poruke gde je pominjala Vučića kao naručioca ubistva) umesto da traži pravdu i odgovornost ubice i naručioca ubistva. Baš me čudi da ja nisam optužen i za ono što su oni uradili Cvijanu.''- dodaje Višekruna.

On tvrdi dalje -

- Razočarani i ljuti što mi nevinog brata nisu uspeli strpati u zatvor umesto mene (jer meni ne mogu ništa jer sam u pravnim državama EU, gde ne postoji verbalni i gde sudi sud a ne partija) sada nastavljaju progon mene zbog novog verbalnog delikta koji sam izvršio iz Holandije i koji oni nazivaju krivičnim delom "ometanja pravde" jer sam preko You Tube kanala Slavija.info specijal iznosio argumentaciju i predlagao da u budućnosti kada Srbija postane pravna država sudija Tijana Mihajlov bude po zakonu lustrirana kao i tužilac i njegov zamenik Milica Đogić iz Bačke Palanke zbog politički montirane optužnice a potom i nepravosnažne presude protiv mog brata koja je hvala Bogu pravosnažno ukinuta a on oslobođen. Za nastavak političkog progona su BIA i SNS angažovali sudiju za prethodni postupak Stevana Pavlova, javnog tužioca Kseniju Bogić Marić iz novosadskog "pravosuđa." Sada traže i pogodnog "sudiju" koji će u odsustvu da mi sudi i osudi me, na kako tužilac predlaže "godinu i dva meseca". A ja mu poručujem da je to malo za verbalni delikt, treba da traži bar 40 godina i sigurno će biti presuđeno "u ime SNS-a" . A svi pomenuti učesnici, sudije i tužioci će napredovati u karijeri. Isto je tako napredovala i Irena Vujović i brojni drugi koje sam pominjao u tekstovima u Magazinu Tabloid i na You Tube.

Radi istine da dodam da je u ove bolesne napade na moju porodicu batinašima u Budimpešti, BIA bitangama, policijom, sudijama i tužiocima direktno uključen i načelnik UBPOK-a Ninoslav Cmolić, zbog toga sto sam javno na You Tube opisao razvojni put i biografiju njegove žene Irene Vujović za koju nas Vučić ubeđuje da će kao njegova bivša kafe kuvarica a danas ministar ekologije, da kontroliše rad Rio-Tinta. Ako je i u paklu i debilani, previše je.

Pomozi bože da se brzo oslobodite tog ludila, diktature i tiranije.'' - poručuje Đorde Višekruna.

Prošle nedelje je u policijsku stanicu u ulici Majke Jevrosime, od milošte prozvana Glavnjača, ponovo priveden Srđan Žunić, jedan od najbeskompromisnijih boraca za slobodu u Srbiji. On je organizator mnogobrojnih protesta protiv Vučićevog režima. Po dva sata dnevno građani protestuju ispred zgrade Hrama Zla, na Andrićevom vencu (predsedništvo Srbije). Prisutni udaraju u doboše, a Srđan to prenosi na svom You Tube kanalu. Srđana je Viši sud u Beogradu, naklon višemesečnog držanja u kućnom pritvoru, oslobodio od optužbe da je pozivao na nasilno obaranje ustavnog poretka.

Vest o njegovom hapšenju i prebacivanje u Urgentni centar, objavio je prvo Višekruna, pa onda opširniju informaciju dao je samo Srbin info. Srđan je pušten na ''kućno lečenje''. Hoće li ovi hrabri ljudi za svoje progone dobiti priznanje građana? Red je da počnemo da slavimo heroje!

Nekadašnji predsednik Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novica Antić pušten je iz pritvora, saopštio je njegov advokat Ivan Ninić.

„Nakon 163 dana neosnovanog pritvora i progona, danas je usvojen predlog odbrane i Novica Antić je na slobodi. Izgubio 35 kilograma, ali je sačuvao obraz, dostojanstvo i vojničku čast. Nisu ga psihički slomili, a svima koji stoje iza progona sudiće istorija, ali i redovni sudovi", napisao je Ninić na društvenoj mreži „Iks" uz fotografiju sa Antićem.

Ninić se zahvalio svima koji su sve vreme bili uz Antića i njegovu porodicu i „od prvog dana prepoznali pozadinu hapšenja i gašenje Vojnog sindikata".

„Posebno hvala onima koji su ga zaboravili. Optužnice nema, kao ni dokaza da je izvršio krivično delo, ali pravna borba se nastavlja", naveo je Ninić.

„Tužiteljka je rekla da optužnica neće biti podignuta u roku od šest meseci, do tada će ga držati u pritvoru": Vojni sindikalac Novica Antić skoro šest meseci u pritvoru, sve je počelo od izjave Vučevića

Insajder koji govori ružnu istinu: Zbog ovoga je lider Vojnog sindikata Novica Antić trn u oku vlasti, a sada je i uhapšen, bili su naslovi kojima je opisano Antićevo hapšenje.

Podsećamo, Novica Antić, bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije, i nekadašnji generalni sekretar Predrag Jevtić uhapšeni su zbog sumnje da su učinili proneveru novca VSS. Antić je prvi put uhapšen 27. februara, ali je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode. Ipak, tužilaštvo se žalilo, pa je drugi sud, novosadski, preinačio odluku i sindikalci su se našli iza rešetaka. Situacija je ista i skoro šest meseci kasnije.

Kako je počeo progon Antića?

Kako je Nova.rs pisala, progon Antića počeo je od najave tadašnjeg ministra odbrane Miloša Vučevića, koji je izjavio da ne vidi potrebu za postojanjem sindikata. Potom je usledila rafalna paljba režimskih medija protiv VSS koji godinama ukazuje na propuste u Vojsci Srbije, i na kraju je Novica Antić priveden.

Antić je svim ministrima odbrane poslednjih desetak godina trn u oku zbog kritičkih stavova prema vrhu Ministarstva odbrane ali i Generalštaba, iznošenja mnogih neprijatnih insajderskih podataka, podnošenju krivičnih prijava zbog zloupotreba u Vojsci Srbije, kao i mnogobrojnih kritičkih medijskih istupa.

Dva puta je otpušten iz Vojske Srbije upravo zbog sindikalnog delovanja, prvi put je dobio bivšeg poslodavca i presudom Upravnog suda je vraćen na posao u vojsci, ali je potom ponovo otpušten.

Veliku ulogu u Antićevom hapšenju imao je i Ukrajinac, ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko. Vučićevi mediji su proturili vest da je Novica Antić ruski špijun i da je u kontaktu sa Rusom, koji kontaktira sindikalne aktiviste. Harčeno je klimnuo glavom, uzeo koverat i saglasio se da Antića umru u zatvoru. To je praksa u zemlji koju on zastupa, kao Ukrajinac.

Evropski vojni sindikat je saopštio da je Antić sa njima bio u kontaktu. Osim službenih pitanja, nisu, saopštili su, o drugom nečem razgovarali. Ali tu je svinja Harčenko, koja sakuplja, kao hrčak, darove od Vučića. Neka Novica umre u zatvoru, rekao je ovaj ocvali homoseksulac, koji više od pet godina ostavlja svoju pomadu u Beogradu.

Novica Antić, posle skoro šest meseci pritvora, bez optužnice, biće oslobođen. Ko će to platiti, ko će sa njega sprati sramotu?

Setimo se čije sve je hapšenje Vučić najavljivao, ne birajući reči da opiše Miroslava Miškovića, kao ''osvedočenog kriminalca", koji je potom, kao i njegov sin Marko, oslobođen od krivične odgovornosti. Pa Dragoslava Kosmajca, ''najvećeg dilera narkotika'', kako ga je označio Vučić, kada je g. Kosmajac odbio da plati reket. "Svi ga se plaše. Eto, ja ga se ne plašim. Biće uhapšen'' - rekao je Vučić. i Kosmajac je uhapšen, ali je na kraju oslobođen. Besan, Vučić je naredio da ga smaknu u akciji ''Korona". I stotine drugih , koje je Vučić označio kao ''opasne'', odvedeni su u zatvor. Većina su oslobođeni. Važno je da je on sejao strah kod građana.

Tiranin Aleksandar Vučić, kao što je to činio i Slobodan Milošević, pred svoj pad sa vlasti, hapsi, osuđuje, proganja građane, zastrašuje ih.

Njegova Velika propaganda laži zastrašivanjem pokušava da građane učini potpuno pokornim.

Ovih dana, u Ministarstvu unutrašnjih poslova, po nalogu svinjolikog Ivice Dačića, policajcima se puštaju priče, da ako ne počne da radi Rio Tinto, neće moći da primaju plate. Budžet je prazan, kažu iz njegovog kabineta. Budžet je prepun, tvrdi ministar finansija Siniša Mali. Para i ima i nema. Zato svinjoliki Dačić poručuje da policija mora biti bez ustezanja protiv onih koji su na demonstracijama. I navode da je isplaćena tek aprilska plata zaposlenima u policiji!

U Policijskoj upravi Beograda završeno je renoviranje zgrade u Ljermontovljevoj ulici, gde je bila smeštena uprava saobraćajne policije. Posao je okončan, ali izvođač radova ne da ključeve, jer mu nisu plaćeni izvedeni radovi. Iz PU Beograda tvrde da nemaju novca na računu! Džaba niko ne kreči.

Od kada je došao na vlast, Vučić je okupirao tužilaštva, sudove, postavio svoje upravnike zatvora.

Tužioci i sudije su nesmenjivi, osim onih koji se zamere njegovom kartelu, pa budu uhapšeni.

- Sluga sam pokorni - poručuje loklanom gospodaru Draganu Markoviću Palmi predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Jovićević.

Sudija Jovićević je za predsednika suda izabran 30. decembra 2009. godine. I ne misli da ode, jer je potreban Palmi. Kada Palma njiše grane, Jovićević se klanja. Sve je u njegovim rukama. On je, kao sluga, toliko potreban Palmi, da, iako je unapređen za sudiju Apelacionog suda u Kragujevcu, vraćen je na mesto predsednika Višeg suda u Jagodini.

Po nalogu gazda Palme, Osnovni sud u Jagodini izrekao je građaninu Borisu Dimitrijeviću meru obaveznog lečenja u zatvorskoj bolnici, ocenjujući da je ''opasan po okolinu''. A sve to po zbog ''osnovane sumnje da se - lažno predstavaljao. I pukovnik Apis, vođa Crne ruke, prezivao se Dimitrijević.

Nakon dužeg vremana, lekari Specijalne bolnice su zaključili da i nije toliko opasan, pa su ga pustili na slobodu. Dimitrijević je mlađi čovek, ni mrava nije zgazio. Majka mu se vratila u Švedsku.

Borisa su ponovo vratili u Specijalnu bolnicu u Beogradu, jer se nije 'redovno javljao lekaru!'' Već duže od godinu dana je ponovo u zatvorskoj bolnici. Lekari, sa kojima je kontaktirao glavni urednik ovog medija, saopštili su mu da je Boris pristojan čovek i da treba da ga vadimo na sve načine.

Njegov dosije i izjave lekara iz bolnice, kao i kopiju sudskih spisa, poslali smo u inostranstvo. Ljudi ne mogu da veruju da je zatvorska bolnica mesto u kojima stradaju potpuno nevini ljudi.

Uputili smo zvanične dopise o usponima jagodinskih predsednika sudova i tužilaca. Prikupili smo dosta dokaza, koje možete pročitati u sledećem broju. Kao i doktorima smrti iz zatvorske bolnice.

Na ulazu u zatvorsku bolnicu i srpske zatvore prikladno bi bilo da stoji, ispred ulaza transparent - Vi koji ulazite u ove ustanove, izgubite svaku nadu.

Ko će njemu da sudi?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane