https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Diplomatija

Jalova, porodična, izdajnička, skandalozna i nekompetentna diplomatija Srbije

Lake dame i Prorokovi sledbenici

Javnosti je skoro svečano saopšteno da će predsednik Srbije "ukazom" napokon imenovati neke nove ambasadore. Dopušteno mu je da to uradi, a upućeni saopštavaju da je taj dogovor učinjen u četvorouglu Nikolić-Vučić-Dačić-šeik Rasim Ljajić. Ali, od toga su mnogo zanimljivije još neispričane priče o sramoti koju diplomatskoj službi već godinama nanosi jedna bahata i osiona vlast. Za mabasadore su slate metrese čelnih ljudi, njihovi savetnici, šefice kabineta, a danas i verski poglavari, sledbenici Protoka Muhameda. Na tom spisku se nađe i poneki Srbin. Ministarstvo spoljnih poslova, kojim rukovodi poluidiot Ivica Dačić treba opkoliti sa dve čete, pohapisti rukovodstvo i depešom opozvati ološ koji nas zastupa po belom svetu

Milan Glamočanin

Vođin omiljeni list "Politika" ovlašćeno je saopštila da je određeno više od 20 novih ambasadora i generalnih konzula Srbije i da su dogovor o tome postigli predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić i šef diplomatije Ivica Dačić. Ime šeika Rasima Ljajića, ministra u Vođinoj Vladi, kao predlagača kandidata za ambasadore nije pomenuto.

List navodi da sa mesta ambasadora u Rimu Ana Hrustanović prelazi na dužnost šefa misije Srbije pri EU u Briselu, gde će naslediti Dušana Lopandića, koji odlazi u Stokholm.

U Rimu će službovati Zorana Vlatković, šefica kabineta Ivice Dačića, koja je radila i u MUP-u, dok će ambasador u Nemačkoj biti Dušan Crnogorčević, do sada šef misije u Švedskoj.

Kako je planirano, navodi list, ambasador u Poljskoj biće Nikola Zurovac, dosadašnji otpravnik poslova, za Zagreb je predložena Mira Nikolić, koja je bila pomoćnik ministra spoljnih poslova za multilateralu.

Ambasador Srbije u Nikoziji biće Marko Blagojević, bivši generalni sekretar MSP, dok će Srbiju u Oslu predstavljati Suzana Bošković, koja je bila zamenik generalnog sekretara MSP.

Kako piše "Politika", u Iranu bi ambasadorsko mesto trebalo da bude povereno Tomislavu Đurinu, bivšem ambasadoru u Makedoniji i Izraelu, dok će, najverovatnije, prvi diplomata Srbije u Iraku biti Milisav Pajić, nekada ambasador u Meksiku.Na čelu ambasade u Atini trebalo bi da bude bivši ambasador u Turskoj Dušan Spasojević, a u Lisabonu savetnik predsednika Nikolića, Oliver Antić.

Ambasador Srbije u Libanu, na predlog potpredsednika vlade i ministra Rasima Ljajića, trebalo bi da postane Emir Elfić, koji je u javnosti poznat kao šurak sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, dok je kandidat za ambasadora u Saudijskoj Arabiji muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić. Na čelu ambasade u Kataru trebalo bi da bude imenovan Jasminko Pozderac, u Libiji najverovatnije Dragan Todorović, a u Indoneziji Slobodan Marinković.U Latinskoj Americi, za ambasadora u Argentini biće predložena Jelena Baćović, koja je bila u Španiji, a za Kubu Danilo Pantović, koji je i ranije bio u Havani, piše "Politika".

Kad bi kakvu dvorsku kurtizanu morao negde da udomi zbog "nenadane trudnoće", srpski Knjaz Miloš, sklon jednostavnim rešenjima, ponudio bi je oficiru "kome se omaklo". Tako bi o jednom trošku zbrinuo i nasušnu vojničku potrebu za ženidbom i koliko-toliko spasao izgubljenu čast posrnule dvorske gospođice.

Na dvoru bivšeg srpskog predsednika Borisa Tadića stvari funkcionišu tako što on svoje kurtizane šalje u diplomatiju! Ova, još od Miloša nezapamćena sklonost ka zbrinjavanju lakih žena, koštala je državu Srbiju i njene građane poprilično para i blamaže.

Sve je počelo kad je Ana Urošević, danas snaha bivše dogradonačelnice Radmile Hrustanović, (bila sa 22 godine portparolka u Ministarstvu odbrane, u vreme kad je Tadić bio ministar), ostala trudna sa svojim, do tada tajnim ljubavnikom, Borisom, Kako je predsednik imao "izbalansiranu" težnju i za ženama i za muškarcima, ovo ovako nije smelo da ostane. Hitno je pronađeno rešenje! Nemajući drugog izlaza, poslušna dvorska dama Ana Urošević pristaje da se reši problema, a za uzvrat od počinioca ove nesmotrenosti najpre dobija mesto prvog sekretara Ambasade Srbije u Italiji!

Naravno, u međuvremenu se među njima razbuktao pravi ljubavni rat, prepun svađa, tuča i raznih drugih obračuna iz strasti. I to usred Rima, gde kamera SICMI službe sve snima.

Od 2011. Ana Urošević je ambasador Srbije u Rimu. Metresa u Rim, ambasadorka iz Rima. I ako je udata za sina Radmile Hurstanovića, strasno se volela sa bivšim predsednikom. Čuvala je njegove milijarde u rimskim bankama, a 2012 je omogućila novoj Borisovoj ljubavi, direktorki Lutrije Tijani Anđelić da rodi sina u Rimu.

Nove vlasti nisu opozvale gospođu Anu Hrustanović, ambasadorku sa 32 godine života. A, ni njenu svekrvu Radmilu Hrustanović, inače supruga Šerifa Hrustanovića (iz zloglasne Kule Fazlagića u Hercegovini, gde je bilo leglo muslimansko-ustaške Handžar divizije u Drugom svetskom ratu!), koja je bila ambasador u Slovačkoj! Njen kabinet krasi i velika slika Ernesta Če Gevare, okačena na zidu! Ona i Če! Ana je dve godine, po nalogu Aleksandra Vučića, duže bila ambasador u Rimu.

Umesto da je zauvek isteraju iz diplomatske službe, sada je šalju za ambasadora u Brisel! Samo zato što je ona čuvar i Vučićevih para u inostranstvu, kada ga je Miodrag Rakić isplaćivao za usluge žutoj mafiji.

Na taj način su se u istoriju besramnog kadrovanja Ministarstvom spoljnih poslova Srbije, u diplomatskoj službi našli jedna svekrva i njena snaha.

Kroz vrata srpskih ambasada širom sveta, još od 5. oktobra 2000. godine, prošlo je mnogo takvih. Manir Tadićeve vlasti bio je takav, da u diplomatiju odlaze svi oni od kojih više niko ne očekuje ništa.

Dakle, isluženi, alkoholisani, kompromitovani, konačno i potpuno nesposobni ljudi.

Sezona srpske diplomatske sramote počela je već na početku demokratskog ludila, kad je za ambasadora u Vašingtonu izabran dokoni, hvalisavi, narcisoidni i potpuno nesposobni Milan St. Protić, istoričar koji je o diplomatiji znao isto koliko o tome zna i uzgajivač sitne stoke na Pešteru. Od tada pa sve do danas, kao na nekoj traci smenjuju se skandalozne ličnosti na istaknutim mestima u spoljnoj politici. Konačno, i sam izbor nedoraslog Vuka Jeremića za ministra spoljnih poslova bio je dovoljan signal u javnosti šta Boris Tadić zna o tome.

Dolsakom naprednjaka na vlast, generalni sekretar Ministarstva unutrašnjih dela Veljko Odalović (Bože, kakav kreten na tako važnom mestu) u Rim, za drugog sekretara ambasade poslao Nemanju Sekickog, zeta Jorgovanke Tabaković. Ona je Veljkova ljubavnica. Gospodin Sekicki je u diplomatiju otišao sa mesta policijsklog službenika u Policijskoj upravi Novog Sada! Odmah potom, tašta Jorgovanka im je poslala u kešu oko pola miliona evra, da kupe stan u Rimu. Navodno je bila napadnuta u hotelu "Maestral" u Crnoj Gori.

Da Jorgovankina kćerka i zet spokojno žive u Rimu, ministar Ivica Dačić je uspeo da šeficu svoga kabineta Zoranu Vlatković pošalje za ambasadora u Rim! Po onoj narodnoj - magarac u Rim, magarac iz Rima.

Četvorka, koja je kadrirala, poslala jeza ambasadore svoje savetnike, prijatelje...

Najdalje je otišao u tom kadriranju šeik Rasim Ljajić, ministar za trgovinu i turizam. (Don Pepito se predstavljao kao vlasnik kompanije za trgovinu i turizam). Šeik je tražio, i dobio, da za ambasadore odu njegovi, ali verski ljudi. U Liban, za ambasadora odlazi Emir Elfić, šurak muftije Muarema Zukorlića, u Rijadu (Saudijska Arabija) će nas predstavljati muftija beogradski Muhamed Jusfspahić, a u Kataru Jasminko Pozderac, sin Hakije Pozderca, i brat od tetke Vuka Jeremića.

Prvi put da se verski poglavari u jednoj sekularnoj državi imenuju za njene ambasadore!

Ali, ovo je vreme čuda, u zemlji čuda.

Penzionisani obaveštajac Tomislav Đurin predstavaljaće Srbiju u Iranu! I ako je poznato da je saradnik izraelske obaveštajne službe, gde je i službovao, Đurin će u Iranu, zasigurno, biti pod stalnom prismotrom. Možda će ga i proterati, na sramotu Srbije.

U Ministarstvu inostranih dela rade desetine mladih i školovanih ljudi, obučenih i osposobljenih za rad u diplomatiji, ali ih masovno otpuštaju, da bi na njihova mesta poslali svoje konkubine, zetove, kćerke i ološ koji ni pismo majci ne ume da napiše, a nekmoli da sastavi službeni izveštaj. Rasulo u diplomatskoj službi ne brine Ivicu Dačića. Njemu je važno samo da bude još u milosti Vođe, koji ga ponižava na najgore moguće načine. Opozicija, nažalost, nikada nije postavila pitanje u Narodnoj skupštini Srbije, a još manje zatražila odgovor koliko nas košta ovakva diplomatija.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane