https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Dežurna

Okupirali i Šabac: Apel jednog svesnog učesnika demokratskih promena

 

Mi se borili oni nas orobili

 

Dok Dušana Petrovića, bivšeg ministra pravde, biraju za ministra poljoprivrede, i dok njegova stranka hara na svim frontovima, pa i u Šapcu, jedan usamljeni glas iz ovih krajeva govori o posledicama delovanja lopovske bratiji iz Demokratske stranke

...

Gospodine glavni uredniče,

za vaš list sam sasvim slučajno saznao pre nekoliko meseci i od tada ga redovno čitam svakog drugog četvrtka. Video sam da je vaš list istinski borac protiv korumpirane države i protiv mafije...

Ja sam Slobodan Nikolić iz Šapca, bio sam protivnik prethodne vlasti, bio sam i nezavisni odbornik SO Šabac u periodu od 1992. do 1996. godine, a na izborima 1996. godine bio sam kandidat za odbornika, takođe ispred grupe građana. Na izborima 2000. godine ubedljivo sam pobedio sve svoje protivnike, a glavnom konkurentu, načelniku regiona, "pobegao" sam za 450 glasova.

Nakon pobede, od prvog dana sam ukazivao na korupciju prisutnu u pravosuđu, tužilaštvu i policiji, ali i drugim institucijama u društvu. U to vreme sam izabran i za predsednika Opštinske komisije za žalbe i pritužbe, pa je to bila prilika da vidim, na osnovu brojnih anonimnih pisama koja su stizala, koliko je korupcija uzela maha.

Nadao sam se da će nova vlast krenuti u temeljno čišćenje korova iz prethodne vlasti, i da će ta nova vlast doneti ozbiljne promene. Zbog toga sam, kao deo jedne lokalne vlasti, smatrao za potrebno da se obratim medijima u Srbiji i skrenem pažnju na to da treba rešavati nasleđene probleme.

Četiri godine sam se, oglašavanjem u medijima, a najviše u "Novostima" i "Telegrafu", ali i lokalnom listu "Glas Podrinja", borio protiv kriminala u Šapcu, a posebno protiv kriminalizovanog opštinskog vrha i bivšeg načelnika šabačkog SUP-a Milomira Veselinovića, koji ništa nije činio da se to spreči, mada je dobijao prijave policajaca koje su ih dostavljali i meni kao ondašnjem predsedniku komisije za predstavke i žalbe.

Posle dve godine, uspelo mi je da izdejstvujem njegovu smenu.

U to vreme su novine pisale o organizovanim kriminalnim grupama u Šapcu, te je prepoznato njih deset koje su delovale na ovom području.

Već sledeći izbori, 2004. godine, pokazali su da postoje samo stranački mandati, i bilo je normalno da ja kao kandidat grupe građana neću proći. A u Demokratskoj stranci, nikako nisam odgovarao tadašnjem i sadašnjem šabačkom šerifu Dušanu Petroviću, i zato danas imam puno problema.

Uvideo sam da je ta moja Demokratska stranka prepuna korupcionaških afera i potkupljivih ličnosti, zbog kojih se danas otvoreno stidim, jer su se takvi preko noći obogatili na očigled naroda koji živi u bedi i koji gladuje.

U predizbornoj kampanji su obećavali po hiljadu evra svakom punoletnom građaninu, godišnje dvesta hiljada radnih mesta, a umesto toga su napravili jedan zabran u kome cvetaju narodne kuhinje i siromaštvo.

Pitam, zato, funkcionere Demokratske stranke: da li je ovo ono što ste obećali narodu, vidite li masovnu bedu i jad, da li vas je imalo sramota zbog toga, dokle mislite tako...?

Poštovani g. uredniče,

vaše istinite informacije koje objavljujete imaju velikog odjeka u javnosti, i molim vas da nastavite sa razobličavanjem korupcije i kriminala u državi, u ime miliona gladnih i siromašnih. Mnogi moji stari partijci koji su istinski borci za boljitak i pravdu, danas su u senci, ali čitaju vaš list na koji sam im skrenuo pažnju tako što sam kopirao tekstove iz onih brojeva u kojima ste pisali o aferama u Šapcu, tako da su i oni postali redovni čitaoci.

                                          S poštovanjem,

                                          Slobodan Nikolić,                 

                                       Pocerski Metković, Šabac

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane