Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Alekov čovek

 

M. Hadžić

 

Sve je već toliko puta rečeno o Vuku Hamoviću, Vojinu Lazareviću, i o njihovoj bulumenti kadrova u koje su toliko ulagali i koji su im, na kraju krajeva, sve i omogućili, nameštanjem svih mogućim poslova, tenderima kojima su samo slike pobednika nedostajale, zloupotrebama epskih razmera, kriminalom svake vrste i neshvatljivim obimom korupcije, koji je prosto zadavio ceo energetski sektor u zadnjih 15 godina.

Bila bi greška ne pomenuti i druge junake iz najveće i najbestijalnije pljačke države Srbije i njenih ojađenih građana. Tu su i Vlada Šekrevski, Slobodan Babić, Srđan Nikolić, Dana Vuković, Ljubomir Gerić, Dragoljub Laković,Vignjević, Sveta Bulatović, Radivoje Dangubić, kao i mnogi drugi, koji će se možda i naljutiti što ih sada ne pominjemo, a zaslužni su dosta za istorijsku pljačku, pre svega starog EPS-a. Glavni junak ove priče je nova zvezda na energetskom nebu Srbije, i sadašnji je generalni direktor EMS-a, Nikola Petrović, osoba nepoznatog poslovnog porekla, krajnje sumnjivog obrazovanja, osobina i karakternih crta, koja je prosto idealna za podršku energetskog kartela.

Odluka je pala. Malog treba gurati na sam vrh, a vrh je da njihov "mali" zasedne u najmoćniju fotelju ekonomiji Srbije - fotelja generalnog direktora EPS-a. Kako rekoše, tako i uradiše. Kreirali su neviđenu farsu preko konkursa za izbor generalnog direktora EPS-a, a sve u organizaciji Vlade Srbije. Konkurs je već produžen i treba da traje preko mesec dana, sa idealnim uslovima, koje zamalo nije ispunio i pošteni Joca Amsterdam. Onda će On (Vučić) da predloži najboljeg . Idealan je u svemu. A ON je - Nikola Petrović!

Nikola ima svoj čuveni pedigre-PRAVDU. Ta firma ugašenih dnevnih novina Radikala, više ne postoji. Potpuno je bankrotirala i pored sve pomoći žutog preduzeća. Tamo je Nikola stasao i kao manjinski vlasnik, bezuspešno se bavio marketingom a retko trgovinom, a najbolje mu išlo voće i povrće. Pošto ovo sada nije vreme PRAVDE, žuti magovi sa čuvenim energetskim sponzorima i donatorima, još tada rešiše da pomognu i ulože u budućnost, a budućnost je bila SNS i Alek. Umesto Aleka, koji je dobio vrhunske uloge u našim životima, pade odluka i komanda da se izvrše sve pripremne radnje za obuku i promenu biografije Nikole Petrovića.

Od tada, i vrapci znaju da je Nikola Petrović potrčko i manjinski partner Nenada Kovača-Neše Rominga, Đilasovog lobistu i čoveka od poverenja. To mu ne smeta, da kao manjinski partner preko svoje privatne firme PEGASSUN Limited sa Devičanskih Ostrva, sada dobije gratis lokacije na desetinama mesta u Srbiji za gradnju mini - hidro elektrana, kao saučesnik nameštenog  tendera za dodelu lokacija preko Vlade Srbije, kompaniji MINI HYDRO INVESTMENT iz Beograda, gde je Neša Roming većinski vlasnik. Vrlo pošteno i transparentno, nego šta. Još će to da overi ministarka Zorana Mihajlović, htela-ne htela, a njen čuveni Antikorupcijski tim će da ćuti i drema. Ma neće da može..

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane