Natrag

Nismo mi od ju~e

 

Nismo mi od juèe

 

EPIZODA 110

 

Drakèe Bakalin mi prièa:

-Otkad te uèim da su Crnogorci nastali spajanjem srpskih, arnautskih i šiptarskih plemena. Njima je komunizam omoguæio beg iz srpskog naciona i pravoslavne vere, zašto su Crnogorci mahom ateisti!

Otpi jak gutljaj piva, pa nastavi.

-Da su peæanci prvi koji su pobegli sa Kosova i Metohije, pametni, mogli bi, obzirom da su svi crnogorci, da se vrate u Peæ i zatraže od Filipa Vujanoviæa da otvori ambasadu Crne gore u Peæi, a ne u Prištini.

Drakèe mi se sasvim približi.

-Svi Srbi znaju da su Crnogorci  i Šiptari braæa po ujèevini i da zato Crnogorci i Šiptari veæ tri veka podupiru jedni druge i meðu njima vlada bratska ljubav.

Neko nekoga pozove u društvo da vladaju narodom i poveri mu da skladišti pare za potrebe vladanja nad narodom. Pozvani, koji je toliko prljav da se o njemu prièa da je takav, jer drži pare pod sapunom, krene sa skladištenjem.

Kako mi zašto mi, tek pozvani je u postupku skladištenja razoèarao pozivara. I tu je glavni problem: Gde je šta skladišteno?

A tada viknu pozivar:

-U skladište sada ide pozvani!

Svaka sliènost sa Vladom Srbije je neverovatna!

Sreæe me èlan predsedništva SUBNOR-a, uljudno se predstavlja, pa ljutito govori:

-Èitao sam vaše knjige, èitam šta pišete u štampi i govorite na mnogim skupovima!

Pa, vi zaslužujute streljanje!

Smejem se grohotom i kažem: "Kasnite sa pretnjom druže, borèe s dva svedoka! Možete streljati mene ali šta æe te sa mojim knjigama.?! Njih je veæ više hiljada u srpskom narodu. Loša je ideja pucati u reè, ona je kao ðavolov doušnik. Pucaš u nju ona se utrostruèi!"

Majka Matije Beækoviæa je posle rata govorila o nekim ljudima!

-Kako ih nije sramota da navijaju za Partizan, pitala se.

Danas predsednik Srbije èetnièki vojvoda, navija za Partizan.

Zli jezici, kojima sve smeta, ovih dana pevuše po Banovom Brdu:

"Etihad, Etihad, to je naša dika, volimo ga, volimo, k'o èetnika predsednika!"

I to im nije dosta, veæ se podsmevaju i otpuštenom Mlaði pevajuæi tužbalicu njemu u èast:

"Ako umrem mlad odvezite me u Etihad!"

Veæe neznanje nisam u životu èuo od reèi Ivice Daèiæa da posle izbora na severnom Kosovu, Evropa neæe moæi da kaže kako je "srpska vlast na tom prostoru nelegalna"

Da, Ivice, legalna æe biti, ali po Zakonima nezavisnog šiptarskog Kosova! A po srpskim zakonima, Ivice, kakva æe biti po srpskim zakonima?

Srpski ðaci najslabije poznaju maternji jezik, a najbolje Engleski jezik. Po broju èasova u školama maternjeg jezika srpska deca su na dnu. Naši ðaci imaju samo deklarativno znanje znanje za ocenu koje posle ocenjivanja ðaci zaborave.

Ovo je najgore što se srpskom narod dešava. Neguje se neznanje, srpske neznalice vode srpsku mladost u buduænost na krilima neznanja. Kuku nama, na nama!

Kao nastavak ove prièe je i moje oseæanje kad god prelazim granicu na Jarinju. Gotovo na glas, samom sebi svom rodu psujem "srpsku majku". Tu "granicu" su postavili Srbi, noseæi u sebi  suludo nepoštovanje prema svom imenu. Kada se Srbi odreknu samoeutanazije, "granica" na Jarinju pašæe sama od sebe.

Broj trinaest oduvek ze mene gordo zvuèi! Kada me je Leposava rodila trinaestog u mesecu, nisam ni znao da treba da proðe još trinaest godina do isteka kazne gubljenja svih graðanskih prava na koju kaznu je osuðen moj otac Dragomir.

Docnije završavam trinaestu gimnaziju, a posle nje u nizu od trinaest godina dobijam nagrade na muzièkim festivalima. Kada bih na pravu datuma trinaestog, šestica je bila zagarantovana. Sa svakom trinaestom ženom u nizu društvenih okolnosti bio je èarobno.

U jednom od tih nizova oženio sam se sa trinaestom. Dobio decu i razveo se. Od tada žene više ne brojim ne da mi nova žena!

Na Kosovu ništa novo ne znamo šta smemo, a niko da nas poduèi. Nad nama je kapa, faradejev kavez.

Saèuvajte osmeh na svom licu, njega je nemoguæe smestiti u rešetke!

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane