Natrag

Tabloid je pozvan

Niš: bivši premijer Zoran Živković ponovo pozicionira svoje ljude od najvećeg poverenja u Nišku policiju

Dezertirao u policiju

Nekoliko radnika Policijske uprave Niš, uputilo je redakciji Tabloida pismo sa namerom da upoznaju najširu javnost sa stanjem u policiji na jugu Srbije. Redakcija ga objavljuje bez skraćenja

...

Povratkom na mala vrata u političke vode Srpskog parlamentarizma, Zoran Živković je iskoristio da pozicionira, tj. postavi svoje ljude od najvećeg poverenja na rukovodeća mesta u niškoj policiji. Tako je Predraga Grujića postavio za načelnika u Aleksincu. Inače, Grujić je u vreme najveće moći Živkovića (posle 5 oktobra) bio načelnik Odeljenja policije PU Niš, kada je načelnik Niške policije bio „čuveni" Radisav Gvozdenović.

Ko je Grujić? Dobri poznavaoci njegovog "lika i dela" sećaju se da je završio Vojnu akademiju, a da je u policiju došao nakon dezertiranja iz Vojske Jugoslavije! Inače je neoženjen i ima blizu pedeset godina.

Nakon dolaska u tadašnji SUP Niš, uzurpirao je i protivzakonito ušao u državni stan u niškom naselju Duvanište. U niškoj policiji je poznat po tome jedino što je „oteo stan". Oduvek je bio desna ruka Zorana Živkovića i njegove supruge Biserke.

Druga kapitalna investicija Zorana Živkovića je Ljubiša Zdravković kog postavlja za načelnika Odeljenja policije PU Niš. Bliskost Živkovića i Zdravkovića datira još od petooktobarskih promena. Inače, Ljubiša Zdravković i njegov brat, su bliski saradnici odbeglog niškog narko bosa Zorana Ajkovića-Ajkule.

O sprezi braće Zdravković sa Ajkovićem postoji nekoliko službenih beleški koje je pisala Grupa za suzbijanje narkotika PU Niš, a tadašnji načelnik OKP Dragan Bradić prosleđivao je te predmete nadležnim institucijama.

Ljubiša Zdravković je 16. januara, 2014. godine, na slavlju u pijanom stanju (inače je Zdravković sklon čestom konzumiranju alkohola, i u takvom stanju maltretira porodicu, pa je bilo više prijava za nasilje u porodici) izazvao masovnu tuču na slavlju u Niškom vikend naselju Sićevu...

Po tome se ništa nije postupalo. Puno svedoka je svedočilo u vezi tuče koju je izazvao Zdravković, i svi su potvrdili šta se događalo. Ali, zašto sadašnji načelnik niške policije Srđan Grekulović nije ništa preduzeo? Umesto toga, Grekulović je unapredio Zdravkovića i postavio ga za načelnika Odeljenja policije!

Grekulovićeva poslušnost, kao i status klike koju je doveo sa sobom iz Beograda, a koja ovu državu košta sa platama, dnevnicama i stanovima preko 10. 000 evra mesečno, ima svoju "tačku oslonca". To je, naravno, Zoran Živković. Ova policijska družina i njen politički oslonac, "učvrstili" su svoje pozicije po niškim i beogradskim kafanama. Grekulović razmišlja o svojoj budućnosti, jer mu je Zoran Živković obećao da će on biti direktor policije kada se on bude vratio na vlast za par godina...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane