Natrag

Novi napad na Magazin Tabloid

Ponovo smo žestoko napadnuti. Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je dve presude Višeg suda u Beogradu kojima smo obavezani da Nikoli Petrovicu, kumu Aleksandra Vucica, platimo, sa kamatom i troškovima postupka, oko 700.000 dinara. U ovom broju procitacete kako se taj zlocin desio, u tekstu pod naslovom ''Duševna bol kuma Nikole'', a ko su sudije koje te zlocine vrši pokazuje tekst "Ko su šefovi mafije u pravosudu''. Ovo je teška globa koju redakcija sama ne može podneti. Ponovo pozivamo citaoce da nam masovno pomognu, da magazin nastavi sa radom, a tekst i uputstva su u nastavku ovog apela.

.......

“…Za razliku od vecine medijskih kuca, mi nismo ni na cijem platnom spisku. Jasno je onda zbog cega tražimo vašu pomoc u okolnostima kad nezavisno, novinarsko istraživanje košta puno novca i napornog rada...“

Ovako je cuveni britanski list „Gardijan“ pozvao svoje citaoce da dobrovoljnim prilozima iz citavog sveta, pomognu u spašavanju slobodnog, istraživackog novinarstva kojim se ta velika medijska kuca sa pravom ponosi.

U okolnostima kad vlada medijski mrak u Srbiji, „Magazin Tabloid“, kao jedina potpuno slobodna novina u ovom regionu, nalazi se u apsolutnoj izolaciji na tržištu oglašavanja.

Da bi sacuvali nezavisnost i slobodu u radu„Magazina Tabloid“ i njegovog potpuno besplatnog Internet izdanja koji mesecno prati više od 200 hiljada ljudi, pozivamo sve naše citaoce, kako u zemlji tako i u inostranstvu, da svojim donacijama i prilozima pomognu u ocuvanju nezavisnog i prema svakom režimu kriticki orjentisanog novinarstva.

Privredno društvo za izdavanje novina Slobodna Štampa doo

tekući račun: 285-2031000000588-89

......................................

Devizni račun eur:

285-2031209902149-06

Uputstvo za uplate iz inostranstva:

Redakcija se zahvaljuje citaocima koji su do sada uputili svoju pomoc

podeli ovaj članak:

Natrag