Natrag

Razmišljanje iz Zagreba

KOME RAT(OVI) NOSI PROFIT?

U nekoliko navrata ovdje se govorilo kako je rat na ovim prostorima UGOVOREN..Ugovorila ga je KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE..Motiv je očit.. Ratom prekriti pljačku, palež, grabež, krvave obračune i orgije..

Vjekoslav Škreblin (dopisnik iz Zagreba)

CILJ JE TAKOĐER OČIT...MAKAR I POD CIJENU DUGOGODIŠNJEG RATA KOMUNISTIČKI KADAR BIVŠE JUGOSLAVIJE MORA OSTATI NA ČELU NOVONASTALIH DRŽAVA...

Događaji koji su se događali uoči, za vrijeme a posebno nakon rata pokazuju kako je kompartijski kadar propale države u SVIM NOVONASTALIM DRŽAVAMA ostao na čelu tih država...

Nama koji trpimo svekoliki teror koji vrše tzv političke garniture, preostaje ujediniti se i svrgnuti MAFIJU sa trona novonastalih državica...

U protivnom, svima se događa ili će se događati situacije poput dolje navedenog slučaja pukovnika HRVATSKE VOJSKE...gospodina BRANKA KAKARIĆA

...................

POŠTOVANI SUGRAĐANI - POŠTOVANI SUBORCI.

ZA ONE KOJI NE ZNAJU O ČEMU GOVORIM DOZVOLITE MI DA POJASNIM.

Usamirovljeni sam pukovnik OS RH, te ratni vojni invalid. Osnivač sam i ratni zapovjednik pirotehničara Hrvatske, postrojbe koja je i danas aktivna postrojba OS RH - PIROTEHNIČKA BOJNA GLAVNOG STOŽERA HV- a.

U obranu domovine uključen sam od ranih 90. pa tako:

- 90. obiteljskim novcem u iznosu od 38.000,00 tadašnjih DM financiram naoružanje i opremu prvih postrojbi, tada ZNG a;

- U prvoj polovini 91. sprječavam ratni zločin perfidno planiran od strane UDBA - e, te sprječavam blamažu domovine i vojske koju smo tek stvarali;

- U prvoj polovini 91. teško sam ranjen (prvi puta do drugog ranjavanja došlo je sredinom 92.), ostajem bez lijeve ruke. Bez obzira na to, ostajem u borbenom sektoru do kraja Domovinskog rata;

Vjerujte nije bilo lako, a niti jednostavno ići u borbe, aktivno sudjelovati u svim ratnim operacijama, zapovijedati, i rukovoditi specijalnom pirotehničkom postrojbom koja je sama po sebi, zbog svoje specifičnosti, imala posebno teške zadaće - raditi samo s jednom rukom.

Od našeg uspješnog i požrtvovanog rada ovisio je uspjeh velikih akcija Oluje, Bljeska.

Jako sam ponosan na činjenicu da sam s pirotehničarima, kojima sam bio nadređen, spasio puno ljudskih života, kako naših vojnika, tako i civilnog stanovništva.

Nakon Domovinskog rata umirovljen sam mimo svoje volje, po zahtjevu ratnog profitera Vladimira Zagorca;

ZBOG MOG PRINCIPIJELNOG STAVA - OTVORENOG SUPROTSTAVLJANJA RATNIM PROFITERIMA, RATNIM LEŠINARIMA U PORAĆU SAM IZLOŽEN NEZAKONITOM PROGONU.

NEZAKONITO SAM PROGONJEN - KAO ČASNIK JEDNE POBJEDNIČKE VOJSKE IZLOŽEN SAM NAJPRLJAVIJEM POLITIČKOM PROGONU.

Ovo je samo manji dio represije koju trpimo ja i moja familija:

Policija me je nezakonito zadržala u službenim prostorijama P.U Zagrebačke, iako nikada nisam imao ni najmanji prekršaj, tom prilikom maltretirala, i prijetili mi da će ubiti mene, moju djecu, da će mi namjestiti kriminalni dosje. Kada sam im rekao da sam časnik OS RH i ratni vojni invalid i da njihove ovlasti ne podrazumijevaju takvo postupanje - jedan od njih doslovno je pljunuo na mene i rekao " KAKARIĆU NEZNAŠ U ŠTO SI DIRNUO I NIKADA TI NITKO NEĆE POMOĆ".

Samo nekoliko mjeseci nakon izrečene mi prijetnje, u namještenom incidentu umalo je ubijena moja kćerka. Tom prilikom polomljene su joj obje noge. Posebno vrijednoj studentici (sa zavidnim uspjehom pohađala je dva fakulteta) uništen je život i karijera;

2002. na okućnicu moje majke (Općina Križ, Zagrebačka Županija ) postavljene su mine. Mine do danas nisu otklonjene iako su prijetnja našim životima. Stara i teško bolesna Hrvatica pomoć mora tražiti od EUROPOLA, iako je našim zakonima jasno definirano na koji način policija mora postupati; Uz to što nam se time rade ogromne materijalne štete, radi nam se i nepravda što to zemljište naša obitelj stoljećima prenosi s koljena na koljeno. Dokaz tome je i zavjetna kapelica koju je na tom posjedu podigao moj predak - u znak zahvale Bogu i pripadnosti Katoličkoj crkvi nakon bijega ( PREDAK JE BIO HRVATSKI ČASNIK) iz Ruskog zarobljeništva u Odesi 1916. Iz tog razloga smatram da ćete shvatiti i koliko smo sentimentalno vezani za tu imovinu.

Miniranje novih teritorija RH u poraću čin je terorizma i nitko ga ne smije podržavati ili prikrivati.Da li mene i moju obitelj treba ubiti samo zato što inzistiram na opšivanju Ustava i zakona RH ?

Ako sam pogriješio što sam kazneno prijavio teroristu država je morale mene kazneno goniti, a ne ići na to da mi se osvećuje likvidacijom djeteta.

Nekoliko Djelatnika P.U. Zagrebačke i PP Ivanić Grad sudjelovalo je u pljački moje private imovine - Iako MUP ima hrpu konkretnih dokaza o tome zato što je na visoko političkoj razini odlučeno da se to meni smije, i mora raditi kako bi se financijski uništilo i isprovociralo da situaciju riješim oružjem. Kao časnik s besprijekornom karijerom i RVI (ponavljam - dva puta ranjen) bio sam potjeran iz domovine i prisiljen preko pet (5) godina živjeti u progonstvu.

Mladen Bajić, Dinko Cvitan, Milan Kiš, Milorad Cuculić (DORH) nudili su mi alternativu. Da preuzmem zakon u svoje ruke i da svoja prava branim, ni manje ni više nego ORUŽJEM, „ KAO PRAVI PUKOVNIK HRVATSKE VOJSKE".

Od DORH - a i niz drugih institucija tražio sam pojašnjenje, temeljem kojeg zakona djelatnici DORH - a ili MUP - a smiju građaninu predložiti preuzimanje zakona u vlastite ruke - još tome tražiti da građanin ubije je to po njima jedino rješenje na koje građanin može zaštititi soju imovinu.

Osobno ste se uvjerili da nikada ni u kojoj situaciji nisam uzmaknuo, sakrio se iza vojnika ili žrtvovao vojnika. Uvjerili ste se da se ne bojim smrti, pa prihvatiti prijedlog ljudi iz DORH -a nije ni najmanji problem.

SVI ISKRENI I PRAVI HEROJI DOMOVINSKOG RATA GINULI SU ZA PRAVNU I DEMOKRATSKU HRVATSKU A NE ZA PRĆIJU U KOJOJ TI OLOŠ SMIJE DJETETU POTRGAT NOGE RADI TVOG POLITIČKOG UVJERENJA .

STVARNIM HEROJIMA DOMOVINSKOG RATA TEK ĆE SE ČUT.

...........................

Ovaj tekst upućen je primarno SVIM borcima protiv terora i terorizma kojima se služe režimi novonastalih državica nakon raspada JUGOSLAVIJE.. CILJ TERORIZMA JE OSTATI NA ČELU NOVONASTALIH DRŽAVICA...

Takvom ponašanju DRŽAVNIKA I NJIHOVIH JATAKA mora se odlučno reći dosta i dovesti ih na doseg ruci prava i pravde...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane