Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

 

Kako je Vranje, zahvaljujući naprednjačkom haosu, postalo kriminalno leglo

 

Đavolov advokat i njegova tarifa

 

Suluda politika koju vodi vrh Srpske napredne stranke, došla je glave i odboru ove stranke u Vranju. Grupa ogorčenih članova SNS obratila se pismom redakciji Tabloida kako bi javnosti predočila tragičnu situaciju u ovom gradu, sa posebnim osvrtom na "kadrovska rešenja" koja su im nametnuta od strane "voždova" iz Beograda. Redakcija prenosi skraćenu verziju njihovog reagovanja na predizborni haos u stranci i oko nje...

 

......

 

Članstvo Srpske napredne stranke iz Vranja, duboko je razočarano načinom vođenja politike svojih lidera, jer je u pitanju vređanje inteligencije Vranja i poštenih građanina ovog grada. Od samog formiranja stranke u gradu mnogo nas je videlo šansu i ideje za bolji napredak ali od toga ništa.

Sa advokatom Draganom Nikolićem poznatijim po mafijaškom nadimku Don Nika, Srpska napredna stranka u Vranju je postalo mafijaško udruženje koje se održava i nastavlja dalje. Mnogo nas je razočarano i ne vidi sebe u toj mafijaškoj organizaciji. Mnogo puta smo se predsedniku stranke na tonama papira obraćali i ukazivali na dešavanjima ali od toga ništa. Tek kada je odbornik naše stranke Slobodan Petrović napadnut i ozbiljno povređen, tada je predsednik stranke, nemajući gde, jer je pukla bruka u celoj Srbiji, zatvorio kancelarije i raspustio odbor novembra meseca 2013. godine i ništa ga nije više zanimalo.

Tako je nastala situacija kada su i odbornici grada Vranja bez komande počeli da se ponašaju kako se kome prohte i radili kako im se hoće jer ih je sve postavio Don Nika pa su trgovali sa SPS sve i svašta. Zamenica gradonačelnika iz naših redova Bojana Veličkov a potpredsednik gradskog odbora SNS za grad Vranje našla se u zagrljaju i na stolu gradonačelnika zloglasnog socijalistu Zorana Antića koji joj je napravio dete pa je tajno opštinskim kolima poslata da "to reši" na privatnoj klinici!

Ta ljubav je postala velika pa je i ona verna gradonačelniku do jaja i radi za njega. Onda je, usled haosa, svoju priliku iskoristio i Dejan Tričković, aktuelni predsednik gradskog odbora i predsednik skupštine grada Vranja, pa je za sebe sa gradonačelnikom napravio dogovor oko 8. miliona dinara za njegov Azil pasa, a pritom je i svoju suprugu smestio u fotelju načelnika na školskom odeljenju Doma zdravlja. Ovo je odgovaralo i interesima lokalnog odbora Socijalističke partije Srbije. Sve je naš predsednik stranke mirno posmatrao, jer njega jug Srbije nikada nije ni interesovao.

 Ipak, u jednom trenutku je naredio da se svi povuku sa javnih funkcija, ali, bilo je za to isuviše kasno. Naime, niko nije hteo da se povuče jer im je bilo lepo i nisu morali više da od svoje bedne plate (14.0000 dinara), da svakog meseca daju 30 % Don Niki na ruke, koji je, tobože, sve to lepo skupljao i nosio predsedniku stranke u Beograd!

SPS tako sam formira većinu u Vranjskom parlamentu sa DS a mi izlazimo iz vlasti u opoziciju. Ni to nije bilo bitno, sve do trenutka kada su raspisani izbori. Tada se naš predsednik setio nas i rešio da pobedi socijaliste i njegove (odnosi se na nas Vranjance poštene članove).

Iz Beograda šalje svog izaslanika, izvesnog Bosketa rodom iz Surdulice, (po zanimanju konobara), koji dobro poznaje ovdašnje prilike i rešiće situaciju kako je na prošlim izborima i rešio u Surdulici. Rezultati su mu bili ravni nuli, jer je ubedljivo izgubio u svom mestu.

 Boske konobar pravi svoju ekipu za propast i dovodi za poverenike za Vranjski okrug dvojicu svojih ljudi. Gorana Tomića iz Vladičinog Hana (na mestu direktora prodaje u Simpu)i Slavišu Bulatovića iz Ujedinjenih regiona Srbije (delio jaja u preizbornoj kapanji za prošle izbore!). Njih dvojica su totalni anonimusi i nikada nisu bili članovi SNS niti ih neko od članova poznaje. Ali, baš njima su dodeljeni ključevi od stranačkih prostorija, da organizuju nas Vranjance, jer, pobogu, u Vranju nema pismenih i časnih ljudi!

Konobar Boske se dogovorio sa predsednikom da se više niko ni sa kim ne svađa ali i da ne pita ništa nego samo da donose svi glasove i to sigurne. I ne manje od 45 %!

Doneta je odluka da će Simpo biti u prvom planu i da će ovi novi poverenici iz Simpa na čelu sa generalni direktor Simpa koji je u pozadini i gura celu mašineriju (visoki funkcioner SPS i kandidat SPS za narodnog poslanika) obezbediti 4500 glasova radnika Simpa kao što je ranije bilo sa SPS-om kada su radnici simpa grupno autobusima voženi na glasanje i kada je svaki radnik morao da svom šefu pokaže (i dokaže) za koga je glasao, inače leti sa posla!

Konobar Boske je to sve lepo smislio i računa da će sigurno pobediti i SPS uzeti glasove. Međutim, ovaj polupusmeni konobar je zaboravio da su to davna i prošla vremena i da radnici u Simpu nisu primili plate od septembra prošle godine i da jedva nekako zavaravaju narod isplaćenom polovinom zarade za septembar mesec prošle godine i da fabrika ne radi jer nema repromaterijala!

Dok radnici ne primaju ništa, direktori primaju i dalje enormno visoke redovne plate. To će mu biti lep izborni rezultat isti kao u Surdulicu prošle godine.

Mnogo je glup konobar Boske ako misli da će glasati Simpovi radnici, jer je jasno, imajući u vidu mentalitet ovog naroda, da će svi iz revolta i nemaštine u koju su dovedeni, raditi sasvim suprotno i ponašati se suprotno.

Međutim, možda je Boske sve ovo predvideo pa se "udilovao" sa nekim miliončetom u svoj politički "projekat"? Ali, da se zna: baš taj Boske je uveliko javno pljuvao stranačke vođe SNS, a ipak je postao to što jeste! Eto, to je rezultat vođenja ludačke politike i konačni propast SNS a u Vranju!

Konačno, treba znati već sada da je ovo oko izbora očigledno zamajavanje naroda jer ništa novog neće biti. Don Nika i njegovo zloglasno udruženje do kraja će uništiti ovaj grad i ove nesrećne ljude koji tu žive.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane