Natrag

Intervju: Žika Gojković, predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Migrante hitno vratiti odakle su došli

"Tražićemo da se Zakon o obaveznoj imunizaciji stavi van snage. Vakcinacija mora biti stvar izbora, kako Ustav i garantuje, a u Srbiju se ne može doseljavati ko kako hoće..."

V. Stanić

Napravljena je velika greška kada smo otvorili granice za prolaz migranata od kojih su neki bili i borci Islamske države, stav je stranke Pokret obnove kraljevine Srbije. Predsednik ove stranke Žika Gojković kaže da je ta stranka definitivno protiv doseljavanja migranata U Srbiju.

-Problem sa migrantima koji maltretiraju ljude u Šidu, Subotici ne bi postojao, da smo primenili Orbanov model zatvaranja granica - kaže Gojković i na pitanje da li bi to u monarhiji bilo drugačije kaže:

''Naravno, kralj Petar nikada ne bi dozvolio da u Srbiju koju smo mukom oslobodili od Turaka, slobodno ušeta više hiljada vojno sposobnih muškaraca koji se pretstavaljaju kao izbeglice.'

MT: Kosovo smo izgubili na sličan način. Iz Albanije su se pod izgovorom ekonomskih migracija doseljavali Šiptari, štitila ih je Komunistička partija, dok su Srbi maltretirani napuštali Kosovo. Danas migranti dolaze u Srbiju maltretiraju građane, štiti ih država, a sa zapada poručuju da će ih trajno naseliti u našoj zemlji?

ŽG: Kosovo nismo izgubili! Kosovo je pod vođstvom Kralja Petra oslobođeno 1912. godine i kao deo teritorije Kraljevine Srbije potvrđeno je međunarodnim ugovorom: "Londonski sporazum o miru".

Taj sporazum su prethodno tokom Londonske konferencije aminovale velike sile. Potpisale su ga Kraljevina Srbija, ali i Bugrska, Grčka, Turska. Taj međunarodni ugovor nije nikad stavljen van snage. To je sporazum na osnovu koga Srbija ima međunarodno pravo da vrati sada privremeno okupiranu teritoriju Kosova. Komunisti koje pominjete, i njihovi naslednici se prave da ne znaju za te istorijske činjenice.

Dakle naslednici onih koji su na Kosovo naseljavali Šiptare iz Albanije i organizovali iseljavanje Srba, danas se zalažu da se u Srbiju nasele migranti iz muslimanskih država. Levičari iz nevladinih organizacija upozoravaju na navodno "loš" tretman migranata u Srbiji, a ćute o nasilju migranata nad građanima Srbije. Taj nevladin sektor je nešto poput komunista koji su u SFRJ pomagali doseljavanje Šiptara iz Albanije, dok su istovremeno ćutali o progonu Srba. Kosovo je jedan od razloga zašto bi bilo dobro obnoviti monarhiju...

MT: Država sve agresivnije insistira da građani moraju biti prisilno vakcinisani, a deca oduzeta onima koji ih ne vakcinišu? Kakav je vaš stav po tom pitanju?

ŽG: Član 25 Ustava Republike Srbije jasno kaže:

"Niko ne može biti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodno datog pristanka" Stav POKS-a je da vakcinacija ne može biti prinudna, već da ona mora biti stvar izbora. Svaki pojedinac ima pravo da odluči da li će se vakcinisati i da li će vakcinisati svoju decu.

MT: Pored monarhije koje još promene predlažete?

ŽG: Mi insistiramo da se do kraja sprovede pravedna restitucija, decentralizacija Srbije, zalažemo se za šestočasovno radno vreme, otvaranje dosijea i bolju saradnju sa srpskom dijasporom. Moram da kažem da je od 1945. godine do danas svaka vlast bila gora od prethodne, a ova danas je najgora. Mi na delu imamo okoreli partokratski sistem, lopovsku, antidržavnu i antisrpsku politiku , koja se svodi na sjaši kurta da uzjaše murta. Zato mi nudimo demontiranje takvog političkog sistema i vraćanje srpskoj tradiciji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane