Natrag

Reagovanje

Reagovanje

 

Bivši direktor Savezne uprave za kontrolu letenja Miloš Obradović podseća:

 

Smenjen sam državnim udarom!

 

Penzionisani general, bivši direktor Savezne uprave za kontrolu letenja, Miloš Obradović, u pismu upućenom redakciji Tabloida, osporava istinitost jednog pasusa u tekstu „Život sa visokim ciframa", na strani 18, u broju 284,  od 9. maja 2013. godine. Zbog dužine odgovora, Tabloid objavljuje deo njegovog obraćanja u kome je rečena suština, značajna zarazumevanje njegove uloge u ovom slučaju...

 

......

 

"...Miloš Obradović je kao penzioner, pre odlaska na funkciju direktora Savezne uprave za kontrolu letenja, imao svoju privatnu firmu koja ništa nije radila u vreme direktorovanja. Njemu nije bilo potrebno donošenje Zakona o sukobu interesa. On je i pre toga znao šta je sukob interesa. Ta firma je propala kao i moj angažman u kontroli letenja.

Po prestanku funkcije direktora u Kontroli letenja, iako još uvek po godinama života relativno mlad (51 godina), Miloš Obradović je imao mogućnosti da još ostane u profesionalnoj vojnoj službi. Međutim, kada je shvatio ko su te DOS-ovske „glavešine“, ponovo, po drugi put,  savio je papir i tražio prestanak profesionalne vojne službe sa obrazloženjem da  pošto nisam spreman da saučestvujem u daljoj eroziji Vojske Jugoslavije i da  trpim ponižavajuće i nipodaštavajuće odnošenje prema njenim pripadnicima, tražim hitan prestanak profesionalne vojne službe jer ne dozvoljavam da me gori od mene penzionišu.

Od tada Miloš Obradović nema nikakvu svoju firmu, a još manje firmu koja uspešno posluje, kako piše vaš nesrećni novinar. Od kraja 2005. godine kao fizičko lice, a od  oktobra 2010. kao poslovođa u jednoj Agenciji za konsultacije u oblasti javnih nabavki, pomaže svome sinu da preživi, i bori se kao lovac bombarder za zakonito sprovođenja javnih nabavki.  Miloš je uvek bio, i ostao je, na strani slabijeg i štiti prava ponuđača u postupcima javnih nabavki. Peške hoda, vozi se gradskim prevozom, izvan grada do udaljenosti ne većoj od 100 km vozi ženin Reno 5 proizveden 1992. godine, i dalje mnogo puši, ima divnu suprugu Koštanu, uspešnu ćerku i sina, slatkog unuka, savršenog zeta  o odličnu snaju. To je njegovo bogatstvo.

Miloš Obradović je primao navodno veliku platu, ima pun radni staž, a pored njega pošteni mladi Bolonjci i stranačke junoše, sa pola godine radnog staža, jure džipovima, idu po svetskim odmaralištima, imaju vile i bazene, a on nije otišao na odmor od 1992. godine. To je gospodo iz Tabloida jedina istina o Miloševom direktorovanju u Saveznoj upravi za kontrolu letenja.

...Morali bi znati da je Miloš Obradović izabran na funkciju direktora Savezne uprave za kontrolu letenja kao sedmogodišnji penzioner, sa CV-jem  na kome nije pisalo njegovo ime i prezime, a što je verovatno retkost u državi Srbiji.  Da mu je 1994., na njegov pismeni zahtev, prvi put prestala profesionalna vojna služba jer je i tada bio neposlušan i nije hteo da radi ono sa čime se ne slaže. Da on nije smenjen sa dužnosti direktora  zbog razloga koje ste naveli u svom listu, već da je razrešen dužnosti isključivo voljom Miroljuba Labusa, ili voljom njegovih nalogodavaca, svojevrsnim državnim udarom, bez znanja tadašnjeg Predsednika SRJ, Vojislava Koštunice, i uz protivljenje tadašnjeg ministra saobraćaja gospodina Božidara Milovića, smenio sa kratkim obrazloženjem: Ne možemo sa generalom na čelu kontrole letenja u Evropu. To mora da bude civilno lice.

Istinitost tvrdnje da sam kao general sa funkcije direktora Savezne uprave za kontrolu letenja smenjen državnim udarom, samo zato što sam uspešno obavljao svoju dužnost i što Miroljubu Labusu, i njemu sličnim ekspertima, jer nisam dozvoljavao da unište sistem kontrole letenja i na taj način nanesu štetu nacionalnim interesima SRJ (izgubili smo prvo nebo iznad Kosova i Metohije verujući KFOR-u), možete proveriti kod tadašnjeg Predsednika SRJ tadašnjeg ministra saobraćaja u Vladi SRJ...".

 

S poštovanjem.

 

Miloš Obradović

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane