https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Krici i odjeci

Krici i odjeci

Aleksinac-Vranje: Kako, zašto, u čije ime i po kakvoj proceduri, Centar za socijalni rad oduzima decu?

 

U Vranje, teško laganje...

 

Moja deca Sofija (7 godina) i Sava (6 godina), koja su američki državljani, oduzeta su mi bez ikakvog dokumenta i bez i jedne moje dokazane krivice. Uz sve to deca su zvanično prijavljena na adresu na kojoj ja živim u Aleksincu.

Molim Vas da pažljivo pročitate sledeće činjenice, uz naglasak da za sve napisano imam odgovarajuće dokumente - dokaze:

1. Moja deca su oktobra 2010. godine, uz pismenu saglasnost njihove majke i moju saglasnost, u pratnji prijatelja iz Amerike, došla u Srbiju, na tri meseca, kod bake, odnosno moje majke. To je podrazumevalo da su deca trebala da se vrate u Ameriku oko 10. januara 2011. godine.

2. Njihova majka, Nataša. Š. (sa kojom živeo u vanbračnoj zajednici) na osnovu validnog dokumenta američkih vlasti je morala da napusti Ameriku. To je i učinila, ali je istovremeno to i zloupotrebila, došla u Srbiju i zadržala decu.

3. U međuvremenu, ona je izgubila pravo starateljstva nad decom, odnosno deca su dodeljena meni.

4. Nemajući drugog izbora morao sam zbog dece da dođem iz Amerike u Srbiju, novembra 2011. godine.

5. Tada nastaju moji problemi... Bez ikakve moje dokazane krivice i bez ikakvog dokumenta, marta 2012. godine, uz podršku Centra za socijalni rad u Aleksincu, moja deca su sklonjena - kako oni kažu - iz moje kuće. Uporno pokušavam da saznam gde su moja deca? Usmeno sam dobio informaciju da su deca trenutno u nadležnosti Centra za socijalni rad u Vranju. Moji pokušaji da vidim decu, ostaju bez uspeha. Radnik Centra za socijalni rad u Vranju, traži nekakvo sudsko ovlašćenje...

6. Napominjem da sa majkom moje dece Natašom. Š. vodim sudski spor u Srbiji u vezi prava na starateljstvo nad decom. Naglašavam da imam pisani dokument u vezi Nataše...Š iz koga se jasno vidi da je zbog pokušaja ubistva dece i pokušaja samoubistva upućena na lečenje...

 

Sve što sam napisao spreman sam da na Vaše traženje dokumentujem-dokažem.

 

                       (Ime, adresa i telefon, poznati redakciji)

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane