https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Mafija u Obrenovcu

Priča počinje pre oko 40 godina, pa možda i ranije. Obrenovac je dugi niz godina važio za grad u najužem krugu u Evropi po prometu droge. U Obrenovac su dolazili i psi - tragači da pronađu skrivene narkotike, a nalazili su ih u grobovima!? Kulminacija kreće 2000. godine pa na ovamo. Ne treba pričati koliko je TENT (TERMOELEKTRANA NIKOLA TESLA U OBRENOVCU) BILA ZLOUPOTREBLJENA u razne svrhe. Spaljivanje droge (nešto malo je spaljeno, a ostatak vraćen u distribuciju narkomanima!!! Tako isto i cigarete. Iz godine u godinu društvo (čitajte Država) klizi u ambis kome se ne nazire dno!!! Postepeno elektro - privreda (tj energetika) je rasparčana.

***

Od 2013. godine kreće intenzivno razvijanje podobnosti po partijskoj liniji. Da se razumemo, u vreme TITA je takođe bila partijska država, ali je SNS prevazišao i najsmelije prognozere. Na ključna mesta postavljaju se "partijski podobni - tj. polupismeni, pa čak i nepismeni" na važne funkcije. Tako je za V. D. Generalnog Direktora EPS-a postavljen Milorad Grčić, vlasnik pečenjare u Obrenovcu. Nije značilo ništa što on jednostavno nije sposoban za taj posao, važno je da je podoban kadar u SNS i da ima običaj da se dere tj urla kada želi da bude ubedljiv!?

Njegovom krivicom došlo je do kolapsa u TENT-u pre neke tri (3 godine) kada je iz površinskog kopa Kolubara Lazarevac stigla glina umesto uglja i zapušila sve cevovode na kotlovima u elektrani. Pozvani su svi sa slobodnih dana. TENT je tri dana bio ugašen. U ministarstvu energetike su svi prali ruke, pa je tako G-din Grčić smenjen sa mesta Generalnog Direktora, i gle čuda KAŽNJEN JE TAKO što je POSTAVLJEN za Predsednika Opštine Obrenovac. Sada zajedno sa Čučkovićem "vedri i oblači u Obrenovcu!!!

Čučković je bio Predsednik Opštine Obrenovac, a do potopa Obrenovca 2015. godine je pljuvao po SNS-u i Grčiću da bi ga ubrzo Grčić "abolirao i primio u SNS", da ne bi Čučković završio u zatvoru. Sada se zajedno smeškaju građanima Obrenovca u lice. TENT-a pa i TENT-b rade na minimumu kapaciteta, zbog čega - pitam se. U situaciji kao što je ova, ove dve elektrane mogu bez problema da proizvedu struje za domaće potrebe pa i za izvoz a to znači da bi čiste devize punile budžet Srbije. To očigledno nekome nije u interesu. Aktivno se radi na tome da se obe elektrane unište jer će tako biti prodate u bescenje!!! Nema sredstava (para) za remonte, pa se rade sitni zahvati od po mesec dana (remonti se rade po 6 meseci minimum) i sve se menja (na kotlu pa i turbini)!

Institut Dr. Karajović više nije što je bio. I tu se postavljaju lekari koji su "podobni ali za maltretiranje pacijenata". U martu ove godine sam opet bio na istom institutu ovaj put, ispitivanje je vodila Dr. Vesna Stefanović, zasmetala joj je moja vozačka dozvola!? Inače, proglasili su me za invalida, mada ne znam na osnovu čega.... ???? Kada sam otišao da preuzmem expertizu, sreo sam Dr. Stefanović a ona (nije me pitala kako sam i da li se oporavljam), već, citiram: "Jesu li ti oduzeli vozačku dozvolu", o zdravstvenom stanju NI REČ!!! Ponašala se kao da je SUDIJA, INSPEKTOR, ILI SAOBRAĆAJAC !?!?!? a ne specijalista za medicinu rada....! Godine 2019. (prethodno ispitivanje) je prošlo u nadležnosti Dr. Jelene Đoković. Nemam prigovor za tu doktorku, ali je ona premeštena u drugi sektor!?

Zdravstveni sistem je dotakao dno. Vatrogasac Milan Vićentijević je 22.01.2024. pao u nesvest. Dva meseca mu je "izabrani lekar" pisao povredu van rada (a u povrednoj listi koju je pisala doktorka koja radi u ambulanti u TENT-a lepo piše da bila povreda na radu), da bi potom bio premešten na klasično bolovanje bez ikakvog objašnjenja, a 65% koji sleduju za bolovanje pacijent nije video tri (3) meseca. Ostao je bez sredstava za osnovni život. Izabrani lekar odbija bilo kakav razgovor (shodno tome je došlo do promene izabranog lekara, sada je na redu apliciranje za invalidsku penziju), odbijaju i rukovodioci Doma zdravlja. Začuđujuće je da je i firma Pro - Tent ostala nema, pa se zaposleni u Obračunu P. Tent preko njihovog zaposlenog prepucavaju po pitanju mesečnih doznaka!

Gospodin M. V. je zbog višemesečnog bolovanja doveden na ivicu "prosjačkog stapa". U socijalnom osiguranju ističu da je M. V. izbrisan sa spiska za socijalno osiguranje!? Ko je to uradio? Nikom ništa, država ćuti, opština ćuti, Pro Tent kao pravno lice ćuti, klasično zabadanje "noža u leđa" svom zaposlenom. Pitanje je koliko ima ovakvih primera NE SAMO U OBRENOVCU nego i šire. Ima li kraja ovom poigravanju?

Sada Kinezi vode TENT-a a možda i B. Gradi se "odsumporavanje", niko ne objašnjava šta to znači u praksi?

Deponija pepela od obe elektrane se siri. Kada pitaš ZAŠTO samo pokažu prstom gore (u vis) i kažu "tako je naređeno", pa lepo, treba li svi da izvršimo kolektivni SUICID? Migranata u Obrenovačkoj kasarni sve više, ima sada i zena, dobijaju posao u obe elektrane, sirom Obrenovca, ima i čistih crnaca. Mnogi rade kao vozači autobusa, jeste da ne poznaju srbski jezik, ali koga briga. Državi Srbiji je isplativo jer imaju niže plate, pa sad što ne znaju jezik, nije važno. Dok za to vreme Srbski stručnjaci odlaze preko granice na nekoliko meseci (ko nema radnu dozvolu) da zarade nešto više za svoje porodice.

U novije vreme zapošljavanje ide posredstvom SNS-a. Ako nisi član teško ćeš dobiti posao, a možda i nećeš dobiti, a svi se pravdaju time da tako naređeno !

Postavlja se pitanje kako narod izdrži ovakvo šikaniranje? Mada, postoji mogućnost da je kod srpskog Naroda izgrađen poseban mentalitet kao rezultat vekovnog ropstva i terora pod okupatorskom čizmom. Mnogi će se povlačiti u sebe i ćutke trpiti teror dok ne dođe situacija "dogorelo do nokata", a tada je moguće prolivati krv za slobodu i bolji život.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane