Natrag

RTV Svetac

RTV  Svetac

 

Ne volem…

               

Rajko Roki  Dvizac

 

Èitajte pažljivo. Ovo æu reæi samo jednom : Ne volem…

Ne volem - TV Dnevnik i Vesti, zbog njih su infrakti èesti. Sve spikere ponavljaèe, pljuvaèe i laže i paralaže. To što u Dnevniku  kažu, ni psi s maslom ne bi mogli da bez muke smažu. Ala lažu, mažu, lažu.

Ne volem  - Politbiro diskusiju i naštimovanu hipokriziju. TV  kvazi programe koji me danonoæno progone. Sa ekrana krv curi do kolena, školuju se ubice od malena. Svi filmovi i serije, sve gangsterske misterije zaèinjene crtaæima gde se tuku i po podu vuku.

Ne volem - Politièare preletaèe, gluvoneme šaptaèe, ekonomske cinkaroše, savetnike dupeuvlakaèe, partijske krugove, mafijaške drugove, prazne prièe za medije, podele na grobare i delije.

Ne volem -  Voditeljke barbike, nervozne kasirke, PDV  za TV, Tijaniæeve reprize, manekene što šize, sve one što su u trendu, žutu sortu u horskom bendu.

Ne volem -  Silikonske sponzoruše što se sa TV Pinka beèe, pametuju, savetuju, zevaju dok kobojagi pevaju. Džiponjama namiguju a na sarmu podriguju. U parfemima se kupaju, za kose se èupaju dok gluposti na televiziji lupaju.

Ne volem -  Pogrešan utisak nedelje, æoravo oko što lažno namiguje. Jedan na jedan ko nijedan, utrošenog vremena nije vredan. Izmeðu dve vatre laž nas satre a piramida ko parada bez stida.Kod nas je to tako,u stvarnosti jedno a na televizji naopako.

Ne volem - Rijaliti šou o Pajtiæu i  Èedi Jovanoviæu, Ðilasu i Tadiæu, Nikoliæu i Daèiæu, Mrkonjiæu i Iliæu,Vuèiæu i Jeremiæu, Šutanovcu i Krkobabiæu, Koštunici i Druliæu, Dinkiæu i Ðeliæu, plus tajkuni i majmuni. Sve ðulci uveoci. Srbija propada a samo su gledaoci, nezaštiæeni svedoci.

Al  televiziju volem, to je fakat. Mali ekran mi je ljubav jedina. Ma prodao bi i dedinu kuæu na lakat, bar za jedan dobar film ili dva. Al tv urednici imaju druge vizije,reprize su jedine njihove misije. Upropastili su vas, drage  moje televizije…(refren 2x)… 

Ne volem - Reklame za poneti,Grand šarade - šatorske parade. Srbiju bez stava, sindikate bez prava. Marginalce u Eksluzivu, Ivana Ivanoviæa u Borisovom krilu, Amdižinu duhovitost na silu. Raskopèano - zakopèano, za drugaèije mišljenje zakljuèano.

Ne volem -  Sinhornizovane analitièare,intelektualce bez prebijene pare.Æirilicu  pisanu latinicom,rehabilitaciju kriminalnog taloga, Šæepana maloga.Tursku seriju, pretavranje Vojvodine u pustu preriju. Šopingholièarke u akciji,dodvoravanje nepismenoj naciji.

Ne volem - Da narod sme da pita sve Sašu Popoviæa a ništa Borisa  Tadiæa. Ružièaste naoèare a gde su sklonjene Miloševiæeve pare? Nedelju provesti uz Leu Kiš,što estradu predvodi crkveni miš. Glumaèke sekte i klanove,partijske knjige i planove.

Ne volem - Lažne prijatelje, ni pesme  Zdravka Èoliæa i Pilote bez Dinkiæa.Dvorske grupe i pevaèe, RRA spavaèe. Idole bez idola,samoubistvo srpskog rokenrola.Favorizovanje turbo folka do ludila i bola a kultura na osramoæena i gola.

Ne volem - Što su  ignorisani Mija i Èkalja. Tu nešto smrdi i ne valja. 

Ne volem -  Što su zaboravljeni Toma Zdravkoviæ, Lola Novakoviæ, Bora Spužiæ Kvaka, Ðorðe Marjanoviæ, Boba Stefanoviæ, Ljiljana Petroviæ, Dragan Stojniæ, prvi srpski roker Zoran Mišèeviæ, Dušan Preleviæ, 7 Mladih, grupa Smak,Vladimir Savèiæ Èobi, Džentlmeni i Elipse, Crni Biseri, Lutajuæa Srca i Daltoni,Laboratorija zvuka….tipièna srpska bruka.

Ne volem -  Nameštene pobede,servirane tendere.SMS glasanje,pogrešno talasanje.Književne nagrade za podobne nakaze a talentima slede makaze.Sami u tami da podsmeh mami. Loše ðake kao super junake.

Ne volem -  Partijske knjižice koje skrivaju pravo lice.Novinare-službenike,medijske jajare,tv biltene u tri smene, a nedodirljive nema ko da smene, Kukavice, podrepaše, korumpirane bogataše, a za narod prazan kazan, prazne èaše. Sirotinjo i televizji si teška.

Al televiziju volem, to je fakat. Mali ekran mi je ljubav jedina. Ma prodao bih i dedinu kuæu na lakat,bar za jedan dobar film ili dva.Al tv uredinici imaju druge vizije, reprize su jedine  njihove misije.Upropastili su vas ,drage moje televizije… (refren 2x)…..

                             

 

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane