https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Da li je Vučić pomogao da se smeni i procesuira nemački kancelar

Ko će smaći Šolca?

Nedavna misteriozna posleponoćna poseta nemačkog kancelara Olafa Šolca Beogradu, panika koja je vladala među gostima, a i domaćinu Vučiću i njegovim kartelu, koji se nekoliko sati ranije sreo sa Olafom u Londonu, upućivala je na zaključak da se nešto iza brda valja.

Milovan Brkić

Američki predsednik Džozef Bajden je konačno odlučio da povlači kandidaturu za ponovni izbor za predsednika Sjedinjenih Država, poručujući da će se svim snagama posvetiti obavljanju predsedničke funkcije do kraja mandata. Ima mnogo toga što vremešni američki predsednik Bajden i njegova ''Duboka država'' treba da počiste iza sebe i da uklone tragove. Da li će njihova gvozdena metla očistiti smrad koji su iza sebe ostavili nemački kancelar Olaf Šolc, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dolazak kancelara Olafa Šolca 20. jula u Beograd, posle ponoći, mada je nekoliko sati ranije u Londonu imao razgovor sa Vučićem, pokazala je prirodu poslovanja mafije.

Prorektor Univerziteta u Beogradu Ratko Ristić izjavio je18. jula da je posetu nemačkog kancelara Olafa Šolca Srbiji zakazao doskorašnji fudbalski menadžer Tilman Kuban, a sadašnji poslanik Bundestaga.

Ristić je agenciji Beta kazao da je glavni cilj dolaska Šolca da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisili da što pre operacionalizuje realizaciju Projekta „Jadar".

„Indikativno je što je dolazak Šolca ugovorio nedovoljno obrazovani poslanik Bundestaga Tilman Kuban, koji se do skoro bavio prodajom mladih fudbalera u nižim nemačkim ligama. Na Srbiju se vrši ogroman pritisak evropske birokratske nomenklature koja je posvećena zelenoj agendi, ali i povezana sa Svetskim ekonomskim forumom Klausa Švaba. Vučić iz svojih lukrativnih i banalnih političkih razloga, da bi ostao vlasti, pristaje da bude deo globalističke zelene agende na račun sopstvenog naroda", rekao je profesor.

Evropska unija želi da u Srbiji eksploatiše sva mineralna bogatstva, dodao je Ristić, iako na svojoj teritoriji ima znatno veće rezerve litijuma, bora, zlata, srebra...

„Rio Tinto nema nijedan rudnik litijuma u svetu, oni su veoma iskusni kada su u pitanju gvožđe, bakar i zlato, ali s litijumom do sada nisu imali veze. Projekat 'Jadar' bi trebalo da bude njihov veliki eksperiment. Ne možete da se ne zapitate zašto vlast u Srbiji pristaje da građani budu deo jednog rizičnog eksperimenta, kada smo već ustanovili da će biti ugrožene najkvalitetnije rezerve podzemnih pijaćih voda u Zapadnoj Srbiji, od Mačve do Podrinja", kazao je Ristić.

Vrhunski srpski biolozi koji su radili čak i za Rio Tinto, dodao je profesor, kazali da je Projekat „Jadar" toliko opasan da ne bi smeo da se realizuje.

Ristić je rekao da je odluka vlade Srbije o vraćanju poništene Uredbe o Prostornom planu za „Jadar" na pravnu snagu jedan od najvećih „izdajničkih, nemoralnih i štetočinskih" poteza aktuelne vlasti.

Ovde treba istaći činjenicu da su poslanici Evropskog parlamenta drugačije opisali ulogu nemačkog poslanika Tilmana. Rekli su da je ovaj bivši fudbalski menadžer predao novac Aleksandra Vučića da Šolc, zajedno sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen poseti Srbiju i ''pruži Srbima garancije'' da iskopavanje litijuma neće biti štetno. Srpski tiranin je već uzeo ogromne količine novca, deo je dao nemačkom poslaniku da lobira za njega i spreči napade nemačkih poslanika na njega. Reč je o iznosima od desetak miliona evra.

Ursula fon der Lajen nije došla, jer su je zvali iz Vašingtona, da to ne čini, jer je Vučić predviđen za ''preduzimanje mera''.

Olaf Šolc nije imao izbora, jer je već bio uzeo novac. Imao je nesreću da ga poslanici Evropskog parlamenta raskrinkaju.

Dolazak kancelara Šolca u Srbiju bio je nadrealan. Iz Londona, u kojem se nekoliko sati ranije video sa Vučićem, avion kancelara Šolca sleteo je u 00,30 sati, po ponoći. Odmah po izlasku, kancelar se uputio u automobil, u kojem se zadržao desetak minuta. Vučić je iznenađen stajao pored automobila, komentarišući pitanjem - Šta se ovo dešava''.

Kancelar je imao težak razgovor sa čovekom iz Bele kuće, koji ga je pitao da li je dobio dozvolu za ponovno okupiranje Srbije. I od koga. Da li to Nemačka, po treći put kidiše na Srbiju?

Odustajanje predsednika Sjedinjenih Država Džozefa Bajdena od ponovne kandidature za izbor, i najava da će se do kraja mandata posvetiti vršenju predsedničke dužnosti, poruka je slugama iz Evrope da moraju da se povlače sa funkcija, koliko ih noge nose.

Predsednik Bajden je imao mnogo poverljivih razgovora sa gospodinom Šolcom, počev od miniranja gasovoda Severni tok, do prodaje oružja i pranja novca. Gospođa Ursula fon der Lajen je bila udarna pesnica Duboke države. Kao predsednica Evropske komisije potrošila je 20 milijardi za kupovinu vakcina za EU, preko kompanije svoga muža, a optužena je da je još 70 milijardi uzela iz fondova EU. Poslanici Evropskog parlamenta je javno optužuju, a Evropsko javno tužilaštvo je već okončalo istragu.

Narednih nedelja predsednik Bajden će suočiti Šolca i fon der Lajen sa njihovim dosadašnjim ulogama, koje mogu da potresu i Sjedinjene Države. Jer, kandidat Donald Tramp, čija pobeda je izvesna, prve nedelje mandata tražiće razgovor sa njima i da objasne ko je minirao Severni tok! Šta je Bajden rekao o tome Šolcu, zašto je kancelar o tome lagao javnost. A Ursula bi bila pitana ko su joj bili saučesnici iz SAD-a u pljačkanju fondova za vakcine.

Povlačenjem sa funkcija, Šolc i Ursula bi izbegli pozivanje kod predsednika Trampa. Lakše će im biti ako budu o tome ispitivani pred nemačkim sudom.

Da li je to bio poziv na koji je posle ponoći, dolaskom u Beograd, kancelar morao da odgovor ključnom čoveku administracije predsednika Bjadena.

Dana 22. jula, u jutarnjem programu Pink-a, Vučić je rekao da je Srbija čvrsto na evropskom putu, ali da mnogi ne veruju da i on želi u Evropsku uniju.

Ubrzo će početi medijska kampanja protiv Šolca i fon der Lajenove, koja će ih prikazati kao lažljive, pohlepne i besprizorne lopove. Sve to treba da dovede do njihovog pada, a možda i procesuiranja, pre nego što predsednik Tramp preuzme dužnost.

A šta Vučića čeka?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane