Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag



Uvodnik

(Pr)osudite sami

Muštuluk

Milovan Brkić

Biće rata, zabrinuto mi saopštava prijatelj. Evo ovi u Švajcarskoj su odlučili da idu svim snagama na Rusiju. Da je porobe, raskomadaju, kazne...

Nema od toga ništa, odgovaram. I kažem:

U Parizu je počela ''prezentacija moći''. Počela je Olimpijada uličnih tuča: levičari su protestovali protiv stranke Nacionalni skup i sukobili se sa policijom.

Snage bezbednosti imaju suzavac na svojoj strani, dok aktivisti imaju baklje i kamenice. Pet vodećih francuskih sindikata pozvalo je na akciju, mnogi demonstranti su nosili palestinske zastave.

U Parizu se održava još jedna LGBT parada, ali je za sada svi ignorišu.

Dan ranije su francuski mediji javili da bi u demonstracijama širom zemlje moglo da učestvuje do 350 hiljada ljudi, očekuje se od 50 do 100 hiljada demonstranata. Ukupno će se u Francuskoj održati oko 150 događaja. Konstatovano je da su moguće provokacije, kao i uništavanje prodavnica i banaka.

Prošle nedelje je partija Nacionalni skup pobedila na izborima za Evropski parlament, udvostručivši predsedničku koaliciju i osvojivši skoro 32 odsto glasova. Nakon toga, francuski predsednik Emanuel Makron raspustio je parlament, raspisavši vanredne parlamentarne izbore 30. juna i 7. jula.

Čim je nastupljivi Vladimir Zelenski završio svoje šepurenje pretnjama da će Ukrajina vojno poraziti Rusiju, još dok se skup u Švici nije ni razišao, oglasila se odlazeća komesarka EU-a Ursula fon Der Lajen predlogom da konflikt u Ukrajini ''treba zamrznuti''! Švaba Šolc je poručio da će on, ipak, nastojati da razgovara sa Vladimirom Vladimirovičem. Zelenski se zaprepastio. Zašto sa Putinom?

I u Francuskoj, umesto da počnu letnje Olimpijske igre, počele su Olimpijske tuče, koje bi Makronu i njegovim ministrima fluidne seksualnosti, mogle izmaći stolice. Demonstranti u Parizu redovno nose i tu spravicu zvanu giljotina.

''stavljanju opasnosti u izgled'' o početku svetskog rata, dok se skup još održavao, Vučić je dao intervju za švajcarski nedeljnik Die Weltwoche.

Rekao je da Srbija pravi zalihe šećera, soli, ulja i drugih namirnica jer očekuje da za tri-četiri meseca počne Treći svetski rat! (Kao što svaki dan plaši građane Srbije, sad plaši i Evropljane. Zapravo, on brine samo za sebe. Ako zaista počne svetski rat, propašće mu EXPO, a s njim i šansa da ukrade još nekoliko milijardi.) Njega to plaši, a u Tel Avivu, a i širom Izraela, su demonstracije protiv premijera Netanjahua, od kojega Jevreji traže hitnu obustavu napada na Palestince i oslobađanje talaca. A ti zahtevi plaše i Netanjahua, jer onda mora u zatvor, po više poternica.

Taj impresivni skup podrške nestatusnom Zelenkom, kojem je prisustvovao i Vučićev izaslanik Marko Đurić, nije ostavio utisak kod onih kojima je taj skup pretio.

Iz Rijada su nogom u jaja udarili predsednika Bajdena, koji je na samitu G7 u Italiji posrtao, jedva se držao na nogama. Iz tog naguženog položaja on je ipak svima pretio, ako ne slušaju Vašington. Iz Rijada su ga obavestili da nema više petro dolara, otkazuju saradnju! Zelembaći mogu da služe kao toalet papir.

Ni Iran nije pokazivao strah od pretnje da će mu sateliti predsednika Bajdena uvesti sankcije. Oni se, kažu, plaše samo Alaha. I Kinezi su otpisali Bajednovim grupama. Mi radimo po svome i za sebe.

Ipak, Vučićev strah od rata, za tri meseca, čini mi se, opravdan je. On misli na rat koji se vodi oko njega i njegovog kartela. Njegove oči i uši uperene su prema Podgorici, odakle očekuje loše vesti, da policija i tužioci, posle njegovog pobratima Mila, ne krenu i na njega.

Mnogi u Srbiji su spremili darove za muštuluk, kada u tu ''demokratsku instituciju'' odvedu njegovog pobratima, a najave i njegov dolazak pod Velje brdo. Kroz tri meseca odlazi sa Dedinja i njegov zaštitnik Hil. On je star, ali je još kadar stići i uteći.

Juče sam zvao zamenika Peđu. On, kaže. gleda utakmicu Španija-Hrvatska, a na pitanje za koga navija, kaže da uvek navija za Španiju. Čak i kada igra protiv reprezentacije Srbije. Španija, za razliku od Vučića, nije priznala nezavisnost Kosova. I kaže da kada su Španci igrali sa reprezentacijom tzv Kosova, reporteri su izveštavali da njihovi igraju sa igračima u plavim dresovima. Reč Kosovo nijednom nisu izgovorili.

Ko mi javi, spremio sam darove za muštuluk.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane