https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Bekstvo od Zabele

 

Nikola Vlahović

 

 

Lekar internista Tomica Milosavljević profesor je  Medicinskog fakulteta u Beogradu, četvorostruki ministar zdravlja, samostalni politički preduzetnik, doktor za reforme koje se nisu desile, maher za farmaceutska pitanja, miljenik Svetske zdravstvene organizacije i član stranke od koje zavisi dalja sudbina ovdašnjih trulih koalicija.

Nakon raznih razapinjanja na sud javnosti, i pretnji  redovnim sudom, ministar Tomica je odlučio da napravi popis svojih nekretnina, računa, prijatelja i pasoša. I da ode dok potera još nije kenula za njim. Prijatelji su javili da se odmah spakuje. Da na njega rulja zaboravi.

 On će direktno u Ženevu, u sedište Svetske zdravstvene organizacije, gde će uskoro biti raspoređen na rad, ili u "centrali", ili u jednu od 150 zemalja sveta, gde će širiti zdravstveno prosvetiteljstvo, učiti uboge narode kako se prave zdravstveni zakoni za potrebu društvenih elita i kako se nameštaju tenderi vladajućim oligarhijama.

Odlazi Milosavljević na rad u renomiranu firmu pod nazivom World Health Organisation, gde će uspešno širiti paniku od raznih pandemija i uvaljivati isprepadanim domorcima milione doza vakcina "od ovlašćenog distributera".

Kako je poznato iz iskustva balkanskih i srodnih naroda da niko nije prorok u svom selu, sasvim je za verovati da će sad već bivši ministar zdravlja Srbije napraviti svetsku karijeru. A zašto i ne bi kad je zadužio Svetsku zdravstvenu organizaciju sprovodeći mračniju stranu njene politike u Srbiji. Veliki impresario, i to je znao da ceni. Zato Milosavljević dobija nagradno odsustvo, u vidu jednog višegodišnjeg radnog odmora. Ali, i Srbima svaka čast, jer su se junački odupirali njegovim sugestivnim pozivima na trošenje budžetskih miliona u svrhe sumnjivih vakcinacija, lažnih nabavki, rekonstrukcija bolnica, domova zdravlja...

Srbi brzo zaboravljaju, nada se Tomica, očekujući da mirno u belom svetu krca desetine miliona evra opljačkanih u Srbiji od uboge sirotnje, eksperimentišući s neispitanim lekovima i raznim preparatima, a sve za skupe pare.

Treba upamtiti lice ovog odlazećeg ministra. I kada se desi ono što svi očekujemo, za njim treba raspisati poternicu, ili ako njegova lopovska braća ne žele da ga izruče, jer ima i norveški pasoš, poslati za njim... Pravda mora biti dostižna i u njegovom slučaju.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane