https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Bor

Bor

Pljaèka Srbije pod zaštitom bugarskih obaveštajaca i Dinkiæevog URS-a 

 

U Boru je i ðavo pozitivan lik

 

Što je veæa glad, to su strašnije pljaèke onih kojima je to omoguæeno. Pod zaštitom bugarskih obaveštajaca i Dinkiæevih Ujedinjenih regiona Srbije, menadžerska vrhuška RTB Bora je toliko opljaèkala veæ poharane Bor i Zajeèar, da za njima ništa više neæe ostati. Ako neko sluèajno i preživi glad, dotuæi æe ga ropski rad u nekom od privatnih rudnika borskih menadžera

 

Igor Milanoviæ

 

U naopakoj i opljaèkanoj zemlji kao što je Srbija, gde je merilo vrednosti javno uèešæe u korupciji, privatno bogatstvo generalnog direktora Rudarsko-topionièarskog basena Bor Blagoja Spasovskog ne upada posebno u oèi. Zato, ali i zbog toga što ima jaku zaštitu u Ujedinjenim regionima Srbije, njegovim bogatstvom istražni organi nisu se do sada pozabavili.

Blagoje Spasovski, koga žitelji opljaèkanog Bora i Zajeèara opisuju kao "bahatu i osionu protuvu bez trunke morala", pravi je gospodar tog kraja. On i njegova kriminalna grupa, u kojoj se istièu Milinko Živkoviæ, Sima Zagorac i Mira Antiæ, stoje pod zaštitom bugarske obaveštajne službe koja, zahvaljujuæi povoljnoj ceni bakra na svetskoj berzi, besomuèno pljaèka Srbiju.

Kada jednog dana neka poštena vlast ipak bude odluèila da se pozabavi poreklom enormnog bogatstva Spasovskog, on æe veæ uveliko biti nedostupan našim organima gonjenja, buduæi da ima i makedonsko državljanstvo i dvorac kod Ohrida u kome planira da naðe utoèište.

Najbliži saradnik Spasovskog, Simo Zagorac, èlan menadžerskog tima RTB Bor, veæ je okrenuo leða svom dojuèerašnjem zaštitniku, i u nadi da æe ga naslediti na mestu najbogatijeg graðanina Bora naširoko prièa o njegovim marifetlucima i kraðama. Tako se njegovom zaslugom saznalo i da Spasovski ima suvlasnièki udeo u livnici u Ljigu, kao i u rudniku Leæe èiji je drugi vlasnik Miroslav Bogiæeviæ, vlasnik "Farmakoma" i još poneèega u Šapcu i okolini. Po Zagorèevim planovima, njih dvojica planiraju da kupuju još rudnika po Srbiji, ako ih pre toga ne uhapse.

O trošku opštine, kružne tokove u Boru obavezno radi preduzeæe u vlasništvu jednog prijatelja Spasovskog iz Raške. Dobit se, naravno, deli na ravne èasti. Æerke Spasovskog su vlasnice preduzeæa  "Buca" i "Moki-Mont", koja, iako bez ijednog zaposlenog, dobijaju sve poslove kreèenja u Boru. Pomenute æerke izgladnelo stanovništvo poznaje po njihovim bahatim vožnjama u novokupljenim džipovima.

Kako proizilazi iz prijave Inspekciji rada Republike Srbije od 5. aprila 2012. godine protiv Spasovskog i njegovog ortaka Milinka Živkoviæa, njih dvojica su duže od mesec dana na gradnji hotela na Borskom jezeru angažovali više od 100 radnika iz Bora i okoline, a da ih nisu prijavili. Zapošljavaju, dakle, ljude na crno, a nesreæni radnici pristaju na sve uslove ne bi li zaradili neki dinar da prehrane porodice.

U pomenutoj prijavi se objašnjava i da je asistencija iz Beograda preko potrebna, jer su inspekcijski organi iz Bora i Zajeèara pod apsolutnom kontrolom Spasovskog i njegove mafijaške grupe.

U Boru se zna i da su Spasovski i Zagorac, u vremenu dok su još zajedno krali, materijal za Topionicu i rafinaciju bakra (TIR) plaæali za treæinu skuplje, jer su ga nabavljali od jednog prijatelja. Zauzvrat su Spasovski i direktor TIR-a Boban Todoroviæ više hiljada tona sekundarnih sirovina i starog gvožða u bescenje, skoro za džabe, dali firmi "CEATEK".

Podršku Zagorcu da svrgne Spasovskog i umesto njega nastavi da pljaèka po Boru i okolini, daje i Mira Antiæ, pa se oèekuje da æe u najskorije vreme ovaj beskrupulozni i neprincipijelni dvojac da zada završni udarac svom direktoru. Gladnim stanovnicima Bora neæe biti ništa bolje nego što im je sada, jer æe jednog lopova da nasledi drugi. I do sada, sa daleko manje uticajnog mesta, Zagorac je uspeo da pokrade dovoljno para da kupi dva stana u Beogradu. Po onome što se zna, on godišnje preko raznih "provizija" uzme najmanje 50.000 evra.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane