https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

šabac

 

Pod Milošem, pa na njemu

 

U šapcu postoji Viša pedagoška škola, pa dobar deo svršenih srednjoškolki koje ne odu na ozbiljnije studije upiše pomenutu školu. Biro za zapošljavanje u šapcu je prepun vaspitaèica i uèiteljica. A onda je gradska vlast uèinila sve da ovo postanu znaèajna zanimanja, bez kojih se ne može.

   Poslednjih godina se zapošljavanje u šapcu sprovodi kao i u celoj Srbiji: politièka podobnost (najbolje je biti èlan DS-a), davanje para onima koji odluèuju, ali neke kandidatkinje moraju da proðu i specijalnu proveru od strane uticajnih èlanova žute stranke. Mnoge nezaposlene je proveravao lièno naèelnik okruga Svetomir Vešiæ, a neke su na kontrolu išle kod gradonaèelnika Miloša Miloševiæa. Kandidatkinje koje bi uspešno prošle ovaj specijalni tretman i danas su zaštiæeni kadrovi u pozorištu, opštini, školama, vrtiæima...

   Kada je za direktora predškolske ustanove postavljena vaspitaèica Marica, svi su se pitali kakve to kvalifikacije ona poseduje. Posle se saznalo da je nju "proverio" pomoænik gradonaèelnika Vlada Trifunoviæ, a on je sigurno kvalifikovan za taj posao, jer je po struci autolakirer.

   Uèiteljica iz sela Mrðenovca Ceca Smiljaniæ veæ je treæi mandat direktorka škole, uprkos tome što je osuðivana i što je kolektiv ne želi. Ona uživa bezrezervnu podršku gradonaèelnika i zauzvrat zapošljava svakog koga on pošalje.

   Neke uèiteljice su na "proveru" išle kod èlana Gradskog veæa Sovranija èonjagiæa, a jednu od njih iz Cerovca on je progurao da postane direktorka škole. Problem je nastao kada su Sovranijeve miljenice došle u sukob, o èemu je pisala èak i lokalna štampa. Na kraju se sve sreæno završilo, pa je jedna od njih , uèiteljica iz sela Zablaæe, postala naèelnik službe u Opštini, a svom mužu je prvo sredila prekvalifikaciju u Višoj pedagoškoj školi, pa ga onda još i zaposlila kod pomenute direktorke Marice. I svi sreæni i zadovoljni!

   Skoro sve osnovne škole u šapcu za direktore i pomoænike imaju uèiteljice, a nova vlast je napravila i pomak u ovom kadriranju. Sada je direktorka Kulturnog centra uèiteljica, isto kao i direktorka Javnog preduzeæa "Stan".

   Isplati se biti uèiteljica, posebno kada se proðe "provera" nekog funkcionera.

 

                                       (Ime poznato redakciji)                                                           

                                         

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane