https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Novinar Božinovski na slobodi

Apelacioni sud u Novom Sadu, ukinuo je pritvor nekadašnjem saradniku Tabloida, makedonskom novinaru Zoranu Božinovskom. Božinovski je pušten na slobodu iz ekstradicionog pritvora u koji je odveden po nalogu Osnovnog suda u Skoplju, koji ga je pre deset meseci optužio da je špijunirao u korist Ruske federacije! Optužba je bila besmislena i bez ikakvog osnova, ali je Božinovski serijom tekstova, o sprezi srpskih i makedonskih tajkuna, razbesneo vlasti. Kako one u Makedoniji, tako i ove u Srbiji.

Ovaj poznati novinar, nekada zaposlen u Magazinu Tabloid, oglašavao se sa svojim istraživačkim tekstovima i u više medija, širom regiona nekadašnje Jugoslavije. Ipak, posle odlaska u pritvor, bio je skoro zaboravljen od strane srpskih medija i novinarskih udruženja, a to što se ipak našao na slobodi, duguje beogradskom advokatu Goranu Petronijeviću, i našoj redakciji

Apelacioni sud u Novom Sadu je naložio prvostepenom sudu da utvrdi da li je krivično delo koje se stavlja Božinovskom na teret političko krivično delo, za koje nije dozvoljeno izvršenje, ali, Viši sud u Novom Sadu, kojim predsedava izvesni Darko Tadić, ni posle punih četiri meseca nije doneo odluku, pa je Apelacioni sud odlučio da Božinovskom ukine pritvor.

Razgovor sa Zoranom Božinovskim objavićemo u sledećem broju.


podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane