https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Već viđeno

Milovan Brkić

U ponedeljak, 13. juna, prve jutarnje vesti RTS-a u šest sati upoznale su građane o važnim događajima koji se očekuju u toku dana. Premijer u ostavci i mandatar Aleksandar Vučić je, kao i uvek, glavni junak RTS-a. Vesti su počele najavom - Aleksandar Vučić otkazao sve posete SAD-u i Evropskoj Uniji! Bez komentara. Zatim je sledila vest da će se ''Aleksandar Vučić danas sastati sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom i šefom misije EU u Beogradu Majklom Devenportom''.

I tako je ime Vučićevo pomenuto u sledećih deset vesti, od 15 koliko ih je pročitano u prvoj jutarnjoj emisiji, uključujući i vremensku prognozu. Tokom sledećih ponavljanja ovih vesti, dodato je da će Vučić biti na prvom letu aviona Er Srbije za Njujork, ali da je ''otkazao sve bilateralne susrete u SAD-u!'' Istog dana je, s ponosom, voditelj RTS-a najavljivao dolazak predsednika Kine u zvaničnu posetu Srbiji, i skori dolazak Dmitrija Medvedeva u Beograd.

Proteklih dana Vučić je po istom scenariju pristupio varanju srpskih građana, diplomata iz Kine i Moskve. Bez imalo mašte.

Uvek, uoči posete ruskih i kineskih državnika, Aleksandar Vučić je najavljivao atentate kojima se preti njegovom životu, da to, navodno, planiraju engleske i američke službe, poimenično označavajući one koji iz Londona i Lenglija žele da ga uklone.

Preko svoga biltena "Informer", na naslovnoj strani je sam sebe upozoravao: "Vučiću, ne idi u Kinu, sprema se državni udar!".

Potom bi Vučićevi susreti sa Putinom i kineskim državnicima bili hladni, on bi nadmeno saopštavao da je on ''težak čovek za pregovore''. Čim bi ispratio goste, ili bi se iz posete Moskvi i Pekingu vratio, nadobudno je saopštavao javnosti da on štiti samo srpske interese, i ničije druge. A potom bi, na najsuroviji i najbestijalniji način, podvijenog repa, prodavao američkim i stranim kompanijama sve što one žele, potpisivao sporazume sa NATO alijansom koji izlaze iz okvira njegove nadležnosti... Istovremeno, sve je bio dalji od Moskve i Pekinga.

Danas, dok pišem ove redove, Vučić će razgovarati sa gospodom Skotom i Devenportom. Ranije je, na potpuno isti način, i u istim okolnostima, dozvoljavao Majklu Kirbiju i Devenportu da mu ližu dupe, da ga uveravaju kako ništa ne rade protiv njega, da je on jak čovek, posvećen interesima Srbije i njenom putu ka Evropskoj Uniji, u koju, i oni znaju, Srbija nikada neće ući. I uvek je iz tih razgovora šizofreni Vučić izlazio jači, i po Srbiju i njene interese opasniji.

Zar Majkl Devenport da radi o Vučićevoj glavi? Zar čovek koji je pseći služio srpskom diktatoru, koji se pojavljivao uz Vučića, i iza njega, svakom prilikom, i uvek ga hvalio na sva usta. I debelo naplaćivao što je promovisao bolesnika koji zatire svoju državu, a njegova država želi da izađe iz EU.

Gospoda Skot i Devenport sprdaju se s nama, bez imalo mašte, na isti način koji su to činili Kirbi, Devenport i nemački ambasadori. Verovatno će na današnjem razgovoru Vučić dobiti instrukcije, ili ultimatum, koji će goditi njegovim ušima, kako da razgovara s predsednikom Kine i premijerom Rusije, kako da ih izigra i prevari, uvredi, i tako Srbiju učini potpuno usamljenom.

Koliko ove nedelje, iako još nije sastavio Vladu, Vučić je izjavio da prodaje "Telekom Srbija" kriminalnom američkom investicionom fondu, kao i aerodrom Nikola Tesla. Da odustaje od gradnje puteva i pruga, da će pokloniti PK Beograd nekom američkom tajkunu...Reći će drsko, podržan od Skota i Devenporta: - ''To je moja odluka, i nemojte nikog da krivite. Ja sam tako hteo, i ništa mi ne možete, dobio sam poverenje naroda...''.

Rušenje Savamale i buka oko toga, samo služi da Skot i Devenport ojačaju svog bolesnog momka, koji će oteti od Srbije što se još oteti može, a i njima natrpati džepove.

Živi bili, pa videli..

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane