https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od juče

Prilozi za srpski nacionalni program

Zoran D. Milojević

Decembar 2017.g. i januar 2018. g. su me ošinuli količinom gorčine, stepenom tuge i silom nemoći kojima se samo Molitvom Svevišnjem i Nadom u Njega (koji nikada ne umire!!!) može čovek odbraniti !

Slavili Srbi Sabor Svetog Arhangela Mihajla, pa Svetog Nikolu, još Slava i Preslava pride! Mesnate i „kolačarske" trpeze, riblji specijaliteti i sve vrste pića! Jelo se i pilo!

U isto vreme srpski „pametnjakovići" , puni sebe, „dijalogiziraju" o Kosovu i Metohiji! Svaki od govornika ima u nekoj od kutija u stanu crvenu knjižicu sa višedecenijskom plaćenom članarinom! Neki bi se dogovarali sa Šiptarima! Drugi bi da odugovlače dogovor! Treći bi podelili Kosovo i Metohiju! I četvrti bi .... i peti bi ... i svi bi ....! A Bolani će ...!

Svi bi lečili posledice, lečili bi bolest bez dijagnoze! Što bi rekao čuveni doktor sića iz B.B. šoua: "...Ne znam od čega bolujete i da li vam ima leka, ali vam predlažem da se razbolite od turbekoloze, ona se danas leči"!

Niko da se o Kosovu i Metohiji raspita kod prof. Miladina Raspopovića, prof. Dr. Darinke Vučinić ili kod mr. Jordana Ristića! Oni bi prvo postavili pitanje: šta nam se to na KiM dogodilo; pa onda: ko je kriv za to?

Moj prilog priči je da javno tražim odgovor na pitanje: Ko je kriv za ono što nam se dogodilo na Kosovu i Metohiji? Ako je kriv Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević ili je kriv Đeneral Dragoljub Draža Mihajlović, zavetujem se: Ako su njih dvojica krivi, otkopaću svoga oca Dragomira, ravnogorca i baciću ga u kanalizaciju!

I dok traje bal pod maskama, po ugledu na zapadnjačke gradove, srpski gradovi svetle, okićeni i svetlećim jelkama! A Srbi se razmileli po gradu ga kupuju „poklone za pod jelku"! Nova godina! I onda svanuo Prvi januar! Srbi srećni, podelili poklone, ispevali se i „prilegli da odmore u debelem ladu"!

Dođe i Badnje veče! U ponoć - pucnjava! Hristos se rodio u tišini, daleko od ljudi, a oni „luduju „ što se rodio, radosni sedoše za Božićnu trpezu! Svi bi da se ubrajaju među ljude! Svi su vlasnici svojih iluzija!

O „srpskoj novoj godini" ne bih da tupim olovku! Ne verujem da bi nova stranica o njoj ispisala bolju stranicu o Srbima!

Svih tih dana estrada blista! Starlete se hvale:" Ne idem na put oko sveta, jer se svet oko mene vrti"! Kad nekog od pevača pitajuo o bilo čemu, on odgovara: „Baš čitam preko radija na tu temu"!

I onda ubiju Olivera! Za njim tuži kompletna vlast! Umri, da te žalim! Koliko juče je za njih bio: izdajnik, kriminalac i nečovek! A ja, budala, sve vreme tvrdim da je krivac za Oliverovu smrt onaj koji je pristao još šezdesetih godona prošlog veka da Srbi budu višak na Kosovu i Metohiji!

Niko nije primetio da su, po ko zna koji put, među kandidate za NIN-ovu nagradu samo romani štampani na latinici! Vest o dobitniku i njegovom romanu je trajalo jedno veče! Mi, sa romanima na ćirilici smo opet zaobiđeni! A srbija i dalje ima program za očuvanje ćirilice!

Stalno gledam „rijaliti" Parovi! „Fan sam" sitnog lopova koji voli „da brca nos u krupne poslove"! On je prototip čoveka - zatvorenika, kome na izlasku iz zatvora, upravnik kaže u znak pozdrava: „Zbogom, ministre"!

Sviđa mi se i zrela devojka, zornog imena, koja je rešila „da do kraja godine stekne muža i postane majka"!

Srbi nisu zaslužili bolje od „rijaliti života"! I ja sam Srbin! Gadi mi se „matora pevaljka i TV voditeljka" koja sve najgore priča o prisutnoj mladosti! Ona ne razume da je mladost premijera, a sve ostalo je repriza!

Ha, ha, ha ! Smejete mi se što gledam „rijaliti"?! U pravu ste! Verovatno da ni ja nisam bolji od „rijaliti igrača"! Decenijama sam zabavljao srpski narod ne shvatajući da se svi zajedno smejemo u mraku! Oči se najlakše naviknu na mrak!

Gledam „Lude godine" na RTS-u. Prodefilovala je sva muzika hrvatskih i bosansko-hercegovačkih autora! NIGDE NEMA Muzike najvećeg i najznačajnijeg autora srpske zabavne muzike, Borisa Bizetića! Decenijama sam bio svedok koliko generacija je raslo i volelo uz njegovu muziku! Njegova jedina mana je oduvek što nije umeo da bude krpara ili ćilim na kojem će zaudarati nečije noge! Uvek su ga mrzeli netalentovani, ljubomorni i zavidni koji su „imali smisao za talenar"! Svedoci smo mi koji smo s Borisom decenijama jeli isti hleb! Šta nam valja činiti?

Od svega što činimo valja nam se navići da priznamo istinu i da izgovaramo istinu! Razlike između priznate i izgovorene istine je kao razlika između sunca i meseca, svaki greje kad mu je vreme! Nama Srbima je odavno vreme da nas greje istina!

Pa, ako smo Srbi!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane