https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag



Uvodnik

(Pr)osudite sami

Odrastanje opozicije

Milovan Brkić

Oblizujući usne i mljackajući jezikom srpski predsednik je 22. marta gostovao u večernjim satima na TV Prva, kod svoje omiljene, neukusne voditeljke Marije Stamenić. To mu je večernja terapija u lečenju ludila. On je pun strahova kao lopta vazduha.

Slušali smo od njega razne pouke, a posavetovao je i ruskog predsednika Putina da ozbiljnije shvati pitanje bezbednosti građana, navodeći primer ulaska na teren jednog navijača na utakmici Rusija - Srbija!

Naveo je da će u najnovijem ratu, koji se očekuje, stradati više ljudi nego što je u Drugom ratu platilo glavom! On svet doživljava kao obračun mafijaških porodica, očigledno pripisujući svojoj značajnu ulogu.

Vučić ima prepodnevne nastupe, podnevne i večernje. Zato je zakazao za sledeći dan sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost! Potom će da se obrati podanicima, a onda slede reprize njegove nastupljivosti.

Prvi predsednik JUL-a Nenad Đorđević opisao je svoj predlog drugarici Mirjani Marković, kada su razmatrali organizaciju partije u osnivanju.

''Gospođa Mira me je pitala koji je organizacioni model najbolji da se primeni na našu levicu. Rekao sam joj Kominterna, katolička crkva ili mafija. Ona je rekla: "Meni se najviše sviđa mafija. Mafija je uvek imala jednu hijerarhiju koja je bila izričita i eksplicitna i gde se znalo da, ako ne poštuješ, moraš da budeš likvidiran.'' - tvrdi g. Nenad Đorđević, koji je završio u zatvoru, nakon što se baš obogatio.

Kada je 2012. godine došao na vlast, uz podršku iz Vašingtona, Vučić se setio Mirinih reči i svoju partiju ustrojio kao mafijašku, a sebe proglasio Kumom, ili Bogom Sunca.

Mafija je način života i pravila koja se poštuju vekovima, a Vučić je svoju Naprednu stranku stvorio od ološa, probisveta, polupismenih ljudi, narkomana, lezbejki i pedera. Oni u redove mafije nikada ne bi mogli stati... Ali, Vučić je tako hteo i sada ga jure policije celog sveta da ga strpaju u zatvor. Musolini je preko noći postreljao skoro sve žive mafijaše u Italiji. Bez suda.

Krajem maja 2022. godine, kad su Rusija i Srbija produžile ugovor o snabdevanju gasom, Vučić je to predstavio kao svoj veliki uspeh i spasonosno rešenje za probleme koji su zahvatili ceo svet po izbijanju rata u Ukrajini. Da bi naglasio svoj značaj, Vučić je rekao da je ugovor o kupovini ruskog gasa po najpovoljnijoj ceni samo jedan deo tzv. Kriznog plana, koji je on lično napravio.

''Od drugog svetskog rata svet se nije nalazio u ovako teškoj situaciji. Mi smo, zahvaljujući ruskom gasu, obezbedili energetsku stabilnost, ali postoji još mnogo problema koje moramo da rešavamo. Politička, energetska, privredna, finansijska i prehrambena kriza... Sve to će dovesti do kolapsa sistema u mnogim državama. Nažalost, živimo u takvom vremenu. Malo ko je svestan opasnosti pred kojima se nalazimo, a ja vam kažem da kraj 2023. godine neće dočekati 53 države. Čak 53 države neće izdržati pritiske inflacije i nestašice robe, a mnoge od njih će morati da bankrotiraju. Ni mi nećemo izbeći sve udare na sistem, ali napravili smo krizni plan - rekao je Vučić posle potpisivanja ugovora s ruskim Gaspromom.

Prošla je 2023. godina, nijedna država nije bankrotirala i nestala. Nije nestala ni Srbija, iako je najbliže bankrotu od svih evropskih zemalja.

I srpska opozicija se osvestila. Shvatila je da je Vučićeva mafija u rasulu, da je njegovom kartelu istekao rok trajanja. Poslanici opozicije imaju veliku šansu da sruše njegov poredak i da mafiju strpaju u zatvor.

Dobro je što za skupštinskom govornicom iznose nepobitne činjenice o njegovom lopovluku, ludilu, o zlodelima njegovih sledbenika, slugu iz tužilaštva, policije i sudova. Da objašnjavaju građanima da ćemo nestati ako nas ova protuva nastavi da zamajava, da se ne pozove na Andersenove reči da je u bekstvu spas i da pobegne.

Srpska opozicija ne treba da se okreće ni istoku ni zapadu, već prema Srbiji. Da saradnju i sa Istokom i Zapadom uslovi samo poštovanjem Srbije i njene želje da namučeni i opljačkani građani prežive nesreću koja ih je zadesila, podrškom i Zapada i Istoka ovom šizofreniku i njegovim kriminalnim skupinama.

Vreme je da opozicija nastavi da odrasta.

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane