https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

Policija

Da li je novosadska policija u "bosanskom loncu"

 

Policajci nisu poskupeli

 

Čišćenje novosadske policije od smrada u sopstvenim redovima odlagano je i zbog sprege policijskih starešina s političkom vrhuškom

 

A. Nađ

 

Prošle godine inspektor Odseka za suzbijanje kriminala u privredi Policijske uprave Novog Sada Milan Dodig tužio je Opštinskom sudu u Novom Sadu svoju "firmu" navodeći da je izložen progonu od strane pretpostavljenih rukovodilaca, koji su u Novi Sad mahom došli iz Bosne, tj. Republike Srpske. Naveo je tadašnjeg načelnika Miladina Kostreševića, njegovog zamenika Nikolu Brkića, Mladen Koricu i njihove pomagače na nižim rukovodećim mestima.

Sud je odlučio da je tužba inspektora Dodiga delimično osnovana i naložio da mu MUP Srbije isplati odštetu.

Sprega inspektora iz "bosanskog lonca" sa novosadskim biznismenima, izbeglicama iz Hrvatske Petrom Matijevićem, vlasnikom Mesne industrije Matijević, Mirkom Dubrojom, vlasnikom Karin komerca i Vojislavom Gajićem, vlasnikom kompanije Aleksander prerasla je u čisto mafijaško udruživanje.

Jedan od bivših rukovodilaca novosadske policije sreo je pre nekoliko meseci u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, u Ustaničkoj ulici broj 29, zamenika načelnika Policijske uprave Novog Sada Nikolu Brkića u društvu Petra Matijevića i Mirka Dubroje. Kako su Tabliodu potvrdili u Tužilaštvu za organizovani kriminal, gospodin Brkić je "pravio društvo" pomenutoj gospodi koja su došla u Tužilaštvo da prijave urednika ovog magazina da, navodno, ucenjuje i reketira ovu dvojicu biznismena.

U novosadskoj policiji se, konačno, priprema čistka. Nikolu Brkića, kako se planira, zameniće Saša Barjaktarović, načelnik u Odeljenju kriminalističke policije, koji u Policijskoj upravi Novog Sada ima svoj klan, vrlo uticajan.

Osim Nikole Brkića, smena očekuje i Milovana Glođevića, načelnika Odeljenja saobraćajne policije, kao i Branka Pantovića, koji je u istoj službi MUP-a Srbije. Njima se pripisuje bliskost sa biznismenom Mirkom Dubrojom.

Novosadska policija već godinama u svojim redovima ima dobar deo rukovodećeg kadra, koji služi organizovanim kriminalnim grupama i biznismenima, koji su u Novi Sad došli kao izbeglice, a danas su, pljačkajući uz zaštitu svojih zemljaka iz policije, postali milioneri i vlasnici imovine koja se procenjuje na stotine miliona evra.

Čišćenje novosadske policije od smrada u sopstvenim redovima odlagano je zbog sprege policijskih starešina s političkom vrhuškom, i njihove podrške, koju su za policajce kupovali njihovi zemljaci - biznismeni.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane