https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

 

Uvodnik

 

(Pr)osudite sami

 

Streljački vod

 

Milovan Brkić

 

Ove nedelje je Aleksandar Vučić, potpredsednik u Dačićevoj vladi, najavio da je mladoumni ministar Laza Krstić, sa svojim dečkom, sastavio plan oporavka Srbije. Najavio je da će u naredne dve godine u Srbiji veoma teško i bolno da se živi! Nekoliko dana ranije, Vučić je istakao da će reformama malog Laze da se u budžetu Srbije uštedi oko 230 miliona godišnje!

Govoreći otvoreno, to su male pare. Mizerne, takoreći, za jednu državu. Bivši premijer Cvetković je pokrao Srbiju, i na računima ima oko milijardu evra. Milijardu evra ima i Dragan Đilas, najmanje šesto miliona je ukrao bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac...

U poslednjih deset godina iz Srbije je vladajuća klika iz zemlje iznela, na svoje inostrane račune, 51 milijardu evra. Diplomatskom poštom iz Srbije je mafija Borisa Tadića i Mlađana Dinkića iznela više od 20 milijardi evra! U kešu!

Opet da ponovim- ovo su podaci koje je prošlog decembra saopštila američka provladina agencija Global Financial Integrity iz Vašingtona.

Da je samo deseti deo tih para Aleksandar Vučić vratio u zemlju, danas nam ovaj odvratni peder ne bi pretio umiranjem od gladi, kao potrebom da nas takva njegova politika izvuče iz krize. Ej, umiraćemo zbog 230 miliona evra, koliko MMF i Vučićevi mentori traže da se uštedi! Deset puta više od te brojke Vučić i sam ima u svojim sefovima.

Prošle nedelje srpski predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da je ponosan na Vučića, i da ga je on postavio za čoveka koji će voditi borbu protiv organizovanog kriminala. I njih dvojica su se pred kamerama RTS-a strasno zagrlila, sa suzama u očima. Ta scena me porazila. Proklinjao sam sebe što nemam raketne bacače.

A, Vučić, taj ''borac protiv organizovanog kriminala i korupcije", imenovao je za svog savetnika Sinišu Malog, bivšeg čoveka za tendere u Agenciji za privatizaciju, a potom savetnika premijera Cvetkovića!

Dakle, ova dvojica krmaka (Vučić i Nikolić) vređaju našu inteligenciju. Vučić je ''krenuo u preispitivanje'' 24 sporne privatizacije, iza kojih je, ustvari, stajao njegov savetnik Siniša Mali. Oni kao da javno pišaju po nama!

I ''spasitelj'' Vučić, koji je uzeo za predaju Kosova pet milijardi evra, saopštava nam: ko ne prihvata njegovu reformu, može da ide! Gde? Valjda u Božju mater, ili u pakao, na nebo!

I još kaže da je uzeo 100 miliona dolara kredita od šeika El Zajeda, sa kojim je stupio u intimne odnose. Mala i najsiromašnija država u Evropi uzela je kredit da bi izgradila sistem za navodnjavanje, na zemljištu koje je poklonila šeiku? O, Gospode, da li je to moguće?

 To isto nam je radio i Mlađan Dinkić. Poklanjao je stranim kompanijama preduzeća i za svakog radnika, koji je ostao u firmi, plaćali smo im, iz budžeta, po deset hiljada evra!

Dok pišem ove redove, zastadoh, i misli mi odlutaše, a pred očima mi se pojaviše slike iz nedeljnog izdanja lista Alo, na kojima se Nikolić, sa saradnicima, cereka kao lud na komad, na komemoraciji žrtvama logora u Jajincima!

Prijatelj iz Podgorice poslao mi je fotografije koje su snimili prilikom posete pomenutog gada, kome su podveli mladu kurvu. Nikolić na njima izgleda kao i svaki starac, kao očerupana kokoš.

Misli mi odlutaše još dalje u prošlost, kada je Draga (Mašin), a ne Dragica, vladala Dvorom. I zamišljam kako sam na čelu streljačkog voda koji stotine metaka ispaljuje u Nikoliće, Tomu, Dragicu, sinove njihove, takođe opasne kriminalce...

Ali, stvarnost je drugo. Dolaze vremena u kojima će ili ON,  ili MI, nestati iz života.

Vidim streljački vod...

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane