https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

 

Likovi i senke

 

Kičma

 

N. Vlahović

 

U subotu, 11. januara 2014. godine, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Krstimir Pantić, podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju. Pantić je taj čin obrazložio u jednoj rečenici: "...Izbori koji su održani na Kosovu i Metohiji, a koji su navodno bili statusno neutralni i u organizaciji OEBS-a, bili su jedna velika prevara od strane međunarodne zajednice". Kratko i jasno.

Uzrok Pantićeve ostavke bio je neverovatna akcija predstavnika OEBS-a koji su, nakon što im je predat izborni materijal, na njemu nalepili grb Kosova i natpis Republika Kosovo i takav materijal prosledili u Prištinu! Pantić ovo nije prećutao pa je rekao da je OEBS prekršio jedan od osnovnih principa svog delovanja i stavio se na stranu albanskih vlasti u Prištini: "Tim činom su direktno priznali Kosovo kao nezavisnu državu, iako Kosovo nije, niti može postati članica te iste misije (OEBS)".

Istina je, predstavnici Evropske unije u poslednje vreme nude neka svoja rešenja povodom konstituisanja Skupštine opština, koja se, najblaže rečeno, mogu nazvati samo bezobraznim i nepristojnim. Utoliko je veći čin Krstimira Pantića, do juče lojalnog državnog službenika, koji je odlučio da se odupre lažima i podmetanjima. Jer, kako je poznato, pregovori o statusu preostalih Srba na Kosovu, samo su maskenbal ispod koga se kriju razne metode priznanja nezavisnosti albanske nadri-države.

Očigledno, Pantić nije ovo izveo sam. Realno je za verovati da ga je "prosvetlila" i ohrabrila ona velika pravoslavna sila. Sasvim je sigurno da je ta velika sila prepoznala i njegov opravdan strah, pa ga je i zaštitila u slučaju nevolja.

No, Pantić zaista nema čega da se plaši, uradio je ono što bi svaki pošten čovek uradio kad vidi da je prevaren. Treba da se plaši Aleksandar Vulin i njemu slična grupa gej-političara, prevaranata i izopačenih hohštaplera, kojima ništa nije sveto, pa ni budućnost sopstvenog naroda na Kosovu. U duhu te amoralne i prljave doktrine, došla je i Vulinova izjava nakon Pantićeve ostavke: "Pantić više nije važan!"

I tu se prevario. Pantićev čin je od ogromne važnosti. Jer, biće ovakvih Pantića na Kosovu još. Svako ima pravo da ispravi kičmu, da kaže istinu i spase svoju dušu. Za to nikada nije kasno.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane