Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Alati za srpski jezik

Tabloid je pozvan

 

Prevareni se pitaju dokle će vlasnik Stankoma da uživa pun imunitet

 

Sumnjiv i Žika Muštikla

 

G. Predojević

Živadin Mihajlović, javnosti daleko poznatiji kao Žika Muštikla, vlasnik Stankom kompanije, duboko se zabrinuo posle jednog sastanka sa predstavnicima organizacije "Hiljadu oštećenih" rekavši: Ovi će mi doći glave.

Organizacija "Hiljadu oštećenih" je zvanično registrovana asocijacija koja zastupa prava kupaca stanova koje je prevarila firma Žike Muštikle i Aleksandra Lukića, vlasnika firme Delta Legal, koja se u poslovima građevinarstva često pojavljuje kao podizvođač Stankoma. Te dve firme su dugo godina u direktnom dilu koji se završio klasičnom prevarom nesrećnika koji su se uzaludno nadali da će im plaćeni krov nad glavom biti "isporučen" na vreme. Organizacija "Hiljadu oštećenih" ustupila je Tabloidu papire iz kojih se vidi kontinuitet poslovnog odnosa firmi Žike Muštikle i Aleksandra Lukića, što Stankom zvanično osporava prenoseći svu krivicu na Delta legal Aleksandra Lukića, za koga se inače javno zna da je "prevario pola Beograda".

Malo se zna da je veštačka kriza u poslu te dve firme stvorena 2007. godine kada je formalno i raskinut ugovor između Stankoma i Delta legala. U isti dan, kao što se i vidi iz dokumenata koje Tabloid objavljuje, Stankom je kao nosilac posla potpisao drugi ugovor sa firmom Urban legal. Vlasnik te firme je, gle čuda, Aleksandar Lukić, poslovni partner Žike Muštikle koji se sa drugom svojom firmom Delta legal nije pokazao kao dobar suinvestitor. Ta poslovna manipulacija, kako bi se prevarili kupci stanova, obavljena 4. jula 2007. godine. U isti dan je raskinut ugovor, napravljen novi ugovor sa novom firmom i u isti dan potpisani aneksi ugovora. Zbog toga bi, smatraju prevareni kupci, morao da odgovora i Žika Muštikla, a ne samo njegov sumnjivi poslovni partner koga je sam birao i koga mu niko nije nametao.

Aleksandar Lukić, Mihajlovićev poslovni ortak, uhapšen je 21. novembra prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivično delo poreske utaje. Lukiću je Drugi opštinski sud po drugi put produžio pritvor jer se sumnjiči da je utajio 64 miliona dinara poreza. Lukić je na ovaj način, ako je verovati policijskim zvaničnicima, prisvojio dva miliona evra.

Stankom je sa podizvođačima u šest spornih blokova u Filmskom gradu zidao 40.219 kvadrata, ili 1.105 zasebnih jedinica stambenog poslovnog i garažnog prostora čija vrednost, prema papirima sa kojima raspolaže organizacija "Hiljadu oštećenih", prelazi 46 miliona evra. Građevinske firme su prodale 88,94 odsto tog prostora, ali je problem nastao u preraspodeli kolača na sledeći način. Delta legal je pored 9.221 kvadrat, koliko mu je procentualno pripalo iz ugovora sa Stankomom, prodao još 9,5 hiljada kvadrata preko dogovorene površine, što je oko 25 odsto prostora.

Žika Muštikla je nakon hapšenja njegovog poslovnog ortaka Aleksandra Lukića stavio šapu na celu površinu, što je bio njegov manir od osnivanja poznate kompanije. Prvo uvuče podizvođače u biznis, a onda ih izbaci. Bili su navodno neposlovni. Tako su prošli Kuming, Suming i sijaset drugih kooperanata. I svima njima Muštikla je ostajao dužan. Na pitanje zašto sa takvima radi, predstavnici "Hiljadu oštećenih" dobili su vrlo interesantan odgovor upravo od Mihajlovića.

"Građevinske dozvole koje sam ja čekao godinama, Lukić je dobijao za mesec, najduže dva"!

Država je nesumnjivo mnogo oštećena iz prljavih poslova ta dva građevinara, jer se iz postojećih papira vidi da je, recimo, Direkciji za gradsko građevinsko zemljište pripalo 11,33 procenta prostora, odnosno 4.558 kvadrata, što je pretvoreno u pare više od 4,5 miliona evra. U te stanove trebalo je verovatno da se usele sudije, lekari, činovnici, policajci, osobe iz državne administracije. Možda jednog dana ispliva na površinu ko se odrekao "državnog" dela stambenog prostora u korist Žika Muštikle!

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane