Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV SVETAC

Crni biseri

Piše: Rajko Roki Dvizac               


Televizije nam nude gomilu informacija od kojih su mnoge ,najčešće, biseri. I to - crni.
Biser nad biserima je kada televizije, od RTS-a pa do Pinka reklamiraju kao ekskluzivne, da ne kažem izuzetno važne intervjue sa vodećim političkim liderima u Srbiji. Od predsednika države, do predsednika neke stranke. Šta tu ime ekskluzivno i šta toliko važno da mora čak i da se reklamira, kada naši političari se danonoćno ne skidaju sa malih ekrana? Jedini ih nema u tv kuvaricama i kvizovima. Stalno se slikaju, nešto laprdaju, daju izjave i kad ih neko nešto pita a pogotovo kad ih ne pita. Oni su mirođija u svakom programu. I, naravno, ne govore ono što bi trebalo, već guraju svoj nos Pinokija u sve drugo. Da bi nešto bilo ekskluzivno (to moraju znati novinari) - to je neka vrsta tabu ( ili teško pristupačne ) teme ( ili ličnosti). A pošto ličnosti koje dolaze niti su teško pristupačne, niti su teme o kojima govore tabu - onda ti lažni "ekskluzivni" tv intervjui su najobičnije dupeuvlačenje i bespotrebno trošenje tv vremena i para. Zato, kad sledeći put vidite da neka od televizija najavljuje "ekskluzivni intervju" odmah ugasite televizor ili bar prebacite na drugi kanal. Ne dozvolite da vas Pinokio vuče za nos.
Crni biser je slogan: " Kupujte domaće proizvode"!
Koje domaće i čije domaće - pitam ja? Sve su nam fabrike pozatvarali ili rasprodali. A ono malo što postoji je vlasništvo tajkuna ( lopova). Pamet u glavu. Zašto bi ste vi kupovali " domaće proizvode" i tako punili džepove lopina koji su već opljačkali Srbiju. Kupujte ono što vam se sviđa i ono što možete, a na lopovsku kampanju ne obraćajte pažnju.
Ništa manje crni biser je dilema koju je lansirao Aleksandar Tijanić: šta je važnije za gladni srpski narod - prenos svađe radikala i naprednjaka ili prenos teniskih mečeva? Odgovor je : hapšenje srpskih tajkuna. Ali taj " film " se još uvek ne prikazuje na našoj televiziji. prenosi se samo hapšenje sitnih riba - pljuskavica. Bljak.
Rezultat 2: 1 za vladu. Neviđen način demokratije.
Evo o čemu se radi. Kad god je, kobojagi, neka "škakljiva tema " ( samo u naslovu ali ne i u pitanjima ) koja bi mogla eventualno da ugrozi vladu na svim tv kanalima dovode se najčešće 3 gosta. Dva da brane vladu a samo jedan koji napada. Plus, tu je voditelj, koji , je , zna se , na čijoj je strani. Šta bi se kojim slučajem desilo da izbor gostiju bude nerešen ( 2 za vladu, 2 protiv) ili, sačuvaj Bože, 2 protiv vlade a samo 1 za vladu.?! Odmah posle emisije bio bi emitovan muzički spot Bajage "Pala vlada". Ali..... Bajaga nije na programu.
Već godinama crni biser je dodela NIN-ove nagrade. Već viđeno. Tri dana ni oko čega.
Bez akciza - za vlast nema ni deviza. Dok mnoge evropske zemlje ukidaju ili bar smanjuju akcize, mi smo opet mimo sveta i zato smo akcize povećali. U inat pametnom svetu. To je pravi biser ali crno je to što vladini političari i vladini novinari pokušavaju da ovaj potez vlade na sve načine opravdaju. Crno je crno, uprkos lakirovki.
Svuda pođi al' Kosovo zaobiđi - deviza je Vuka Jeremića. A tek njegovog predsednika. Dok Albanci stvaraju vojsku on, verovali ili ne - piše pisma. Auu, što su se uplašili. Sve su gaće upišali od strašnih napuderisanih pisama.
Televizije najavljuju u glas: nije važno što dinar pada, što divljaju cene, što je sve više nezaposlenih itd itd .... vaša vlada moslo na vas. Umesto da reši vaše probleme , ona vam nudi "spasonsno rešenje " - Madona u avgustu u Beogradu. Još nam samo ale fale.
Gde počinje nasilje u Srbiji ?.Na srpskoj televiziji.
I to od malih nogu. U crtanim filmovima koju uporno prikazuje Hepi TV.
A niko od vlasti da se oglasi tim povodom . Bilo bi mi čudno da ne živim u Srbiji.
Volonteri svih srpskih naselja - ujedinite se . Odazovite se u što većem broju na apele organizatora, da bi rukovodioci imali što veće plate i povlastice. I posle ( Titovih ) radnih akcija, ponovo su na delu radne, pardon, volonterske akcije. Smisao je isti. Vi (džaba ) šljakate, a šefofi džaba zgrću lovu na vašoj grbači. Plus, poneki politički poen. Dok ova vlast ne sjaši - volontiraće naivni akcijaši.
Studio B je objavila još jednu crnu hroniku iz naših škola. Dva dečaka su prebila svog školskog druga. On je završio u bolnici a oni su prebačeni u drugu školu. A ministar prosvete? On se,opet, nije oglasio. Kakve on veze ima sa tučom u školi, pa on je ministar prosvete?!
Ne znam ko je to naredio ali, ako niste primetili, nepisano je pravilo da kada se desi tuča ili pljačka, naše televizije objavljuju imena žrtava a počinioce identifikuje samo inicijalima. Tako i praktično, na delu, naše televizije štite razbojnike i lopove a podsmevaju se njihovim žrtvama. Objavljivanjem imena, žrtve postaju meta sažaljenja ili nečeg trećeg, dok počinioci ostaju zaštićeni velom tajne. A posle naša vlast kaže da brine za narod. Koji? Pa vidite i sami, onaj lopovski i razbojnički deo. Ako laže tv kritičar, ne laže televizija.
Još jedna, " ekskluziva" na RTS-u. Nacionalna televizija na sva zvona reklamira da će prikazati sve filmove Džemsa Bonda. Bila bi to lepa, originalna ideja koji je smislio njihov filmski urednik I. K. da to isto, ali pre nekoliko meseci nije uradila FOX televizija.Ovako - od originalnosti - ništa. Čista resavska škola.
Glasnogovornici vlasti prete - pušače u Srbiji će proterati u geta! Još samo da zabranimo pušenje u kafanama, restoranima i na javnim mestima (recimo na fudbalskim utakmicama ) i sve smo probleme rešili u Srbiji. A šta to u praksi znači? Baš bih voleo da vidim policajca koji će, na primer, kazniti zbog nedozvoljenog pušenja nekog narodnog poslanika, predsednika neke lokalne uprave ili pak nekog kriminalca. Kazne će po starom srpskom običaju, plaćati neoprezni penzioneri i nervozni nezaposleni radnici. O tome, naravno,televizija ćuti. I - puši!
Jutarnji program RTS-a je na kajronu objavio vest da Haški tribunal je odložio suđenje Vojislavu Šešelju na "određeno vreme". A onda je brže - bolje ta "proverena" vest izbrisana sa kajrona.
Da bi neko vreme bilo "određeno" ono mora da ima svoj tačan termin kada počinje i klada se završava.A pošto Haški tribunal ne zna kada će čak ni približno ponovo početi suđenje Vojislavu Šešelju, onda se radi o "neodređenom" a ne "određenom" vremenu. Dakle, RTS je slagao svoje gledaoce. A da li se neko javno izvinio gledaocima, pa i radikalima - ne, nije. Eto, tako oni poštuju "naše pravo da znamo sve".
Crne bisere zaslužuju i pojedine lokalne i regionalne televizije koje svojim "rasutim" signalom ometaju emitovanje tv stanica sa nacionalnom frekvencijom. I to, ne bilo kojih, već uglavnom onih " koji misle drugačije". Konkretno, regionalna Sremska TV ometa signal TV Košave i Enter TV. Oni koji treba da vode računa o ovome- naravno da nemaju pojma. Valjda nemaju volontere (eto sada ja za džabe izigravam volontera RRA-u ) da im jave šta se dešava na terenu. A možda i znaju,samo se prave ludi i ćute jer na ovim televizijama može da se čuje i ono što ne prija njihovim ušima. Prosudite sami.
Na kraju evo nečega što nije bilo ni na jednoj našoj televiziji. A pravi je biser. I to - beli. Valjda zato i nije pogodan za emitovanje. Pre neki dan sreo sam starog poznanika koji umesto zvezdinog šala, nosio je navijački šal "Aston Vile". Znam da je okoreli zvezdaš,pa me ta promena još više iznenadi. Pitam ga zbog čega ta promena a on ,mi kaže: " Pomiri sam se sa bratom. On više ne nosi partizanov šal a ja zvezdin. On više nije simpatizer Demokratske stranke a ja radikala. Jesmo Srbi ali dosta nam je da nas dele i svađaju. Nikad više"!
Porazmislite i sami o tome šta nam rade....

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane