Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

 

Mlađan Dinkić pokušava da se osveti i privrednim komorama u Srbiji

 

Posledice jednog kompleksa

 

Trgovinsko predstavništvo Ruske federacije, u okviru razmene podataka, dostavilo je prošle godine Privrednoj komori Srbije dokaze o bankarskim računima ministra Mlađana Dinkića, opisujući njegove malverzacije i rad za interese stranih kompanija, a sve na štetu Srbije, koja će biti nenadoknadiva, a možda i pogubna po našu budućnost. Mlađan Dinkić, ljut što je komora podatke prosledila predsedniku Tadiću, uzvraća udarac

 

Milica Grabež

 

Ministarstvo ekonomije predložilo je Narodnoj skupštini Srbije Zakon o privrednim komorama, koji će se, od prethodnog zakona, koji je, inače nije funkcionalan i dobar, suštinski razlikovati u odredbi koja će propisivati da članstvo u komorama privrednih subjekata u Srbiji nije obavezno.
Zebnju privrednika izaziva potez ministra Dinkića, koji, ovim zakonom, želi da se osveti Privrednoj komori Srbije, koja je, od Trgovinskog predstavništva Ruske federacije u Beogradu primila dokumentaciju u kojoj su pobrojani ministrovi mnogobrojni računi u inostranstvu, ogromne provizije koje je primao, kao i lobiranje za strane kompanije, na štetu interesa Srbije. (Dosije će Tabloid objaviti u narednim brojevima).
 Još je knez Aleksandar Karađorđević  28. februara 1857. godine potpisao akt - uredbu pod nazivom Ustrojenje trgovačkog odbora u Beogradu. Tim aktom osnovana je prva privredna asocijacija u Srbiji.
Zakonom o radnjama 1910. godine, osnivana su u Srbiji privredna udruženja pod nazivom "komore", kao javno-pravne ustanove, sa statusom i zadacima koji su imale komore u drugim zemljama.
Privredna komora za Beograd, kao najveća komora u zemlji osnovana je 1962. godine.
Pod okriljem Privredne komore Srbije posluju i Privredna komora Vojvodine i regionalne privredne komore u Leskovcu, Nišu, Kragujevcu, Požarevcu, Valjevu, Zrenjaninu...
Danas je Privredna komora Beograda asocijacija od preko 39.000 privrednih subjekata, 46.000 radnji i 58.000 poljoprivrednih gazdinstava sa područja Beograda.
Imajući u vidu savremene trendove poslovanja i dinamiku poslovnih komunikacija, Privredna komora Beograda kroz svoje aktivnosti daje veliki doprinos progresu svih segmenata privrede.
Uvođenje savremene poslovne informatike i računarskih mreža za efikasno poslovanje, pomoć u razvoju malih i srednjih preduzeća, pripreme programa preduzeća za privatizaciju, konsalting u postprivatizacionom periodu, informisanje i edukacija o svim aktuelnim pitanjima u vezi sa poslovanjem, samo su deo aktivnosti koje Privredna komora Beograda uspešno sprovodi i stavlja na raspolaganje svojim članicama.
Privredna komora Beograda organizuje zapažene nastupe naše privrede na mnogobrojnim manifestacijama u zemlji i svetu, što omogućava privrednicima da, u cilju proširivanja poslovne saradnje, uspešno predstave svoje proizvode i usluge.
Kako se naša zemlja nalazi u procesu stabilizacije i pridruživanja Evropskoj uniji, Privredna komora Beograda realizuje mnoge projekte od interesa za privredu, vezane za usaglašavanje propisa i primenu jedinstvenih normi i standarda.
Evropsku mrežu asocijacije evropskih, trgovinskih i industrijskih komora (EUROCHAMBRES) čine 32 nacionalne asocijacije ovih komora iz 15 zemalja Evropske unije i drugih evropskih zemalja sa 1.200 komora i 14 miliona firmi (pretežno MSP), što joj s pravom daje atribut najveće multinacionalne poslovne mreže u Evropi. Ova asocijacija komora je zvanični i priznati zastupnik interesa trgovinsko-industrijskih komora i njihovih članica pred evropskim institucijama.
Kako pokazuje praksa, dominantnu ulogu u kreiranju politike i programa razvoja u Srbiji i dalje imaju odgovarajući državni organi i paradržavne institucije, dok se komorama dodeljuje   konsultantska i savetodavna uloga.
Naime, prilikom donošenje pojedinih zakona i propisa iz oblasti privrednog sistema, kreditne politike, fiskalne politike, spoljne trgovine, politike tržišta rada i zapošljavanja, obrazovanje itd. od Komore se traži mišljenje primedbe i predlozi o čijoj  "sudbini" odlučuju njihovi predlagači, dok Komora nije uvek u poziciji da neposredno učestvuje u procesu donošenja i usvajanja zakona i brani svoje predloge.
Jedan od razloga što ministar Dinkić želi da uništi komorski sitem u Srbiji, je u činjenici, (vidi zvanični sajt Privredne komore Beograda), što se, u vreme kada mnoge zemlje u svetu imaju rezervisan odnos prema Srbiji, delegacija ove komore, na čelu sa predsednikom Milanom Jankovićem, susretala svuda u svetu sa predstavnicima državne administracije najrazvijenijih država i kompanija, šireći pozitivnu sliku o Srbiji, i njenim potencijalima.
Da je izvršna vlast samo uzimala izveštaje sa ovih sastanaka, mogla bi da ima jasnu sliku šta se od Srbije očekuje, i šta joj treba činiti.
Delegacija ove komore imala je više značajnijih susreta sa uticajnim ljudima u svetu od  svih naših ministara zajedno. I na sasvim drugom nivou.
Kada poredimo javna ovlašćenja koja imaju privredne komore u svetu, sa onim koja imaju u našoj zemlji, obim javnih ovlašćenja koje privredne komore imaju kod nas, izuzetno je  sužen u korist državnih organa.
Aktuelna vlast nema sluha, niti shvata potrebu privrede da ima svoju asocijaciju - privrednu komoru, dovoljno jaku, stručnu i sposobnu da bude ravnopravan sagovornik države i da sa državom uspostavi odnos pune saradnje i partnerstva.
Javna rasprava treba da  pokaže pravi odnos Dinkića prema nacionalnim interesima. Kada poredimo javna ovlašćenja koja imaju privredne komore u svetu, sa onim koja imaju u našoj zemlji, možemo konstatovati da je obim javnih ovlašćenja koje privredne komore imaju kod nas, izuzetno sužen u korist državnih organa.
 Privredne komore su razvlašćenje do te mere da im je praktično onemogućen rad i normalno funkcionisanje. Nijedna dosadašnja državna administracija nije imala sluha, niti je shvatila potrebu privrede da ima svoju asocijaciju - privredne komore, dovoljno jaku, stručnu i sposobnu da bude ravnopravni sagovornik države i da sa državom uspostavi odnos pune saradnje i partnerstva.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane