Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Apel

Pismo ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću

Kriminalna policijska akademija

(Teror v.d. dekana na Kriminalističko policijskoj akademiji u Zemunu postao je nepodnošljiv. U ime svojih kolega, profesorka od ugleda, obratila se pismom ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, očekujući pomoć. Ministar se nije oglasio. Mi ga podsećamo da mu je upućeno pismo, koje, verujemo, do njega nije stiglo. Nadamo se da će vešt političar, poput Dačića, znati kako da uskladi lične obaveze prema prijateljima i prema javnom moralu).

Priredila: M.Grabež

''Poštovani gospodine Ministre, Uvaženi kolega, Dragi sine,
Ne zameri mi što Ti se obraćam sa Ti, i što Ti se obraćam ovim povodom. Dok sam radila u Službi, verovatno ni sanjao nisi da ćeš biti Ministar. Velika me muka naterala da Ti pišem. Ne potcenjujem Te, već doživljavam kao svoga sina, kao i mnoge mlađe kolege sa kojima sam u struci i nauci radila. Zato sam i slobodna da Te u ime grupe kolega zamolim da prekineš agoniju koja već skoro celu godinu vlada Kriminalističko-policijskom akademijom u Zemunu.
Sve je počelo kada je DSS bulumenta, koja je inače kadrirala celim MUP-om, na prevaran način oterala prof. dr Slobodana Petrovića, tadašnjeg dekana, časnog čoveka od struke i nauke, i vaspostavila svoje tzv. v.d. rukovodstvo.
 Razlog promene rukovodstva je navodna nesposobnost da izvrše reformu visokog policijskog školstva, što je samo maska za osvetu dekanu Petroviću koji nije dopuštao da DSS kadrira postavljajući na šefovska mesta "partijski kadar".
Sadašnja v.d. dekanica, Crnogorka, Ljiljana Mašković,  postavljena je na ovo mesto navodno kao tadašnji predsednik Saveta KPA.
Pozadina je sasvim drugačija: kao kadar DSS, bila je potrebna Tvom  aktuelnom savetniku za obrazovanje (a Ljiljinom zemljaku) Goranu Miloševiću da bude prevremeno unapređen u vanrednog profesora pa da stekne uslov da postane i dekan.
Inače, on je suflirao Draganu Jočiću kako da kadrira Akademijom i postavljao partijske ljude za rukovodioce. Čovek je slučajno postao naučnik i skromnih je naučnih mogućnosti. To, a pre svega njegov karakter, uticali su da ga nazovu "Ciganče" (izvinjavamo se Romima).
Šta se dalje dešava? Kako je očigledno iskompleksirana i isfrustrirana, Maškovićka je počela da teroriše sve na Akademiji. Gotovo da nema radnika koji nije kažnjen, omalovažavan, kome nije prećeno otkazom ili nije bio smenjen sa svog položaja. Posle vređanja obožava da nam kaže: "Što volim kad vas vidim tako uplašene!"
Studente neće ni da sasluša, a ni da primi njihove zahteve i molbe u vezi studiranja i studentskog standarda, na šta je obavezuje Statut KPA. Pošto joj se ublažila vlast, smišlja kako da tu i opstane.
Poluge su joj poltroni, i to pomenuti Goran Milošević koji treba da obezbedi podršku MUP-a, zatim Dragan Vasiljević, polupismeni pravnik koji je trenutno prodekan za nastavu i njen ljubavnik (zbog čega je sebe prozvao Vasa-Dasa), on smišlja razloge i načine da terorisanjem radnika akademije izleči svoje opravdane komplekse niže vrednosti, pa Sloba Miletić, bivši sekretar MUP-a i stručnjak za Policijsko pravo koji je najvažnija podrška Maškovićki, jer je jedan od najboljih pravnika MUP-a ikada, i kadar je SPS.
 Pošto je penzionisan u MUP-u, a na Akademiji je više godina nezakonito izvodio nastavu bez doktorske titule, pao je trgovinski dogovor: Maškovićka njega angažuje kao sekretara Akademije na određeno vreme, a njoj zauzvrat lobira kod Tebe da bude dekanica. Čist račun.
 Zbog toga je dugogodišnji i vrsni pravnik Olivera Zekavica najurena sa mesta Sekretara Akademije kao navodno "nesposobna za tu funkciju".
Milošević i Vasiljević će kao nagradu biti nezasluženo vanredno unapređeni u više nastavničko zvanje.
Njihov je izbor bio stvarno žalostan: ucenjena glasačka mašinerija je dobro odradila svoj posao, iako na drugim fakultetima ne bi mogli da budu ni asistenti. Glavna njihova logistika u MUP-a je aktuelni sekretar MUP-a Todorović. Njemu je obećano mesto Sekretara Akademije ako ga budeš najurio, a to mesto do daljeg čuva Miletić.
Da bi mu se dodvorila, dekanica na akademiji zapošljava njegovu rođaku Anu Branković za svog asistenta, i pored toga što je zabranila prijem novih asistenata koje navodno "Bolonja ne poznaje". Sve je lepo osmišljeno, je l' da?
Nikad veća histerija i nezadovoljstvo među radnicima KPA. Mnogi istaknuti profesori beže glavom bez obzira. Za svega nekoliko meseci već su otišli doktori nauka Milivoj Dopsaj, Božidar Banović, Nataša Deretić, Nebojša Teofilović, Miodrag Jović, a sprema se još nekoliko njih da to isto učini.
O radnicima pratećih službi da i ne govorimo. Neposlušni su oterani u penziju: prof. Dapčević, Stamatović i Mitrović, samo zato što je Dapčevićka u Savetu Akademije glasala protiv predloga Maškovićke koji je bio štetan po stručno usavršavanje naučnih radnika KPA.
Pošto je oterala Dapčevićku, koja je članica Saveta Akademije, ostalo je jedno prazno mesto u Savetu. Tu dolazi,verovali ili ne, na "demokratski'' način, kao jedini kandidat, Goran Milošević, koji je u sukobu interesa jer je savetnik ministra.
 Na Nastavno-naučnom veću, dekanica je rekla da je on jedini Tvoj predloženi kandidat za Savet, što je laž: Ti si samo dao saglasnost. Provukao se kroz iglene uši, sa jednim glasom u njegovu korist. A priča se i da je komisija koja je prebrojavala glasove lažirala rezultate! Živela demokratija!
Istovremeno, dovučeni su i zaposleni, neki novosađani, pošto dekanica tamo živi, pa neki njeni rođaci geografi, fizičari i biolozi, ali i Smederevci, pošto tamo živi Goran Milošević.
Sve deluje legalno, ali će loše proći članovi Nastavno-naučnog veća koji ne glasaju! Preti penzijama desetorici nastavnika. I svi glasaju!
 Ovde nemam vremena da pišem o zloupotrebama službenih telefona, vozila, putovanja u inostranstvo, deviznim dnevnicama i drugim malverzacijama.
   Zbog toga što nisu htele da učestvuju u tim malverzacijama, smenjene su šefice Sonja Dačović i Olja Jezdimirović. A nama neće da plati odbranu magistratura i doktorata. To naravno ne važi i za Anu Branković: ona je rođaka! Smenila je čak i dugogodišnje sekretarice dekana Mikicu i Slavicu, koje su bile stub Akademije.
U međuvremenu je ukinula studentsku i nastavnički restoran, kafe-bife, ne održavaju se toaleti, u njima nema ni sapuna, ni papirnih ubrusa, a kamoli toalet papira. Za to nema para, ali se zato rukovodstvo vozi u novim službenim automobilima.
Da joj moral nije jača strana, pokazuje i to da će biti član za odbranu doktorata kod Muftije u Novom Pazaru, čiji je fakultet stavila na listu konkurentskih ustanova i ne dozvoljava svojim radnicima ni da kontaktiraju s kolegama koji tamo rade.
Takođe, ukida i časopis Nauka-bezbednost-policija, koji izlazi već godinama. Time nanosi nepopravljivu štetu KPA koji ostaje bez naučnog časopisa.
Dekanica je dodatno ohrabrena navodnom Tvojom naklonošću koju je stekla posle nedavne svečanosti u Narodnoj skupštini, na Akademiji u Zemunu i gostovanja na Sajmu knjiga.
Sigurna je da je podržavaš i da Ti se beskičmenjački dodvorila. Znači, kadar DSS je sad SPS - preletačica!
Kome da se žališ? Trebalo bi Savetu Akademije. Ali, u njemu opet sedi Maškovićka kao predsednica Saveta, trojica prodekana kao članovi Saveta, Todorović i još nekoliko poltrona. Niko nije čuo za sukob interesa.
Zato Ministre pomagaj i spasavaj što može da se spasi. Samo požuri! Minut do dvanaest je!

Kolegijalni pozdrav

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane