Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pirot
     
      Kako je brutalno ugašena nezavisna RTV stanica u Pirotu
     
     
      Likvidacija istine u prisustvu vlasti
     
      Deset godina od takozvanih demokratskih promena nekome je u Pirotu palo na pamet da uz pomoć Elektrodistribucije isključi struju lokalnoj RTV Tanuki. Isključenje se, kao u vreme bivšeg režima, dešavalo uz nezakonitu pomoć pripadnika MUP-a. Ali, obračun protiv slobode mišljenja u ovom slučaju imao je i širi front...
     
      Piše: J. Bogić

     
      Jedna akcija odmazde zbog istinitog informisanja zadesila je RTV Tanuki iz Pirota. Lokalna samouprava je, ugledavši svoje ružno lice na ovoj televiziji pokrenula akciju likvidacije problema, a sve sa ciljem kako bi skrenula pažnju javnosti u suprotnom smeru od pravih problema. A u Pirotu ih ima na pretek: otpuštanje radnika, veliki broj socijalnih slučajeva i ogromna represija lokalnih inspekcija prema privrednicima.
      Na sve to lokalna samouprava je ostala gluva i slepa, pa je i pored teške situacije koja je ovu opštinu zadesila iz budžeta je "zahvaćeno" 42.000 evra za kupovinu novog automobila, marke "Honda Legend". Uzgred, čelnici pirotske opštine stalno govore o izgradnji bazena, i asfaltiranju puteva, ali nije zabeležena nijedna akcija pomoći svojim građanima.
      RTV Tanuki postoji i radi punih 15 godina. Iza nje je puno nagrada i kvalitetnog rada. Dva puta je ova medijska kuća već dobijali potrebne dozvole za rad. Bio je to jedini medij iz ovog kraja koji je izveštavao i u vreme bombardovanja 1999. godine.
      Nasilno gušenje RTV Tanuki, vezan je prvenstveno za delovanje osnivača i vlasnika Gorana Lilića u Udruženju preduzetnika u Pirotu čiji je on i predsednik.
      To udruženje, kao najmlađe u regionu, registrovano je jula meseca 2007. godine. Lilić je izabran na skupštini u decembru 2007. godine za predsednika tog udruženja. Udruženje je regularno registrovano preko regionalne privredne komore Niš, tako da je potpuno legitimno i jedino udruženje na ovim prostorima.
      Lilić je aktivno stupio na dužnost predsednika Udruženja januara 2008. godine i od tada sa timom ljudi u Udruženju preduzetnika Pirot postiže značajne pomake na informisanosti, edukaciji, udruživanju i podsticanju rešavanja problema u pirotskoj privredi. Napravljeni su brojni sporazumi među kojima su sporazumi i sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Unijom poslodavaca i Nacionalnim tržištem roba i usluga, a na konkursu kod Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u 2008. godini, ovo udruženje je konkurisalo i dobilo sredstva za formiranje baze podataka, Preduzetnički katalog i izradu web portala www.pipreduzetnici.org.rs.
      Značaj ovih aktivnosti je jasniji ako se zna da u Pirotu živi i radi oko 1.360 preduzetnika i 370 malih i srednjih preduzeća.
      Svojim zalaganjem, to udruženje je pomoglo da lokalna samouprava smanji takse ugostitelja i poboljšanja uslova poslovanja preduzetnika na pijaci. Ipak, jedina pomoć udruženju koja je stigla od lokalne samouprave bila je materijalna pomoć za učešće udruženja na sajmu Biznis Baza 2008. godine.
      Od tada RTV Tanuki i njen vlasnik Goran Lilić postaju meta stalnih pritisaka opštinske birokratije, a sve sa ciljem da to lokalno preduzetničko udruženje prestane sa aktivnošću. Liliću i njegovoj medijskoj kući stavljeno je do znanja da u suprotnom ne može više da računaju na bilo kakvu opštinsku pomoć.
      Istine radi, treba reći da je iz budžeta za 2009. godinu za sve medije bila predviđena određena materijalna pomoć. Za RTV Tanuki je bilo namenjeno milion dinara što je ova medijska kuća odbila iz razloga jer je davanje tog novca iz opštinskog budžeta uslovljeno lojalnim odnosom prema koalicija na vlasti.
      Od početka 2009. godine RTV Tanuki je pokrenula niz satiričnih emisija i rubrika koje poput Index radija zabavljaju slušaoce. To je još više razbesnelo pirotske čelnike te je kulminacija usledila kad je RTV Tanuki ugostio građanku Pirota koja nema novaca ni za hleb, a koja se obraćala Lokalnoj samoupravi za pomoć.
      Umesto hleba, gladnoj građanki lokalna samouprava šalje građevinsku inspekciju i traži dozvolu za antenski stub koji stoji na toj lokaciji već 15 godina i koji je ucrtan i upisan u dozvoli kao mikrolokacija. Gotovo preko noći inspektori donose rešenje za rušenje antenskog stuba.
      Kako se u isto vreme javlja negativna reakcija preduzeća Niskogradnja koja asfaltira puteve, a čiji sindikat nije zadovoljan jer na prethodnom tenderu nisu dobili posao, kompletnu dokumentaciju Fonda za gradsko građevinsko zemljište, koja je bila čuvana u prostorijama Niskogradnje, radnici tovare u kamion i izbacuju na sred puta pravo ispred prostorija Fonda za Gradsko građevinsko zemljište. Novinari i snimatelj RTV Tanuki odlaze da snime ovaj događaj i zatiču direktora fonda Momčila Antića ispred zgrade koji je tom prilikom vređao novinare i pretio lomljavom opreme.
      Od straha da će ovaj prilog biti dokumentovan i prikazan na RTV Tanuki već sutradan ovoj medijskoj kući isključuju struju, potpuno nezakonito, a vlasnika RTV Tanuki, koji je pasivno branio svoju imovinu, protivpravno lišavaju slobode pripadnici lokalnog MUP-a, bez ikakvog rešenja i zapisnika od strane nadležnih organa. Dan nakon toga konstatovana je provala u objektu gde je emisiona tehnika RTV Tanuki. Radnici ove provalu kuće uredno prijavljuju pirotskom MUP-u. Od 09.04. 2009. godine RTV Tanuki ne radi i u veoma je teškoj materijalnoj situaciji.
      Počela je i borba za dalji opstanak RTV Tanuki.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane