Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal
Demokratska diktatura

Grupa radnika Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, Filijale za Južnobanatski okrug, u pismu upućenom Tabloidu, iznosi detalje o akterima i metodama kršenja radničkih ali i ljudskih prava, sistematskom progonu i otpuštanjima.
Priredila: M.G.

Svakog dana je sve više sudskih sporova radnika koji su se suprotstavili kršenju Zakona o radu, ali su zbog toga mnogi već dobili ili im preti otkaz. Za samo osam meseci vladavine direktorke filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, Ksenije Krehov-Radović, nastalo je osam sudskih spora sa radnicima ove ustanove, vezanih za kršenje Zakona o radu.
 Direktorka Filijale Ksenija Krehov-Radović i njena produžena ruka, načelnica Odeljenja za ostvarivanje prava iz zdravstvenog osiguranja Smiljka Čalić, tražile su od predsednice Sindikata u Filijali Pančevo Snežane Mladenović da svaki radnik mora da stavi potpis na primedbe i žalbe na rad u Filijali, nakon čega je nad tim radnicima vršen klasičan mobing ili, srpski rečeno, progon i diskriminacija.
Radnici zbog straha ne smeju da se žale, moraju da trpe iživljavanja nadređenih, zahteva se strogo poštovanje hijerarhije, a na tome posebno insistira načelnica Smiljka Čalić, osoba sklona teškom kršenju ljudskih prava, sprovođenju izolacije nepodobnih, izdavanju zabrana komuniciranja sa kolegama, proverama i praćenju "neposlušnih" i sistematskom šikaniranju.
 Jedan od takvih slučajeva desio se i Aleksiji Leli Mešanović (bivšoj pomoćnici direktora Filijale), kada je bila izdvojena u zasebnu prostoriju koju su direktorka Filijale Ksenija Krehov-Radović i načelnica Smiljka Čalić poetično nazvale "Sheveningen". Aleksija Lela Mešanović je dobila otkaz ugovora o radu u novembru prošle godine (vodi sudski spor sa Filijalom), jer je navodno potpisala obrazac za lečenje u inostranstvu za jednog osiguranika, na osnovu kojeg je stigao veliki račun za njegovo lečenje. Cela Filijala kao i celokupna javnost u Pančevu znaju da je to montiran proces u režiji načelnice Smiljke Čalić i direktorke Ksenije Krehov-Radović.
Aleksija Lela Mešanović ima trideset i jednu godinu radnog staža u Filijali RZZO-a Pančevo, pa je svojim znanjem, iskustvom i odanošću prema poslu odmah zasmetala kako načelnici, tako i direktorki Filijale.
Poučeni brutalnim ponižavanjem radnika, izgubili smo svaku nadu da nas neko može zaštititi, tim pre što se direktorka Filijale poziva na političku pripadnost vladajućoj Demokratskoj stranci, kao i visokim vladajućim krugovima.
Da bi uverila zaposlene u političku snagu koju ima, istakla se i izjavom: "...Moj Raša igra kako mu ja i moja Goca sviramo".
(Raša - Rade Nikolić, pokrajinski direktor RZZO-a, Goca - Gordana Cvetičanin, direktorka Filijale RZZO-a za grad Novi Sad.)
Zato se pitamo kuda ide ova naša nesrećna sudbina, te da li je moguće da u njihovim rukama završava svaki pokušaj bilo koga od nas da bar stavi do znanja javnosti u demokratskoj Srbiji o čemu se ovde radi, kao i to da vlast u državi dozvoljava ovako nešto. Iz ove filijale upućene su brojne predstavke i žalbe na rad gorepomenutih, međutim nijedan ozbiljan korak nije učinjen u rešavanju ovog pitanja i problema u Filijali RZZO-a u Pančevu, čak ni u neposredno višim nadležnim službama ove filijale, Pokrajinskom zavodu za zdravstveno osiguranje u Novom Sadu, a ni u RZZO-u u Beogradu.
Kakva se šteta nanosi Filijali pokazuju i brojni primeri "premetačine nepodobnih" i njihovo upućivanje da rade u drugim opštinama i na drugim poslovima, izvan svoje struke i obrazovanja. Tokom marta je izvršeno više od 30 raznih transfera naših radnika bez ikakvog razloga i obrazloženja, a radni odnos u poslednja 2-3 meseca zasnovalo je više od 20 novih radnika sa političkim i rodbinskim predznakom.
Radnici Filijale upozoravaju da je krajnje vreme da se preduzmu mere kojima će se sprečiti nasilje koje nad radnicima vrši direktorka Ksenija Krehov-Radović i načelnica Odeljenja za ostvarivanje prava Smiljka Čalić. Strah radnika ne vodi rešenju problema, problemi se svakodnevno gomilaju i tako stvara tenzija koja može i da eskalira i dovede do neželjenih posledica.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane