Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Gejevi

Gejevi

 

U potrazi za značenjem nepoznatih reči i izraza:

 

 

Gej parada i seljačka mlada

 

 

Ovih dana do srpskih provincija stiglo je putem javnoservisnog medija mnogo teških i nerazumljivih reči, što je dovelo do toga da narod u unutrašnjosti ne zna kako da se ponaša. Iz tog razloga, a sa punim poverenjem u državu i drugove koji nas vode, istraživač Tabloida potrudio se da ponađe značenje tih neobičnih izraza, kako bi otklonio sumnje da je ovde opet reč o nekoj zaveri.

 

Radoslav Lazić

 

Ako otvorimo leksikon stranih reči iliti Vujakliju i potražimo reč gej, nećemo je naći. Prva reč koja počinje sa gej je gej_zir - vreo izvor koji izbacuje vodu na mahove u veliku visinu (hm...).

 Posle gejzira dolazi reč gej_ša - vrsta igračice i plesačice u japanskim čajdžinicama. Pošto nam se jezik svakodnevno kvari i izvrće u nekom šatro fazonu, dolazimo na ideju da reč okrenemo. Opet Vujaklija gde ne nalazimo ni reč jeg nego jeg_e - turpija (uh...).

 Jeger je strelac, dok jegerka znači košulja od ovčije kože koja se nosi preko donjeg rublja i prsluka (koža na šiljak).

U dečjim udžbenicima nema lekcija kao: gej naseljavanje Balkana ili gej asimilacija od strane Slovena. Opet, koristili su gosti u TV programima i reč alijansa. Tražim novije moguće naslove kao DOS gej alijansa i oktobarske promene, ali ne nalazim.

Možda je u pitanju neka skraćenica "e" kao elita, "j" kao Jugoslavija. Ovo sam slagao jer Srbinu iz unutrašnjosti se ipak nešto drugo javlja na slovo "j". šta bi onda bilo "g"?

Posle ovoliko napora, savesni podanik je prinuđen da reč gej prihvati konstruktivno, kombinujući (u zagradi) malo spreda, malo otpozadi od svega što je napisano. Pitamo se u vezi s tim: možda bi ta otkazana parada i uspela? Samo je neko trebalo da narodu čvršće objasni.

Reč parada ne predstavlja problem. Radi se o kovanici para-DA. Shvatio je narod odavno da bez para nema muzike ni javnog istupanja, tako da je to više nego jasno i hvala državi Srbiji na tome.

Možda je umesto reči promoteri trebalo da se koristi takođe strana reč telal - javni vikač (za kintu, naravno). Tako se isključuje zabuna, jer prvo ni reči promoter nema u Vujakliji već samo reč promocija koja znači unapređenje na stepen doktora nekog fakulteta univerziteta.

Biće i toga verovatno po obavljenom poslu (ako već i nije), nego čisto da pomenemo zbog kratkog sećanja. Mnogi od promotera koje smo čuli i videli su i ranije špartali Srbijom nudeći svetlu budućnost, ogovarajući tadašnju vlast, ali nisu postali doktori nego ambasadori ili nafatirani zaslužni građani.  

Dok smo kod istupanja, tu je bilo svega. Zlonamerni bi rekli i svačega, ali mi ćemo se zadržati na nejasnoćama.

Da je stvar ozbiljna dokazivali su stručni likovi, među kojima je gostovanjem u javnom servisu sa okolinom prednjačio Gospodin Dragišić. On je sam ili sa timom radio bezbednosnu procenu i potom ocenjeno da rizici, pretnje i opasnosti po bezbednost postoje ali da se gej (?) paraDA može održati.

Kad se nešto procenjuje, onda se vaga za i protiv. Gledaju se pozitivne i negativne strane problema, prikupljaju podaci i obrađuju da bi se na kraju donela proceNA sa zaključciMA: oću, neću, mogu, ne mogu, smem, ne smem, smem u slučaju da to bude ovako i onako... sve u zavisnosti od toga na šta se procena odnosi. Posle toga stručnjaci uzmu kintu, štikliraju sebi još jedan doprinos bezbednosti Srbije i zadovoljno odu. Eventualno gostuju na nekoj TV da objasne šta i kako je rađeno. Umesto toga, oni su svakodnevno gostovali na javnom servisu (sa okolinom), tvrdeći kako Srbija nije država ako se gej (ma šta to značilo) paraDA ne održi.

Ovo je sumnjiv detalj iz više razloga i ja državi Srbiji skrećem pažnju.

Elem, procena treba da bude funkcionalna ali i neutralna. Znači, kad nas doktor procenjuje na osnovu nalaza, on kaže: "Ako ostaviš duvan ovo se neće ponoviti" i tu se njegova procena završava. Na pacijentu je da to prihvati, saglasi se ili ne saglasi. U svakom slučaju odgovornost procenjivača tu prestaje, a odatle počinje rad pacijenta koji je sa tim saglasan. Pacijent može da ode kod drugog doktora i da ovaj proceni: "Ako ostaviš duvan, alkohol, seks i prestaneš da jedeš masno ovo se neće ponoviti". Posle prihvaćene procene, određuju se ciljevi i zadaci koji se cene kao realni, mogući i dostižni. 

Hoću samo da kažem da je bilo i drugačijih procenjivača koji su tvrdili da se gej parada u Beogradu desiti neće. Pa se pitamo da li su i oni dobili kintu ili su to radili iz entuzijazma? Takođe nam se čini da su gejevi (oni koji ih zastupaju) imali više medijskog prostora. Kao da samo oni plaćaju pretplatu. 

Sve vreme i jedni i drugi procenjivači su gurali svoje procene. Radili su na tome kao da ih plaćaju i za to. Kao da su, daleko bilo, direktno umešani, što - brat bratu - ukazuje da je to više od procene. 

Postoji još sumnjivih detalja na koje želim da ukažem. Ako naučnik počne da se bavi politikom, onda postaje ideolog. Ideolog u smislu primenjenog naučnika se postaje insistiranjem na održivosti svoje procene bez obzira na to da li se to radi zbog kinte, slave ili pripadnosti.

U Srbiji već decenijama živi izraz rent-a-kar koji se koristi kako za automobile tako i za naučnike, filozofe, glumce i pesnike. Zabuna nastaje kad se kaže "ideološki automobil" jer u pojmu "ideolog" na prvi pogled nema automobila. Stoga, pošto naučnici insistiraju na titulama, moraju da prihvate i sociološke nalaze i da im ispred imena piše po njihovom izboru: " jednokratni/višekratni rent-a-kar naučnik", "naučnik ideolog", pa čak i "gej naučnik, glumac" i sl.

Znači naučnik prihvati angažman, dođe, uradi procenu i kaže ovo može ako i kad... ili ovo ne može zbog toga i toga. Posle toga ode. Samim tim se kvalifikuje da bude "samo" naučnik. Ostali su nešto više ili nešto manje, ali nisu "čisti" i nisu "samo" naučnici. U protivnom rade genocidni in vivo eksperiment nad nama, bez naše saglasnosti.

Kaže Gospodin Dragišić kako je država Srbija (kamo lepe sreće) kapitulirala jer se paraDA nije održala. Ovo je tek naučno neprecizno, jer eno ih ministri na okupu zdravi, pravi i debeli. Našli solomonsko rešenje. Izdali saopštenje i nastavili da vladaju. Nije ovo Japan pa da se, ne daj bože, samopoubijaju. Ovo je humano društvo i ministri će bez obzira na to što nema rezultata, nastaviti da vladaju do zadnjeg gej ili običnog Srbina. (Moja procena koju oni potvrđuju svakodnevno.)

Malo je nejasno da drugovi koji školuju kadrove mlađanom Dačiću procenjuju da paraDA mož' da se desi, dok njegovi školovani i zaposleni cene da ne može. šta ako je moglo a nisu znali kako? Budući da država plaća i jedne i druge, to nije baš pohvalno. Kad oni za istim jaslama imaju različita mišljenja, šta da očekujemo od naroda? Sa druge strane, ako se radi o rezervnim jaslama, gde je trenutno bolje, onda u redu. Zar drug sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu nije to demonstrirao prihvatajući tezgu u Ustavnom sudu Kosova? 

 Reče Gospodin Dragišić (parafraziram) kako čestita onima koji su imali tačnije procene jer se paraDA nije održala. Možda je to i samopreporuka za neko buduće naučno angažovanje. Isto tako je mogao da uradi i ono što se od njega kao angažovanog naučnika očekivalo: da proceni, predvidi, naplati i ode, umesto što se nije skidao sa TV-a lobirajući.

Sve vreme je običnim i napaćenim "ne gej" mitingašima prećeno batinama ili sam ja to tako shvatio. Niko, ni slovima NIKO, od plaćenih, prePlaćenih, preTplaćenih nadležnih (ili entuzijasta) nije ni nagovestio da bi gej parada mogla da bude rasturena ako bi iole nepristojno paradirali. Zar to ne bi uradili navijačima? Zar im to nije u opisu? Je l' to niko nije predvideo? šta to treba da znači, pitamo se? Da li su oni glasačko finansijska većina? Zašto ćute NVO? Da li to znači da samo gejevi plaćaju TV pretplatu? Kako i zašto su vlast i telali tako sigurni u gej BEZGREšNOST? Ako i kad odgovore na ovo, možda se neki kompromis i potraži.

Dođosmo i do razočaranog ambasadora šveCke. Kažu glasine da je takvo mešanje sasvim-u-redu-manir, ali da smo dobro prošli jer je malo falilo da Putina i Medvedeva išamara i uvede Rusima sankcije iz istih razloga. (Možda nije smeo ni da im pisne, ipak su to glasine, a meni prvi tekst.) Njegova šveCka Ekselencija je, grdan, pljujući po nama istovremeno hvalio vlast, zaboravljajući da smo ih mi birali, a oni sklepali. O mogućoj diskriminaciji i patnji naroda tokom sankcija i bombardovanja nije bilo glasnog komentarisanja. šteta da se zameramo jer Srbima su (i) šveđanke oduvek bile nekako gotivne. 

Na razmišljanje o ponašanju javnog servisa sa B92 okolinom je podatak koji se čuo u "Utisku nedelje" posle odlaganja parade. Nisu samo Rusija i Srbija crne ovce na gej planeti. Ima još državica koje nisu prošle gej defloraciju, očajavahu gosti.

 Mozga nikad dovoljno, te se postavlja i pitanje što se vlast sad femka ko seljačka mlada? Sa gej paradom ili bez nje, biće još inicijacija koje će joj pomoći da se učvrsti. Ali, ne treba ni to zaboraviti - mnogo je gladnih usta u Srbiji kojima je svejedno ko je na vlasti.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane