Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Epizoda (9)

 

Epizoda (9)

 

Nismo mi od juče

 

Ako čujete nešto lepo o nekome, to je, verovatno, laž. Ako čujete nešto ružno o nekome, to je istina. Ovo je, po mom mišljenju, trenutno stanje duha i toka misli naroda. "Mene sve rane moga roda bole", zavapio je davno Aleksa šantić. Rane na srpskom telu počele su od kada nas je Sveti Sava vratio pravoslavnoj veri u Svetu Trojicu. Istog momenta, na Srbe je udario antihrist i ponudio svoje trojstvo: prevaru, zabludu i grešku. I to trojstvo se usladilo mnogim Srbima.

I sada se izvrće Božja blagodet i pretvara se u svoju suprotnost. Ako Bog hoće da kazni Srbina, daje mu pamet i osećanja. Srbin pamti, Srbin oseća. Pamet mu služi da se "opameti" kada ga prevare, zabluda i greška priteraju uza zid. A osećanja mu služe da, pred streljanje, vikne: živela Srbija! Srbija voli Srbina, jer Srbija zna da je ne bi bilo da nema Srbina. Ali, tu je i problem. Srbi NE ZNAJU da Srbije nema bez njih! Za to je krivo trojstvo: prevara, zabluda i greška!

U Drugom svetskom ratu, ustaše zaklaše srpski narod u Hrvatskoj. Dođoše komunisti i na prevaru uvedoše Srbe u zabludu da mogu da žive u hrvatskoj državi, i Srbi načiniše grešku. Poverovaše Titu da republičke granice "ne razdvajaju, već spajaju narode Jugoslavije". Uz to, Moravska divizija oslobodi Zagreb. Danas nema Srba u Hrvatskoj, Moravci su okupatori.

Posle rata komunisti na prevaru uvedoše Srbe u zabludu kako treba pomoći Albancima iz Albanije, i Srbi načiniše grešku i pustiše ih da preplave Kosovo i Metohiju. A moju Kosovsku Mitrovicu oslobodiše Bugari, da šiptari pričaju kako su Srbi okupirali Kosmet.

Samo ove dve tragedije srpske dovoljne su da, konačno, naučimo lekciju. Da se lečimo od prevare, zablude i greške. Lek za prevaru je znanje i vaspitanje. Ono znanje i obrazovanje koje je staro 7.517 godina i koje se mora vratiti Srbima. Lek za zabludu je srpska misao, misao čista, obožena i iskazivana verom u Sveto Trojstvo. Lek za grešku je samosaznanje koje vodi u samopoštovanje, čija je jedina istina: nismo mi od juče!

I pre Nemanjića postojao je srpski narod. I neko je nosio srpsko ime. I neko je znao da je SORAB. I svi su oni u nama, u našim genima, u našim sećanjima, u našim pesmama. Probudimo one u nama koji su živeli u I milenijumu posle Hristosa, a oni će nas upoznati sa onima koji su živeli pre njih i bili Sorabi. Probudimo Sorabe u sebi, vratimo se sebi samima.

Mi slavimo reč Hristovu. Hristos koga voli, onoga i kara. Zato dopušta naše stradanje, naše pokajanje i naše molitve. Hristos, sigurno, ima neki plan sa nama, kada naša stradanja traju ovoliko dugo!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane