Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Oriđinali

Oriđinali

 

Zaječar: Kako preći sa mesta šalterskog radnika na radno mesto zvano presto

 

Mnogo troška oko Boška

 

 

Slučajni putnik po Timočkoj krajini, pre nego što shvati da je došao na srpski daleki istok, i pre nego što ugleda saobraćajne znakove na trošnom putu, ugledaće lik gradonačelnika Zaječara Boška Ničića. Retuširan, doteran u fotošopu, ali sličan originalu. Širom regiona, sve do Zaječara, Ničić visi na plakatima i bildbordima, još od prošlih izbora

 

 

Naum Morarević

 

Ovaj čovek raskošnog repertoara tragikomičnog kiča, istovremeno je, sudeći prema njegovom stalnom prisustvu na lokalnoj televiziji, prebogat znanjima iz arhitekture, pejzažne arhitekture (cveće i zelenilo), građevinske inženjerije (putevi), medicine i svega uzduž i popreko.

 Nekoliko godina ranije, bio je jedva svršeni gimnazijalac koji je karijeru započeo u Boru, u tamošnjoj banci, kao šalterski radnik. Njegov put od lumpenproletera do promotera slobodnog tržišta, nezavisnog bankarstva i drugih tekovina liberalnog kapitalizma, počeo je skromnom ulogom u tada tek formiranoj partiji po imenu Nova demokratija.

Dugo je Boško Ničić, sada već slavni farmer, čučao u toplom gnezdu udbaškog šinjela Dušana Mihajlovića, valjevskog Tarasa Buljbe, rodonačelnika Nove demokratije, a kasnije Liberala Srbije. A kako i ne bi kad je taj poznavalac Povlena, Maljena, Ivanjice i drugih zdravih mesta majke Srbije, bio njegov duhovni, politički, privredni, bankarski, udbaški i svaki drugi uzor. I više od toga! Otac takoreći!

 Odjednom, pre nekoliko godina počeo je Ničić da se predstavlja kao diplomirani ekonomista! Na više insistiranja iz tadašnje opozicije da kaže gde je završio tako visoke škole i ime bar jednog školskog druga, našao se u nevolji. Nikako nije mogao da ih se seti. Očito, postao je i važan i prezauzet, jednom rečju, pretrpan informacijama, i sve mu se pomešalo. I nepostojeći školski drugovi i postojeće investicije.

 Za obavljanje posla gradonačelnika nije mu potrebna nikakva diploma, te nije morao, prilikom preuzimanja dužnosti predsednika opštine 2003. godine, posle unutrašnjeg puča u DOS-u, da priloži neki papir o svojim sposobnostima i znanjima. Ako se ima u vidu da je u Srbiji moguće da budete i predsednik vlade bez dana škole, onda to i nije za neko veliko čuđenje.

Bilo kako bilo, Ničić je, malo pomalo, za relativno kratko vreme prešao put od siromašnog političara koji je podstanar i koji se vozi u raspadnutom stojadinu, dogurao dotle da, samo za njegove potrebe, budu angažovana (kupljena, je l' da...) četiri luksuzna automobila!

Došlo je dotle da i njegov kućni ljubimac, njegov neslužbeni pas, dobije mesto u službenom vozilu marke lada niva.

 Da bi bio u trendu počeo je da vozi i skupoceni džip, a čeka i realizaciju odluke kojom će dobiti novi putnički auto za česta službena putovanja do Italije, gde ide u nabavku investitora.

To što do sada nije bilo nijedne investicije iz Italije, a tragao je bar tridesetak puta za njima, najavljivao ih na sva usta, nema veze, njegov entuzijazam nije nimalo manji. U više navrata je, kažu ovdašnji poznavaoci prilika, izjavljivao da će biti u potrazi za investitorima, i moliti za svoj grad sve dok ne postigne cilj. Kako tih investitora ni investicijama već godinama nema, okrivio je političku opoziciju koja ga stalno nešto ometa u ostvarivanju velikih razvojnih rezultata.

 Ubrzo nakon što je počeo da gradi kult sopstvene ličnosti sa političkog vrha do koga se volšebno popeo, bilo je u redu da, kao što i red nalaže, poput Nušićeve Živke ministarke, sebi pribavi i jednu ljubavnu aferu.

Razveo se i ponovo oženio portparolkom svoje stranke, prilično mlađom od njega. Javnost u Srbiji je ovih dana bila potanko obaveštavana o njenoj ljubomori za vreme boravka u rijalitiou programu po imenu Farma, pa čak i o tome da ga ona nije dočekala nakon izbacivanja sa nje.

 

Kada je već reč o opoziciji režimu samozvanog timočkog kneza Boška Ničića, treba biti veoma obazriv. Ako odete na zvanični gradski sajt možete da pročitate da Ničićeva koalicija ivim za Zaječar" ima 23 odbornika od pedeset, bezmalo polovina. Već nekoliko godina tradicionalno i bezrezervno ga podržavaju odbornici radikala, SPS-a, a u ovom sazivu i NS i posebno G17, koji svoju vezu sa Ničićem više ne kriju već su aktivni koalicioni partneri u lokalnoj vlasti, sa velikim planovima da zajednički nastupe na narednim parlamentarnim izborima.

Ali, o političkim savezima i dilovima u koje je Ničić ulazio ovih godina naknadno, jer je priča koliko skandalozna toliko i poučna, ali i opširna.

 Od 23 svojih odbornika on "kupovinom" stiže do prekomotne većine od najmanje 43 odbornika, ali najhrabriji posmatrači ovdašnje političke scene tvrde da on, poput pravih komunističkih diktatora, kontroliše 47 od pedeset odbornika. Sa takvom većinom Skupština je samo formalnost i glasačka mašina. Takav zaključak se ovde izvlači da mu tihu većinu čine čak i odbornici DS-a koji su mu do pre godinu dana bili ogorčeni protivnici, ali je novo rukovodstvo DS-a glasalo čak da se ukinu TV prenosi sednica Skupštine grada, te su to sada kratke sednice, po pravilu po hitnom postupku, na kojima se usvajaju svi predlozi gradonačelnika.

   Da sve ide kao u Skupštini, Ničić bi vladao ovim gradom dugo, u sreći i veselju. Od samog dolaska, saznajemo, najveći problem za njegovo razmahivanje je stalan manjak para u budžetu. Nikako da dobije u ruke onoliko para koliko mu treba. Postao je poznat u Srbiji kao menadžer estradnih umetnika. Besplatni koncerti (ne naplaćuju se ulaznice ali se plaćaju od para poreskih obveznika) pevačica i pevaljki uzeli su takve razmere da se više za to izdvaja nego za pravljenje puteva, ulica, vodovoda itd.

   U ovom trenutku jedina opozicija koja ga uspešno nervira jesu naprednjaci. Žestoko su "opalili" po Ničiću proglašavajući ga neodgovornim, nesposobnim i lažovom. Boravak na Farmi je bio prilika da na površinu izađu brojni problemi i propusti lokalne vlasti, počev od toga da su škole krenule sa radom bez elementarnih uslova za rad: bez kreda i dnevnika, sa neplaćenim računima za struju, grejanje, vodu i ostalo. Haos, primećuju mnogi, neumitno se približava za sve korisnike budžeta, a sva javna komunalna preduzeća su u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Ove činjenice knez Boško prikriva od javnosti, ponajviše uz pomoć lokalne televizije koja mu je glavni instrument u orkestru.

   Dok je na području Zaječara nezaposleno više od sedam hiljada ljudi, gde se jedino razvija Narodna kuhinja i pevaljke na Popovoj plaži, gradonačelnik je mirne duše otišao na Farmu sa objašnjenjem da to čini da bi zaradio sto hiljada evra koje će pokloniti u humanitarne svrhe. Nakon izbacivanja sa Farme, gde su ga "pročitali", izjavljuje da je sam izašao da bi rešavao nagomilane probleme. Kao da tih problema nije bilo pre dve nedelje kada je ušao u nju. Očekuje se da će Ničić obećani novac u humanitarne svrhe (Sigurnoj kući i Azilu za pse) dati iz svog džepa ili da priloži bar onih 25.000 koje je dobio za ulazak na Farmu.

 

                                                

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane