Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Verovali ili ne

 

Kriminal porodice Beštić u mesnim industrijama Pro-Bekom, Zlatibor Čajetina i BEK  Zrenjanin

 

Toliko mesa a pljačka do kostiju

 

Nakon što je u Zrenjaninu podignuta optužnica protiv Borivoja Beštića zbog neplaćanja poreza, postavlja se pitanje koliko uopšte treba da se opljačka da bi to država "videla"

 

Dr Dragan Nikolić

 

Nakon što je izbegao iz ratnog Sarajeva, Borivoje Beštić, koji je, inače, ranije radio na BEK-ovom stovarištu u Sarajevu, počeo se baviti sumnjivim poslovima sa BEK-om. Svoju Mesnu industriju Pro-Bekom osnovao je 2003. sa smešnim osnivačkim ulogom od par stotina evra. Danas poverioci od njega, tačnije od njegove porodice, potražuju 12 miliona evra.

Ne tako davno, Beštićeva Industrija mesa Zlatibor, Čajetina, u dubiozi preko 10 miliona evra, prodata je Rodoljubu Draškoviću i posle je poslovala pod drugim računom. I tu fabriku Beštić je sa poveriocima potpuno uništio, iako je imala dozvolu za izvoz u EU, koju su Beštići izgubili. Za proširenje proizvodnje samo od Agrobanke su dobili kredit od 2,5 miliona evra. I nadležne evropske institucije su bile obaveštene o ovom slučaju pa je nezavisni revizor iz EU još 2007. ovakvo poslovanje ocenio kao kriminalno.

Istovremeno, Beštići kupuju BEK i prevarom malih akcionara nastaje ogroman dug. Na volšeban način nestaju mašine i oko milion konzervi iz Zlatibora i Čajetine koje postaju sporne i u izveštaju evropskih revizora, jer se ne vode ni po proizvodnom mestu niti po jedinici proizvodnje. Konzerve su, inače, već prodate od strane Bexx Logistika i naplaćene.

Sam Beštić je pričao da se 2008. sastao sa Rodoljubom Draškovićem (Swislion), Dragoljubom Markovićem (Krmivoprodukt) i Božidarom Đelićem, o čemu je pisala i dnevna štampa, te da je posle tog sastanka za sebe našao rešenje za izlaz iz problema u poslovanju. Plan je bio da preko firme Takovo-Agrar obmanu poverioce o čemu postoji dokument. Usledila je blokada računa Pro-Bekoma zbog duga koji raste do 12 miliona evra. Poverioci dobijaju presude trgovinskih sudova, a Borivoje Beštić dovodi svog sina Vladana Beštića da sa svojom firmom Bexx Logistik preuzme fabriku i proizvodnju Pro-Bekoma u blokadi, bez bilo kakve obaveze izmirenja potraživanja od strane poverilaca.

Roba Pro-Bekoma prodaje se u Metrou, Merkatoru i Rodiću, a novac ide na račun Borivojevog sina Vladana. Oko Pro-Bekoma su mnoge crne limuzine, panciri, telohranitelji i kamioni svih opljačkanih firmi koje su pomenute i kojima je račun pod blokadom (?!). O obeštećenju poverilaca nema ni govora, iako proizvode 10 tona mesnih prerađevina dnevno. Novac se sliva na račun sina Vladana (Bexx Logistik), a Pro-Bekom je samo krava muzara.

Posle brojnih krivičnih prijava Beštići su davali iskaze i u policiji i u sudovima, ali se ne događa ništa iako se radi o dvojici običnih mesara-izbeglica, koji su opljačkali najmanje 20 miliona evra (?!).

 Danas Beštići, i dalje varajući poverioce, "prikupljaju" novac da uplate dva miliona evra za pokretanje BEK-a.

Iako neoliberalni kapitalizam podrazumeva slobodnu razmenu na tržištu, pokrivenu zakonima, a ne dirigovanu pljačku pojedinih firmi koje posluju pod zaštitom pojedinaca iz države, ovde se radi o organizovanom kriminalu, po veličini novčane mase ravnom onom sa narkoticima ili u zdravstvu. Isto tako, sve firme koje imaju bilo kakve veze sa ovakvim poslovanjem zbog preuzimanja i distribucije robe nalaze se u zoni kriminalne aktivnosti, jer su saučesnici u kriminalu ako se zna za način poslovanja Pro-Bekoma i Bexx Logistike.

Sve se to događa u vreme kada se podižu strani krediti da bi se, navodno, animirala posrnula privreda, a dok su mnoge od 30.000 blokiranih firmi, sa stotinama hiljada radnika, čije su gazde prevarene i opljačkane, u čvrstom mafijaškom zagrljaju.

 

(Autor je direktor DOO Aditivi i dodaci)

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane