Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tamo daleko

Tamo daleko

 

Kriminal u Vrnjaèkoj Banji: Policija na strani narkodilera

 

Da li sam ja lud ili je sud ud

 

Šta god se dogodi u ovom delu Evrope, svih pedeset hiljada policajaca grada Vrnjaèke banje hapse mene. Ljudi, šarajte malo!

 

 

 

Devedesetih godina prošlog veka Vrnjaèka Banja je lièila na Èikago - njome su harale bande narkodilera, koje su imale otvorenu zaštitu policije i sudstva. Ja sam tada bio dvadesetogodišnjak i radio sam u obezbeðenju nekih lokala, u kojima nisam dozvoljavao prodaju droge. Kako nisam mogao da raèunam na pomoæ policije èesto sam narkodilere lièno izbacivao iz lokala. Od tada traju moje muke sa korumpiranim pravosuðem i policijom, jer su i danas isti centri moæi koji su i onda vladali Vrnjaèkom Banjom.

Kada su me poèetkom ovog veka optužili za prekoraèenje nužne odbrane, jer sam se nožem suprotstavio grupi koja me je napala, sudija Ðorðe Zdravkoviæ (istovremeno i predsednik suda) osudio me je na 1,5 godinu zatvora i na izdržavanje kazne poslao u zloglasni zatvor u Æupriji, iako je taj zatvor bio predviðen samo za osuðenike do jedne godine robije.

Ubrzo po mom izlasku sa izdržavanja kazne biva uvedeno vanredno stanje i proglašena akcija "Sablja", u okviru koje me hapse i bez razloga drže 40 dana u pritvoru, iako sam se ja po izlasku iz zatvora sklanjao iz Vrnjaèke Banje i odlazio èak u inostranstvo kako bih izbegao progon lokalnih moænika.

Veæ pomenuti sudija Zdravkoviæ tada me osuðuje na šest meseci zatvora zbog navodnog zloèinaèkog udruživanja, a na osnovu izjava trojice policajaca - Ivice Predolca, Radeta Trifunoviæa i Gorana Æurèiæa, èija su svedoèenja bila identièna, baš kao da su ih sva trojica nauèila napamet. Drugostepeni sud je, naravno, ovakvu presudu ukinuo i oslobodio me svake krivice. Niko nikada nije poveo istragu povodom ovog montiranog procesa, pa su svi akteri ostali na svojim funkcijama i radnim mestima.

Kako u toku voðenja postupka nisam smeo da napuštam mesto stanovanja, bio sam izložen stalnom progonu policije i narkomafije, kojoj sam i dalje branio pristup lokalima u kojima sam radio. Iz revolta prema ovakvom ponašanju, prilikom jednog sluèajnog susreta sa naèelnikom SUP-a Draganom Janiæijeviæem, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti, ulazim u verbalni konflikt s njim i udaram mu šamar. Za ovo delo, okvalifikovano kao nasilnièko ponašanje, bivam osuðen na osam meseci. Pomenuti Janiæijeviæ je kasnije smenjen sa dužnosti zbog uèešæa u aferi "Indeks".

Dok sam izdržavao ovu kaznu rodila mi se æerka, ali mi nisu dozvolili da je posetim i vidim. I po mom izlasku maltretiranje se nastavlja, jer me privode kada god se u Vrnjaèkoj Banji desi neko nasilje. Ni za jedno od ovih dela mi nikada nije bilo suðeno. Tokom jednog pretresa moje kuæe policija je èak razmontirala i odnela video-nadzor koji sam postavio, kako ne bi bilo svedoèanstava o njihovom bahatom ponašanju.

Kulminacija ovog terora nastaje kada sam iz diskoteke "Podrum", u kojoj sam povremeno radio kao obezbeðenje, udaljio neke sitne narkodilere. Posle toga u diskoteku dolazi grupa policajaca koje je predvodio Goran Radovanoviæ (u meðuvremenu smenjen zbog nesavesnog obavljanja dužnosti) i poèinje da maltretira goste. Ja sam im se tada suprotstavio i zaradio novu optužnicu.

Sudija Ljiljana Æendiæ me za ovo delo osuðuje na dve i po godine zatvora, iako sam tražio njeno izuzeæe, jer sam njenom sestriæu prethodno pozajmio 12.000 evra. Iako ja od dužnika nisam tražio kamatu, niti sam ga pritiskao da mi vrati pare, pretpostavljao sam da sudija oèekuje da njenom roðaku u zamenu za oslobaðajuæu presudu oprostim dug.

Nikada nisam izbegavao odgovornost za ono za šta me sud osudi, èak ni onda kada sam bio ubeðen u sopstvenu nevinost. Isto je tako i sada, ali se plašim da mojoj golgoti nije došao kraj, jer su i policija i pravosuðe Vrnjaèke Banje duboko korumpirani od narkomafije, sa kojom sam u sukobu veæ duže od jedne decenije. Nadam se, jedino, da æe objavljivanje ovog pisma da pokrene one poštene tužioce i policajce da se obraèunaju sa kriminalcima u sopstvenim redovima.

 

                              Miodrag Vešoviæ

                                 Vrnjaèka Banja

 

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane