Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

Uvodnik

 

(Pr)osudite sami

 

Nije ludorija nego ludilo

 

Milovan Brkić

 

 

Bugarska vlada donela je prošle nedelje odluku kojom je ministrima u vladi zabranjeno da koriste službena vozila. Odlučeno je da svi ministri, njihovi zamenici i pomoćnici, na posao dolaze metroom, jer na taj način mogu da uštede nekoliko desetina miliona evra, koje, inače, plaćaju poreski obveznici.

Privilegija da može u izuzetnim situacijama da koristi službeno vozilo ostavljena je samo premijeru, i to zbog protokola, kada prima državnike. Usvojena je i molba ministra finansija da na posao dolazi biciklom, jer stanuje daleko od metro stanice.

Premijeri Švedske, Norveške, Finske, Danske, Holandije i drugih razvijenih zemalja dolaze na posao peške ili biciklima, a neki svojim privatnim vozilima, o svom trošku.

Zbog dve pretnje koje su mu upućene preko Fejsbuka, bez ičijeg odobrenja i odluke Narodne skupštine, predsednik Tadić je kupio blindirano vozilo koje košta 620.000 evra! Srbija je među najsiromašnijim državama u Evropi, a njeni političari se ponašaju kao da su nedodirljivi bogovi.

Savetnike predsednika, njegovog šefa kabineta, direktore javnih preduzeća koje ustoličava Gospodar Tadić, na posao dovoze službene limuzine, sa službenim vozačima i telohraniteljima, sa uključenim rotacionim svetlima.

Svaki srpski ministar je okružen svitom gorila, voze ga u crnim džipovima i limuzinama, ispred njihovih kuća, stanova, vikendica danonoćno dežuraju specijalci. Njihove supruge i decu u školu vode pripadnici specijalnih jedinica!

I državni službenici, pomoćnici ministara, zamenici, državni sekretari i druga gospoda voze se u crnim limuzinama, sa službenim vozačem i pratiocem, o državnom trošku.

I sudije, tužioci, i policijski velikodostojnici imaju pratnju i službena kola!

Ni većeg siromaštva naših građana, ni većeg primitivizma naših političara!

Kojim se to poslovima bavi ova gospoda koja zavređuje toliku pažnju i državne novce? Da li su im ruke i prsti umešani u sve kriminalne radnje, pa se plaše međusobnih obračuna?

Da li je glava bugarskog, finskog, nemačkog, danskog ili holandskog ministra manje vredna od glave srpske ministarke i njenih mnogobrojnih savetnika, pomoćnika, sekretara, koje danonoćno čuvaju jake policijske snage?

Analitičari su izračunali da je bivša SFRJ zapošljavala oko 250.000 vozača, koliko je u pokojnoj državi bilo službenih kola! Kada se sabere cena kupljenih vozila, utrošak benzina, plate vozača, brojke o uzalud potrošenom novcu su pokazale da takva država ne može ekonomski opstati!

Današnji vlastodršci nadmašili su posleratnu političku vrhušku. Njih danas, dok sede po kafanama ili idu kod svojih konkubina, dok kupuju po fri-šopovima ili se odmaraju po inostranim letovalištima, prate karavani limuzina sa telohraniteljima i poslugom.

Nijedan poslanik opozicije nije postavio pitanje u parlamentu koliko koštaju ludorije srpske vlade i njenih službenika. Ko donosi odluku o njihovom komforu i trošenju para poreskih obveznika.

Ponovo se prisećam stihova posvećenih crnogorskom ministru kulture Andriji Mugoši, koji je posle rata poharao crnogorske muzeje: "Čuva straža ministra Andriju, a ne čuva muzej od Andrije!"

I dok specijalci čuvaju ovu gamad na vlasti, oni, pod zaštitom, nemilice pljačkaju Srbiju.

Da li će Narodna skupština da ih oslobodi prigrabljenih privilegija?

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane